Ανακοίνωση

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018

Η ΠΑΕ ΑΕΛ δημοσιοποιεί την χθεσινή επιστολή της Super League προς τις ΠΑΕ- Μέλη του Συνεταιρισμού και την σημερινή απάντηση της με τις παρατηρήσεις της.

Λάρισα, 22/3/2018

Αρ.Πρωτ: 681

Προς :    SUPERLEAGUE ΕΛΛΑΔΑ  - Αξιότιμο Πρόεδρο κ. Στράτο  / Αξιότιμο Διευθύνοντα  Σύμβουλο κ. Γκαγκάτση

Θέμα:    Παρατηρήσεις  επί του Κειμένου Δεσμεύσεων Συμμετεχόντων στη διοργάνωση Πρωταθλήματος SuperLeagueπεριόδου 2017-18

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

Αξιότιμε κ. Διευθύνοντα Σύμβουλε,

Παραλάβαμε το με αρ. πρωτ . 2526-21/3/2018 έγγραφο «Κείμενο Δεσμεύσεων Συμμετεχόντων στη Διοργάνωση Πρωταθλήματος SUPERLEAGUEπεριόδου 2017-18» που μας αποστείλατε με την υπ. αριθ. 2527-21/3/2018 επιστολή σας με την ένδειξη ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ.

Ως προς το περιεχόμενο του κειμένου και σύμφωνα με την αρίθμηση του επιτρέψτε μας να σας υποβάλλουμε τις παρατηρήσεις μας:

1. Η ιδιοκτησία και το ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΛ αντιλαμβάνεται πλήρως την κρισιμότητα των στιγμών,  αλλά είμαστε βέβαιοι ότι τόσο η διοργανώτρια αρχή όσο και το Υπουργείο Αθλητισμού γνωρίζουν τα αίτια που καταλήξαμε σε αυτή την σημερινή τραγική κατάσταση και για την οποία η ΠΑΕ ΑΕΛ, αλλά και αντίστοιχες σε μέγεθος και ιστορία ΠΑΕ δεν έχουν καμία υπαιτιότητα και αποκλειστικά υπαίτιες είναι οι τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι οργανωμένοι οπαδοί τους και οι κατά καιρούς ιδιοκτήτες τους.

2. Συμφωνούμε και  δεσμευόμαστε απολύτως.

3. Συμφωνούμε και  δεσμευόμαστε απολύτως.

4. Δεσμευόμαστε και υπενθυμίζουμε ότι η ΠΑΕ ΑΕΛ το έχει κάνει πράξη, γι αυτό άλλωστε και αντιμετωπίζει ακραία πολεμική από μερίδα οργανωμένων οπαδών της, οι οποίοι κατευθυνόμενοι από τη διοίκηση του μητρικού ερασιτεχνικού σωματείου με το οποίο είναι ταυτισμένοι και πολλοί από αυτούς αποτελούν και μέλη του, εκμεταλλεύονται ατυχείς αγωνιστικές στιγμές για να δημιουργήσουν επεισόδια, ώστε να εξαναγκάσουν τον μη αρεστό και μη συνεργαζόμενο με αυτούς ιδιοκτήτη να αποχωρήσει.

5.Δεν συμφωνούμε επ’ ουδενί για τον υποβιβασμό ομάδος, δηλαδή για την οικονομική κατάρρευση της, την αγωνιστική εξαφάνιση της και την έλλειψη σεβασμού στην ιστορία της επειδή ο οποιοσδήποτε διανοητικά καθυστερημένος ή εξαρτώμενος από τα ναρκωτικά ή με εγκληματική προσωπικότητα (ανεξαρτήτου κοινωνικής θέσεως και πλούτου), ο οποιοσδήποτε είτε μόνος είτε εκτελώντας το σχέδιο οργανωμένης ομάδας και εκτελώντας στην κυριολεξία συμβολαίου θανάτου του οιουδήποτε ιδιοκτήτου, είτε γιατί είναι ανεπιθύμητος στους επαγγελματίες παράγοντες του μητρικού ερασιτεχνικού σωματείου είτε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα κάποιου αρρωστημένου επιχειρηματία, ο οποίος δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της εκάστοτε ΠΑΕ, για να εξαναγκάσει τον υγιή επιχειρηματία να αποχωρήσει, οργανώνει μαζί με οργανωμένους οπαδούς εκτεταμένα επεισόδια εκμεταλλευόμενος κάποιες άτυχες στιγμές, σχέδιο το οποίο βρίσκεται εν εξελίξει εις βάρος του Γιάννη Αλαφούζου στον Παναθηναϊκό, υλοποιήθηκε στην ίδια ΠΑΕ εις βάρος της οικογένειας Βαρδινογιάννη το 2010 όταν οι νεόκοποι και νεόπλουτοι Βγενόπουλος και Πατέρας ταυτίστηκαν με τα συλλαλητήρια των οπαδών οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στη σημερινή του καταστροφή, υλοποιήθηκαν αντίστοιχα σχέδια μέσω εκτεταμένων επεισοδίων εις βάρος του υγιούς επιχειρηματία Γράντα στο ιστορικό Άρη Θεσσαλονίκης, με τον ίδιο τρόπο οργανώθηκαν επεισόδια για να φύγουν από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης οι υγιείς επιχειρηματίες Πέτρος Θεοδωρίδης και Αλέξης Κούγιας και να φτάσει στη σημερινή υποτιμητική για την ιστορία του θέση ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, τα ίδια συνέβησαν στον ιστορικό ΟΦΗ για να αποχωρήσει η οικογένεια Βαρδινογιάννη, τα ίδια συνέβησαν κατ' επανάληψη και στον ΠΑΟΚ (Παντελάκης, Βουλινός, Σαββίδης - όχι ο Ιβάν) αλλά και σε όλες τις ιστορικές ομάδες της Ελλάδος που έχουν οπαδούς.Ανεξαρτήτως των ως άνω η συγκεκριμένη διάταξη είναι άκρως αντισυνταγματική σε συνδυασμό όχι μιας αλλά πολλών διατάξεων του Συντάγματος.

6. Συμφωνούμε απολύτως για την θέσπιση στον ΚΑΠ διατάξεως, χωρίς βεβαίως να καταργείται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του «εκφράζεσθαι» και των εκ δικαιολογημένου ενδιαφέροντος (νομικός όρος, ο οποίος καλύπτει και άκρως ατιμωτικά αδικήματα της δυσφημήσεως και της συκοφαντικής δυσφημήσεως) απολύτως αιτιολογημένων κρίσεων (εκτός κοινής λογικής διαιτητικά λάθη αλλά και αποδεδειγμένα παράνομες συμπεριφορές αξιωματούχων του ποδοσφαίρου).

7. Συμφωνούμε και αποδεχόμαστε την κατάργηση του τρίτου βαθμού.

8. Συμφωνούμε και αποδεχόμαστε την αλλαγή  του κανονιστικού πλαισίου με την απαραίτητη προϋπόθεση της απομακρύνσεως των αστυνομικών δυνάμεων από τις εγκαταστάσεις των σταδίων.

Με τις ανωτέρω ενστάσεις - παρατηρήσεις μας και μόνο εφόσον αυτές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Κειμένου Δεσμεύσεων Συμμετεχόντων στη διοργάνωση Πρωταθλήματος SuperLeagueπεριόδου 2017-18, εξουσιοδοτούμε τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού όπως υποβάλλει τις ανωτέρω δεσμεύσεις αρμοδίως όπως περιγράφετε, άλλως δε επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος μας.

Με εκτίμηση,

Σωτήρης Μάρκου

Αντιπρόεδρος Δ’ και Διευθύνων Σύμβουλος

keimeno_desmeyseon_gia_epanenarksi_toy_protathlimatos-1.jpg

keimeno_desmeyseon_gia_epanenarksi_toy_protathlimatos-2.jpg

keimeno_desmeyseon_gia_epanenarksi_toy_protathlimatos-3.jpg

681_PROS_SUPERLEAGUE_PARATIRISEIS_EPI_EGGRAFOU_DESMEUSEWN71.jpg

681_PROS_SUPERLEAGUE_PARATIRISEIS_EPI_EGGRAFOU_DESMEUSEWN72.jpg

681_PROS_SUPERLEAGUE_PARATIRISEIS_EPI_EGGRAFOU_DESMEUSEWN73.jpg

nova logo ael 2017 2

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

head_shoulders_300x250.gif

pae 300x250

NEW_LOGO_2016-7.png

ΠΑΕ ΑΕΛ: Μεζούρλο, AEL FC ARENA 1ος Όροφος, 41110, Λάρισα  |  Τηλ.: 2410 259000, Fax: 2410 259001  |  Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.