BANNER_WEBSITE_1170X115---------------------11111_.jpg

σημερα
Λειτουργία γραφείων ΠΑΕ ΑΕΛ 09:00-17:00

Δημοσίευση της απάντησης στις 19/5/2018 του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εφημερίδας Ελευθερία κ. Μιχαλόπουλου

Σάββατο, 19 Μαΐου 2018

Η ΑΕΛ μόνο με ένα σχόλιο δημοσιεύει την απάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εφημερίδας Ελευθερία κ. Μιχαλόπουλου στο email που απεστάλη χθες 18/5/2018 και για το περιεχόμενο του οποίου το σχόλιο το οποίο θέλουμε να κάνουμε ( ιδιοκτησία και διοίκηση) είναι ότι, εάν στο δημοσίευμα της Ελευθερίας αναφέρονταν η πραγματικότητα, που περιλαμβάνεται στην απάντηση, ότι δηλαδή η «συγκέντρωση» της 11/5/2018 και την οποία η Ελευθερία προέβαλε ως κάτι πολύ σημαντικό, ήταν στην πραγματικότητα μια συγκέντρωση κάποιων νεαρών - παρασυρμένων από τους γνωστούς « νταραβεριτζήδες» - παιδιών, ουδέποτε θα είχαμε αποστείλει το email και ουδέποτε θα προσφεύγαμε σε νομική προστασία.

 

Περιμένουμε από την έγκριτη Ελευθερία και από τον αξιόλογο Διευθύνοντα Σύμβουλο της, αλλά και από τον έγκριτο δημοσιογράφο κ. Κέλλα, αυτή τη διευκρίνιση να την κάνει τη Δευτέρα και στη στήλη του.

 

Η ΑΕΛ και η ιδιοκτησία της από την πρώτη στιγμή σχεδόν ταυτιστήκαμε με τον Δήμο Λαρισαίων και την Ελευθερία, συνδιοργανώνοντας ακόμη και ξεχωριστές στιγμές μας, αλλά και σημαντικές εκδηλώσεις και το μόνο το οποίο αναμένουμε είναι η απόδοση της πραγματικότητας σε ότι αφορά την ΑΕΛ.

 

Η απάντηση του κ. Μιχαλόπουλου είναι η εξής και αποδίδει απολύτως την πραγματικότητα.

 

Προς
τον κ. Αλ. Κούγια
 
 
Η "Ε" έχει υποχρέωση απέναντι στο αναγνωστικό της κοινό, να ενημερώνει και να δημοσιοποιεί οτιδήποτε στοιχείο – γραπτό, φωτογραφικό, ηχητικό κ.λπ.- κρίνει πως συμβάλει στην πληρέστερη και σφαιρική πληροφόρησή του.
 
Η συγκεκριμένη εκδήλωση των νεαρών οπαδών της ΑΕΛ, είχε προαναγγελθεί από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήταν γνωστά από μέρες ο χαρακτήρας και ο τόπος συγκέντρωσης, χωρίς ωστόσο  –ακριβώς λόγω της ιδιαιτερότητας μιας τέτοιας νεανικής, αθλητικής διαμαρτυρίας – να έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία ταυτότητας των οργανωτών. (Και ποιόν θα αφορούσαν άλλωστε , μεταξύ του συγκεκριμένου νεανικού κοινού, όπως και ίδιος παραδέχεστε, καθώς το ενδιαφέρον των οπαδών, συνήθως περιστρέφεται πρωτίστως γύρω από αγωνιστικά θέματα και την πορεία της ομάδας και δευτερευόντος στα ιδιοκτησιακά, διοικητικά της ...)   
 
 
Η "Ε" την κάλυψε δημοσιογραφικά(όπως είχε υποχρέωση ) με συντάκτη της, ο οποίος αποτύπωσε με σφαιρικότητα, σαφήνεια και την απαιτούμενη αντικειμενικότητα τα γεγονότα που είδε και άκουσε, αποφεύγοντας αξιολογικές κρίσεις και τυχόν υποκειμενικού χαρακτήρα ερμηνείες.
 
Οσον αφορά στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η "Ε", λήφθησαν  επίσης από φωτογράφο της "Ε". Τυχόν δε φράσεις που αναφέρεται στην επιστολή σας ότι ειπώθηκαν από άνθρωπο που έβγαζε φωτογραφίες, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αφορούν φωτογράφο της εφημερίδας, καθώς ο επαγγελματισμός και η εμπειρία των εργαζομένων μας, δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο.  
 
Τέλος όσον αφορά τις αιτιάσεις σας για τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών νεαρών με καλυμμένα πρόσωπα , σας δηλώνουμε ότι αποτελεί διαχρονικά, κοινή πρακτική του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, που φωτίζει με το δικό της ξεχωριστό τρόπο,  την ένταση, το χρώμα και τα συναισθήματα  σε κάθε είδους μεγάλες η μικρότερες συγκεντρώσεις, (πράγμα που δύσκολα αποτυπώνονται με λέξεις στο χαρτί…) παρά τις κατά καιρούς απαγορεύσεις.      
 
 
 
Γ. Μιχαλόπουλος
 
Λάρισα 19.5. 2018  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

nova-banner-4
Nova newSeason 300x250 10-2018

Larisa 300x250-banner-new

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

pae 300x250

ΥΛΙΚΟ ΕΝΔΥΣΗΣ

legea-2017

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

AEL_RADIO_-_LOGO_CR.jpg

ΠΑΕ ΑΕΛ: Κύπρου 72, 5ος Όροφος, 41222, Κεντρική Πλατεία Λάρισας  |  Τηλ.: 2410 259000, Fax: 2410 259001  |  Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

nova-banner-3
666663333333333333333333333333333333333333.jpg

 

 

 

 

 

 

JoomShaper