Print this page

12η αγωνιστική: Αναγέννηση Καρδίτσας – ΑΕΛ 1-1

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

Άξιζε τη νίκη αλλά...

Φτάσαμε και ξεπεράσαμε κατά ένα ...ημίχρονο το 1/3 του πρωταθλήματος. Εντελώς μαθηματικός συλλογισμός. Που όμως είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την πορεία της ΑΕΛ, καθώς η πράξη της πρόσθεσης είναι εκείνη που στο τέλος της περιόδου καταδεικνύει το τελικό αποτέλεσμα για κάθε ομάδα.

Μοιραία λοιπόν η πρώτη ματιά πέφτει πάντα στη βαθμολογία. Και η λαρισινή αρμάδα του Ράτκο Ντόστανιτς, μπορεί να έδωσε κάποια “δικαιώματα” στη μέχρι τώρα διαδρομή της, ωστόσο η βαθμολογική της συγκομιδή είναι τέτοια που την διατηρεί στον αστερισμό της ανόδου. Δύο λοιπόν τα κρατούμενα...

Το ...τρίτο ωστόσο και μέχρι στιγμής σπουδαιότερο, ήταν η εμφάνιση της ΑΕΛ στην Καρδίτσα. Εκεί όπου στην κυριολεξία, πέραν του αγωνιστικού αποτελέσματος, κρίνονταν και η σταδιακή διεύρυνση μιας ψυχοφθόρας εσωστρέφειας, η οποία κυρίως εμφανίστηκε μετά την εντός έδρας ήττα από την Κέρκυρα. Πάντα σε μια μεγάλη ομάδα τέτοια φαινόμενα είναι συνηθισμένα, αλλά ταυτόχρονα και απολύτως αντιμετωπίσιμα. Εφόσον βέβαια υπάρχουν οι ποδοσφαιρικές δυνατότητες. Αυτό το τελευταίο λοιπόν κατέδειξαν με σαφήνεια οι παίκτες της ΑΕΛ στην Καρδίτσα και παρότι δεν πήραν τους 3 βαθμούς, κατάφεραν να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη των οπαδών τους.

Τιμωρίες, τραυματισμοί, διαχείριση ισοϋψων ποδοσφαιριστών και μία εξ αντικειμένου τεράστια πίεση που πηγάζει από το ειδικό βάρος και την ιστορία της ΑΕΛ, είναι ζητήματα που απαιτούν ...επιστημονική αντιμετώπιση. Γι΄αυτόν ακριβώς τον πολυσύνθετο λόγο, η εμφάνιση της λαρισινής ομάδας σήμανε πολλά.

Ένα καταπληκτικό γκολ από τον Γιώργο Μπουντόπουλο, ευκαιρίες απίστευτες (Ουρτάδο, Μπόγιοβιτς) που δεν αξιοποιήθηκαν, ένα κανονικό τέρμα του Μαρουκάκη που δεν μέτρησε και μία διαιτητική μεταστροφή στο δεύτερο ημίχρονο που ξανάφερε στο προσκήνιο “μάυρες σκέψεις”, ήταν το ανθολόγιο μιας πολύ καλής εμφάνισης των “βυσσινί” στην γειτονική πόλη.

Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι έδωσαν κι αυτοί τον δικό τους αγώνα που είταν εξαιρετικός και δίκαια αναδείχθηκαν άξιοι αντίπαλοι. Άλλωστε ήθελαν και αυτοί τη νίκη, όχι μόνο για λόγους πρεστίζ, αλλά και βαθμολογικούς, παρότι το “κρυφό όνειρο” της Αναγέννησης πριν το ματς δεν είχε απασχολήσει κανέναν.

Μάχες όμως είχαμε και ανάμεσα στους τεχνικούς των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα οι διορθωτικές κινήσεις να είναι συνεχείς, αν και ο Ράτκο Ντόστανιτς βρέθηκε από πολύ νωρίς σε μια κάποια μειονεκτική θέση, λόγω της πολύ σύντομης (5ο λεπτό) αποχώρησης του Άγγελου Βέρτζου, ο οποίος παρά τον ηρωισμό του δεν κατάφερε να ...ποδηγετήσει τον μυικό του τραυματισμό.

Συνοπτικά, οι παίκτες της ΑΕΛ που αγωνίστικαν στο ματς της Καρδίτσας, έδειξαν οτι ο δρόμος της επανόδου στη Super League είναι βατός για τις δυνατότητές τους, κατάφεραν να ξεπεράσουν το σοκ από την εντός έδρα ήττα με την Κέρκυρα και ταυτόχρονα να αναχαιτίσουν μία αμφισβήτηση, που ναι μεν φάνταζε νεότευκτη, αλλά το τελευταίο διάστημα άρχισε να “σέρνεται” στους διαδρόμους μιας αχνής πάντως εσωστρέφειας.

Ο Θεσπρωτός ρέφερι Κ. Μπαλατσούκας διέψευσε τις απόψεις που είχαμε για την στιβαρότητά του, αλλά ευτυχώς όχι εκείνες για τον ακέραιο χαρακτήρα του. Στο β΄ημίχρονο επανέκαμψε απόλυτα επηρεασμένος από τις φωνασκίες κάποιων, που είχαν πάντως να κάνουν με προηγούμενα ματς των γηπεδούχων και αδίκησε την ΑΕΛ σε σωρεία φάσεων, αρνούμενος τον καταλογισμό οφθαλμοφανών φάουλ. Μάλιστα από τον μη καταλογισμό ενός εξ αυτών, προήλθε η φάση της ισοφάρισης για τους γηπεδούχους. Έδειξε κίτρινες κάρτες στους Καραχάλιο, Σάββα-Μπανούση, Μαρουκάκη (συμπλήρωσε 4), αλλά και στον Κουτσιανικούλη που βρίσκονταν στον πάγκο.

Σε άσχημη μέρα και οι δύο βοηθοί, Δ. Τίκας και Γ. Θεοδώρου.

Αναγέννηση Καρδίτσας: (Σάκης Θεοδοσιάδης) : Κουτσόπουλος, Σάββας, Δημόπουλος (57’ Πιτταράς), Κισκαμπάνης, Γκόλιας, Υφαντής (57’ Μοσκάκης), Καραχάλιος, Μαυριάς, Μπιτέλης (76’ Ακασού), Τσούκαλος, Μπλέντι.

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοβ, Μασούρας, Μονιάκης, Βέρτζος (5’ λ.τ. Γιοβάνιβιτς), Κομεσίδης, Μπανούσης, Ναγιάρ (77’ Λαμπρόπουλος), Ουρτάδο, Ροβίθης, Μαρουκάκης), Μπουντόπουλος (70’ Μπόγιοβιτς).

12η αγωνιστική: Αναγέννηση Καρδίτσας – ΑΕΛ 1-1