BANNER_WEBSITE_1170X115---------------------11111_.jpg

σημερα
Λειτουργία γραφείων ΠΑΕ ΑΕΛ 09:00-17:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ανακοίνωση

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021

Με απόφαση του κ. Κούγια τιμωρούνται με 5000€ πρόστιμο ο Όγκμποε για την αποβολή του στον χθεσινό αγώνα και από 3000€ πρόστιμο τους Batibanga, Abud, Γκοτζαμανίδης και Γρηγορόπουλος γιατί απεκαλύφθη σήμερα ότι την Παρασκευή το βράδυ 2:00 τα ξημερώματα διασκέδαζαν στο μπαρ Lobster.

 

 

Η ΠΑΕ ΑΕΛ δημοσιοποιεί την επιστολή με την άμεση ανταπόκριση του Προέδρου και του Δ.Σ. της Super League 2, όπου επιβεβαιώνονται όλες οι καταγγελίες μας μέσω των ανακοινώσεων μας για την ΠΑΕ Τρίγλια , όπου στον κατάλογο των ΠΑΕ που συμμετέχουν στον Βόρειο όμιλο της Super League 2 δεν συμπεριλαμβάνεται καμία ΠΑΕ Ηρακλής και ως μόνη συμμετέχουσα συμπεριλαμβάνεται η ΠΑΕ Τρίγλια Χαλκιδικής.

Αναμένουμε μετά την επίσημη ανακοίνωση της Super League 2 και την ενημέρωση από αυτή όλων των μέσων μαζικής ενημέρωσης και ειδικά το Δ.Σ. της ΕΡΤ, ΕΡΤ3, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ERTFLIX να πάψει πια αυτή η εξαπάτηση των τηλεθεατών , των ακροατών και χρηστών των συγκεκριμένων μέσων, μέσω δημοσιογράφων Σταμπουλή και Μαυρόπουλου, οι οποίοι μάλιστα αποσιώπησαν όλες τις σκανδαλώδεις αποφάσεις του διαιτητή Πέλλας Πουματζίδη, των βοηθών του Κορωνιά (Πειραιώς) – Μπαλιάκα (Κοζάνης) και του 4ου διαιτητή Κακουλιδη (Θράκης).

 

 

H ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι τα εισιτήρια του αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος με τον ΠΑΟΚ θα είναι στην διάθεση των οπαδών μας από  σήμερα Δευτέρα 29/11/2021 στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ, Κύπρου 72, Λάρισα, 5ος όροφος.

Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνει σήμερα Δευτέρα 29/11/2021 από  18:00 – 21:00, την Τρίτη 30/11/2021 από τις 10:00 – 15:00  και 18:00 - 21:00 και την Τετάρτη 1/12/2021 από 10:00 – 19:00.

Οι τιμές των εισιτηρίων ημέρας θα είναι για τις θύρες 1, 2, 4 και 5 τιμή 10€, για την θύρα 3 τιμή 15€ και για την θύρα 3 VVIP τιμή 50€.

 

Η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας συνεχίζεται από τα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ και γίνεται τις ίδιες ώρες που έχουν ήδη ανακοινωθεί δηλαδή:

 

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-15:00 & 18:00-21:00 και ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ 10:00-16:00.

Βασική προϋπόθεση για όσους επιθυμούν να προμηθευτούν είτε εισιτήρια ημέρας, είτε εισιτήρια διαρκείας είναι ότι βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β’ 3117) για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της επικράτειας, να προσκομίσουν την βεβαίωση πλήρους εμβολιασμού τους για την δυνατότητα παρουσίας τους στο γήπεδο, φωτοτυπία της ταυτότητας τους και το ΑΜΚΑ τους.

Ένα ποσοστό έως 5% των εισιτηρίων και των εισιτηρίων διαρκείας μπορεί να διατεθεί σε νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο (σχετική βεβαίωση), φωτοτυπία της ταυτότητας τους και το ΑΜΚΑ τους για να μπορούν να εισέλθουν.

Οι ανήλικοι άνω των δεκατριών ετών (13) και έως δεκαεπτά ετών (17) κάτοχοι των εισιτηρίων και διαρκείας εισιτηρίων θα πρέπει εκτός των υπολοίπων στοιχείων (ταυτότητα – ταυτότητα κηδεμόνα – ΑΜΚΑ), σε κάθε αγώνα να προσκομίζουν PCR test εντός 72 ωρών ή Rabid test εντός 48 ωρών προ της διεξαγωγής του αγώνα για να μπορούν να εισέλθουν.

Οι ανήλικοι έως δώδεκα ετών (12) κάτοχοι των εισιτηρίων και διαρκείας εισιτηρίων θα πρέπει εκτός των υπολοίπων στοιχείων (ταυτότητα – ταυτότητα κηδεμόνα – ΑΜΚΑ), σε κάθε αγώνα να προσκομίζουν αρνητικό Self Test που θα έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη την διάρκεια παραμονής στο γήπεδο.

Στο γήπεδο λόγω των μέτρων του κορωνοϊού COVID-19 την ημέρα του αγώνα, δεν θα υπάρχουν εκδοτήρια εισιτηρίων.

 

 

Από ΠΑΕ ΑΕΛ νομίμως εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο της κ. Αλέξιο Κούγια.

Προς

Πρόεδρο και Δ.Σ. της SuperLeague 2

Κοινοποίηση: Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Όπως σας είναι γνωστό λόγω της σκοπίμως κακοποιήσεως από την ΕΠΟ του νόμου Αυγενάκη συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League 2, στο οποίο συμμετέχουμε και εμείς, η ΠΑΕ Τρίγλια Χαλκιδικής.

Η συγκεκριμένη ΠΑΕ η οποία ουδέποτε αδειοδοτήθηκε για την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Super League 2, παρανόμως χρησιμοποιεί το όνομα του ιστορικού Ηρακλή Θεσσαλονίκης, τα χρώματα του και το σήμα του στην φανέλα και χρησιμοποιεί ως έδρα την ιστορική έδρα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης το Καυτατζόγλειο Στάδιο, κατά παράβαση όλων των κανονισμών της ΕΠΟ και της Super League 2, όλων των κανονισμών της FIFA και της UEFA οι οποίοι ρητώς απαγορεύουν όλη αυτή την παράνομη διαδικασία – παραπλάνηση, εκτός εάν καταβληθούν πρωτίστως όλες οι υποχρεώσεις της διαλυθείσης και τελούσης υπό εκκαθάριση ΠΑΕ Ηρακλής Θεσσαλονίκης τόσο προς το Ελληνικό Δημόσιο, όσο και σε διάφορους ποδοσφαιριστές, προπονητές και πιστωτές, οι οποίες ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Όπως ορίζουν οι ως άνω κανονισμοί ποδοσφαιρική εταιρεία με την ονομασία ΠΑΕ Ηρακλής έχει δικαίωμα να ιδρύσει μόνο το ερασιτεχνικό σωματείο Ηρακλής και κανείς άλλος.

Ενόψει των ως άνω σας προσκαλούμε όπως άμεσα – σήμερα:

1. Εκδώσετε ανακοίνωση με την οποία να γνωστοποιείται ότι στο πρωτάθλημα της Super League 2 δεν συμμετέχει καμία ΠΑΕ Ηρακλής, αλλά η ΠΑΕ Τρίγλια Χαλκιδικής και

2. Γνωστοποιείστε σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συμπεριλαμβανομένων των ΕΡΤ3 και ΕΡΑ ΣΠΟΡ ότι απαγορεύεται είτε στις τηλεοπτικές, είτε σε ραδιοφωνικές μεταδόσεις να παραπλανούν τους τηλεθεατές και ακροατές με την ψευδή είδηση ότι προβάλλουν και αναμεταδίδουν αγώνες της ΠΑΕ Ηρακλής Θεσσαλονίκης, ενώ στην πραγματικότητα αναμεταδίδουν αγώνες της ΠΑΕ Τρίγλια Χαλκιδικής.

Άλλως σας δηλούμε ότι αφενός θα προσφύγουμε ενώπιων των πολιτικών δικαστηρίων με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ώστε να πάψει αυτή η σκόπιμη παραπλάνηση και αφετέρου δε να καταγγείλουμε τον οιονδήποτε επιτρέπει αυτή την σκόπιμη παραπλάνηση η οποία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των κανονισμών της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Υ.Γ. Σας καλούμε όπως άμεσα σήμερα δημοσιοποιήσετε στο επίσημο site της Super League 2 την επίσημη ονομασία όλων των ΠΑΕ που συμμετέχουν στον Βόρειο όμιλο της Super League 2.

 

Λάρισα 29/11/2021                                                                   Για την ΠΑΕ ΑΕΛ

                                                                                               Αλέξιος Κούγιας

                                                                                             Πρόεδρος ΠΑΕ ΑΕΛ

 

 

Πριν από λίγο είδαμε το βίντεο του αγώνα το οποίο θα δώσουμε και στον κ. Κλάτεμπεργκ και εκτός της σκανδαλώδους αποβολής του Όγκμποε της οποίας προηγήθηκαν τρείς συμπεριφορές του παίκτη της Τρίγλιας που έπρεπε να παρέμβει ο διαιτητής και ο βοηθός του που ήταν στα τρία μέτρα και να τον τιμωρήσουν με κίτρινη κάρτα προστατεύοντας τον παίκτη μας τον οποίο έβριζε με ρατσιστικές εκφράσεις (ο Όγκμποε είναι Έλληνας) και έφτυνε και έσπρωχνε και στο τέλος έκανε και θέατρο πιάνοντας το πρόσωπο του, το οποίο κανείς δεν ακούμπησε.

Είδαμε στο 29 λεπτό ότι έγινε καταφανέστατο πέναλτι στον Acuna χωρίς να το υποδείξει ούτε ο βοηθός, ούτε ο διαιτητής αφού έγινε μπροστά τους, αλλά είδαμε ότι στην φάση της ισοφάρισης του γκολ της Τρίγλιας ο ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει στρώνει την μπάλα με το χέρι χωρίς ούτε ο διαιτητής, ούτε ο βοηθός να υποδείξουν την καταφανέστατη παράβαση και το επιθετικό φάουλ.

Αύριο θα στείλουμε το βίντεο στον κ. Κλάτενμπεργκ.

Αδικαιολόγητη εντελώς είναι η κόκκινη κάρτα στον προπονητή μας κ. Φυντάνη, αφού ο γενικός αρχηγός της Τρίγλιας Κατσιαμπής μπροστά στον τέταρτο διαιτητή καιστο παρατηρητή του αγώνα φεύγει από τον πάγκο της Τρίγλιας και επιτίθεται στον κ. Φυντάνη με πρωτοφανείς εξυβριστικές φράσεις και αντί να παρέμβει ο τέταρτος και να ζητήσει να τον αποβάλλει αυτόν τον επαγγελματία ψευτόμαγκα προστατεύοντας τον κ. Φυντάνη από την αδικαιολόγητη επίθεση, αποβάλλει και τον κ. Φυντάνη.

Γενικώς το κλίμα στο Καυτατζόγλειο ήταν επιπέδου Τρίγλιας Χαλκιδικής και είναι βεβήλωση της ιστορίας του Ηρακλή αυτή η ομάδα αυτού του μικρού χωριού της Χαλκιδικής να καπηλεύεται τόσο το όνομα του ιστορικού Ηρακλή, αλλά και τον ιερό χώρο του Καυτατζογλείου, εκεί που ο πραγματικός Ηρακλής έγραψε τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας του.

Πριν από λίγο επικοινώνησε ο κ. Κούγιας με τον πρόεδρο της SL2 κ. Λεουτσάκο και του ζήτησε η SL2 με επίσημη ανακοίνωση της να ζητήσει από την ΕΡΤ3 και από την ΕΡΑ Σπορ και από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να σταματήσει η Τρίγλια, αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να την αναφέρουν ως Ηρακλή Θεσσαλονίκης, γιατί άλλως η ΑΕΛ θα προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες για αυτήν την παράνομη χρήση από την ΠΑΕ Τρίγλια του ιστορικού ονόματος του Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Εφόσον η Τρίγλια θέλει να καπηλεύεται την ονομασία του ιστορικού Ηρακλή θα πρέπει να πληρώσει και τα χρέη του τόσο στο Ελληνικό Δημόσιο, όσο και στους εκατοντάδες ποδοσφαιριστές, προπονητές και πιστωτές που οφείλει εκατομμύρια ευρώ.

 

Ανακοίνωση

Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021

 

Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο είναι η ακραία κοινωνική αλητεία.

Συγχαρητήρια στον κ. Κλάτεμπεργκ για την αναμόρφωση της ελληνικής διαιτησίας τα δύο χρόνια στην Ελλάδα, τι περιμένεις όταν η τύχη μιας ομάδας εξαρτάται από διαιτητές της Ενώσεως Πέλλας που γνωρίζουμε πως έχει εκλεγεί ο πρόεδρος της.

Δυστυχώς για αυτούς στο τέλος εμείς θα νικήσουμε ότι και να κάνουν ακόμη και αν μας αφήνουν με 9 παίκτες σε κάθε παιχνίδι και δεν δείχνουν ούτε μία κίτρινη κάρτα, όταν επί 90 λεπτά τα δρεπανοφόρα στοπερ του Ηρακλή σακάτεψαν τους Όγκμοε και Acuna και οδηγώντας τον Όγκμποε σε ένα απλό σπρώξιμο που δεν είναι καν κίτρινη κάρτα, ώστε να τον αποβάλει για να μην παίξει στους δύο επόμενους επίσημους αγώνες που έχουμε με τον ΠΑΟΚ και την Βέροια.

Αηδιαστική η μετάδοση του αγώνα από την ΕΡΤ3, από τους οπαδούς του Ηρακλή Σταμπουλή και Μαυρόπουλο, που όπως μάθαμε λέγονται.

Ψευτομαγκιές τύπου Κατσιαμπή και Γεωργιάδη του γνωστού από τα έργα του με τον Αγροτικό Αστέρα μικραίνουν την ιστορία ακόμη και της Τρίγλιας.

Το παραμύθι με την μετατροπή της Τρίγλιας σε Ηρακλή θα τελειώσει σύντομα με την αναβίωση όλων των χρεών και αν δεν το κάνουν τα θεσμικά όργανα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, θα το κάνουμε εμείς με επίσημα καταγγελία στην Fifa και την Uefa.

 

ΣΤΟΠ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021

 

Ένα κοινωνικό φαινόμενο που δεν μπορεί να αφήνει κανέναν αδιάφορο!

Το 2021, 13 γυναίκες στη χώρα μας έπεσαν θύματα βίας των συζύγων ή των συντρόφων τους, χάνοντας την ίδια τους τη ζωή.

Ως εδώ!

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους όσοι αγωνίζονται για να βάλουν οριστικό τέλος σε κτηνώδεις συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την ανθρώπινη φύση.

Στεκόμαστε στο πλευρό όσων γυναικών βιώνουν έναν αληθινό εφιάλτη στην καθημερινότητά τους, καταδικασμένες να ζουν μέσα στον φόβο και τη σιωπή!

Με αφορμή την Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Super League 2 θα κρατήσει ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη όλων των αγώνων της 5ης αγωνιστικής, τιμώντας τις ζωές που χάθηκαν.

 

 

Η αποστολή της ΑΕΛ για τον αυριανό αγώνα του Πρωταθλήματος Super League 2 με την  Τρίγλια είναι οι εξής:

Θεοδωρόπουλος, Σουλούκος, Πατράλης, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Μπέρτος, Παπαγεωργίου ΑΘ., Μαιδανός,Tahar, Maksymenko, Colombino, Παπαγεωργίου Κων., Νικολιάς, Γιάκος, Συμελίδης, Abud, Όγκμποε, Κούστα, Γρηγορόπουλος, Μαυριάς, Αcuna, Γλυνός.

 

 

Η αποστολή της ΑΕΛ για τον αυριανό αγώνα του Πρωταθλήματος Super League 2 με τον Πανσερραϊκό είναι οι εξής:

Θεοδωρόπουλος, Σουλούκος, Θεολόγου, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Μπέρτος, Παπαγεωργίου ΑΘ., Μαιδανός,Tahar, Maksymenko, Colombino, Παπαγεωργίου Κων., Νικολιάς, Γιάκος, Συμελίδης, Abud, Όγκμποε, Κούστα, Γαρουφαλιάς, Μαυριάς, Αcuna, Γλυνός.

 

Ανακοίνωση

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021

 

H ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι τα εισιτήρια του αγώνα με τον Πανσερραϊκό θα είναι στην διάθεση των οπαδών μας από  σήμερα Δευτέρα 22/11/2021 στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ, Κύπρου 72, Λάρισα, 5ος όροφος.

Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνει σήμερα Δευτέρα 22/11/2021 από 10:00-15:00 και 18:00 – 21:00, την Τρίτη 23/11/2021 από τις 10:00 – 15:00  και 18:00 - 21:00 και την Τετάρτη 24/11/2021 από 10:00 – 12:00.

Οι τιμές των εισιτηρίων ημέρας θα είναι για τις θύρες 1, 2, 4 και 5 τιμή 10€, για την θύρα 3 τιμή 15€ και για την θύρα 3 VVIP τιμή 50€.

 

Η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας συνεχίζεται από τα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ και γίνεται τις ίδιες ώρες που έχουν ήδη ανακοινωθεί δηλαδή:

 

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-15:00 & 18:00-21:00 και ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ 10:00-16:00.

 

Βασική προϋπόθεση για όσους επιθυμούν να προμηθευτούν είτε εισιτήρια ημέρας, είτε εισιτήρια διαρκείας είναι ότι βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β’ 3117) για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της επικράτειας, να προσκομίσουν την βεβαίωση πλήρους εμβολιασμού τους για την δυνατότητα παρουσίας τους στο γήπεδο, φωτοτυπία της ταυτότητας τους και το ΑΜΚΑ τους.

Ένα ποσοστό έως 5% των εισιτηρίων και των εισιτηρίων διαρκείας μπορεί να διατεθεί σε νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο (σχετική βεβαίωση), φωτοτυπία της ταυτότητας τους και το ΑΜΚΑ τους για να μπορούν να εισέλθουν.

Οι ανήλικοι άνω των δεκατριών ετών (13) και έως δεκαεπτά ετών (17) κάτοχοι των εισιτηρίων και διαρκείας εισιτηρίων θα πρέπει εκτός των υπολοίπων στοιχείων (ταυτότητα – ταυτότητα κηδεμόνα – ΑΜΚΑ), σε κάθε αγώνα να προσκομίζουν PCR test εντός 72 ωρών ή Rabid test εντός 48 ωρών προ της διεξαγωγής του αγώνα για να μπορούν να εισέλθουν.

Οι ανήλικοι έως δώδεκα ετών (12) κάτοχοι των εισιτηρίων και διαρκείας εισιτηρίων θα πρέπει εκτός των υπολοίπων στοιχείων (ταυτότητα – ταυτότητα κηδεμόνα – ΑΜΚΑ), σε κάθε αγώνα να προσκομίζουν αρνητικό Self Test που θα έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη την διάρκεια παραμονής στο γήπεδο.

Στο γήπεδο λόγω των μέτρων του κορωνοϊού COVID-19 την ημέρα του αγώνα, δεν θα υπάρχουν εκδοτήρια εισιτηρίων.

 

 

Έχω αποφασίσει ως προπονητή της ΑΕΛ αντί για τον Φαν Σιπ που πρότεινε ο κατατρεγμένος από τον Γιώργο Παπανδρέου και τηN Εισαγγελέα κα Παπανδρέου, αδελφικός φίλος του υπαλλήλου του νεκροταφείου Βόλου Παπαζήση, κ.κ. Δήμαρχος Βόλου, να προσλάβω ως προπονητές στην ΑΕΛ τους κανονικούς προπονητές της ΝΠΣ Βόλος – Πύδνα Κίτρους τους κ. κ. Ζαχαρόγιαννη και Φωτόπουλο.

 

Υ.Γ. Αλήθεια τι έγινε ρε παιδιά και από τότε που κατάλαβα ποιος με έπαιρνε με ανώνυμα τηλέφωνα και απειλούσε και έβριζε και σταμάτησαν τα τηλέφωνα με απόκρυψη;

 

 

 

Είμαι βέβαιος ότι όλα τα ρεμάλια του βρώμικου παρασκηνίου του ελληνικού ποδοσφαίρου σήμερα θα στενοχωρήθηκαν πολύ.

Είμαι βέβαιος ότι περίμεναν λόγω των προσωπικών και επαγγελματικών μου σχέσεων με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο Ολυμπιακός να σηκώσει τα πόδια του και να πάρουμε ένα εύκολο διπλό.

Συγχαρητήρια στον κ. Ανατολάκη, στον κ. Ιμπαγάσα για τις συνεχείς διαμαρτυρίες τους προς τους διαιτητές, λες και έπαιζαν με τον μεγαλύτερο τους εχθρό και στους λυσσασμένους παίκτες του Ολυμπιακού που μας σακάτεψαν στο ξύλο.

Εκείνο που δεν έχουν καταλάβει όλοι, είναι ότι ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας με ότι σημαίνει το ονοματεπώνυμο μου στον χώρο του λειτουργήματος που υπηρετώ με την επιστημοσύνη μου σχεδόν 50 χρόνια, δεν μπορεί ποτέ να ταυτιστεί ούτε με το ονοματεπώνυμο και την προσωπικότητα κάποιων φιλιππινέζων δήθεν ιδιοκτητών ποδοσφαιρικών ομάδων που στήνουν παιχνίδια με ημίχρονα, σκορ, γκολ και κόρνερ, ούτε με κάποιους που είναι δήθεν ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων και επιχειρήσεων και τα λεφτά τα βάζει το μεγάλο αφεντικό.

Είμαι ιδιοκτήτης μιας πολύ μεγάλης ποδοσφαιρικής δύναμης, με τεράστια ιστορία και τίτλους, που κάποιοι δεν θα κατακτήσουν ποτέ και για αυτό χρηματοδοτώ τις ομάδες μου με τα χρήματα που κερδίζω από την επιστήμη μου και δεν πρόκειται να ζητήσω τίποτα και ποτέ από κανένα να μου χαρίσει στο ποδόσφαιρο.

Για την τραγική εμφάνιση της ομάδας μου που με ελάχιστες εξαιρέσεις παικτών που έβαλαν τα πόδια τους, ενώ οι περισσότεροι δεν ίδρωσαν την φανέλα, αποκλειστικά υπεύθυνος είμαι εγώ γιατί πάντοτε παίρνω την τελικλη απόφαση και για τους ποδοσφαιριστές που πληρώνω πλουσιοπάροχα με συμβόλαια SL1 και για τους προπονητές.

Έχω μάθει στο ποδόσφαιρο και στην ζωή μου τις κρίσιμες αποφάσεις να τις παίρνω μετά από σκέψη και να μετράω πριν τις ανακοινώσω όχι μέχρι το 100, αλλά μέχρι το 1000.

Για να είμαι παρόν στην Λάρισα και στους αγώνες μας έχω διακινδυνεύσει τρείς φορές την ζωή μου, αλλά για το πώς θα ζήσω θα αποφασίζω πάντοτε εγώ και κανένας άλλος.

Όταν χάνεις από τον Ολυμπιακό Β΄ πρέπει να ντρέπεσαι είτε είσαι πρόεδρος, είτε είσαι γενικός διευθυντής, είτε είσαι τεχνικός διευθυντής, είτε είσαι προπονητής, είτε είσαι γυμναστής, είτε είσαι ποδοσφαιριστής.

 

Ανακοίνωση

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021

Η αποστολή της ΑΕΛ για τον αυριανό αγώνα του Πρωταθλήματος Super League 2 με τον Ολυμπιακό Β' είναι οι εξής:

Θεοδωρόπουλος, Σουλούκος, Θεολόγου, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Μπέρτος, Παπαγεωργίου ΑΘ., Μαιδανός,Tahar, Maksymenko, Colombino, Παπαγεωργίου Κων., Νικολιάς, Γιάκος, Συμελίδης, Abud, Όγκμποε, Πατράλης, Γαρουφαλιάς, Μαυριάς, Αcuna, Γρηγορόπουλος.

 

Με προσωπική απόφαση του κ. Αλέξη Κούγια το προπονητικό κέντρο των Δένδρων θα πάρει την ονομασία:

«ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΕΛ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ»

προς τιμήν του μεγαλύτερου ποδοσφαιριστού που ανέδειξε η ΑΕΛ και το ποδόσφαιρο της Θεσσαλίας.

Ήδη έχει δοθεί εντολή να κατασκευαστεί μία πινακίδα που θα έχει μήκος όσο και η είσοδος του προπονητικού κέντρου, περίπου 7 μέτρα και ύψος 1 μέτρο με ειδικό φωτισμό.

Η τοποθέτηση της πινακίδας θα γίνει τις αμέσως προσεχείς ημέρες και θα ακολουθήσει αγιασμός.

Η τελετή θα έχει επίσημο χαρακτήρα και θα προσκληθούν προσωπικότητες Πανελληνίου κύρους από το ποδόσφαιρο, παλιοί συμπαίκτες του Βασίλη Καραπιάλη που έπαιξαν μαζί του στην ΑΕΛ, στον Ολυμπιακό και στην Εθνική ομάδα, προσωπικότητες από την κεντρική πολιτική σκηνή, από την Περιφέρεια Θεσαλλίας, από την τοπική αυτοδιοίκηση, από τις ΕΠΣ Θεσσαλίας, εκπρόσωποι των γειτονικών ΠΑΕ και όλων των ερασιτεχνικών σωματείων Λαρίσης.

Την τελετή της επίσημης ονομασίας θα γίνει προσπάθεια να τιμήσει με την παρουσία του τόσο ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, όσο και η ηγεσία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

Ανακοίνωση

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021

16 Νοεμβρίου 2009.

Για μία ακόμη φορά ο κάμπος της "βασίλισσας" μετατρέπεται σε "κάμπο των δακρύων', καθώς ένα ακόμη παιδί της αγαπημένης μας  ΑΕΛ φτερουγίζει για τα γήπεδα τ' ουρανού.

Λίγο πριν εκείνη η εφιαλτική νύχτα φτάσει στην κορύφωσή της, ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις αφήνει την τελευταία του πνοή καθ' οδόν προς το Νοσοκομείο της Λάρισας, τον τόπο τόσων και τόσων "βυσσινί" στεναγμών.

Ο "Ελ Τάνο" δεν πρόλαβε να γράψει την ιστορία που ονειρεύτηκε φορώντας τη φανέλα με το άλογο στο στήθος, ούτε πρόφτασε να ξαναβρεθεί στα γήπεδα του Μουντιάλ με το μεξικάνικο εθνόσημο.

Ήταν γραφτό... Το ήξερε.

Το προμήνυμα φάνταζε ανεξίτηλο στο νου του.

Το πάθος του όμως για τη "στρογγυλή θεά", απενεργοποίησε ακόμα και το "καμπανάκι θανάτου" της επιστήμης.

Πέρασαν 12 χρόνια από εκείνη την νύχτα των αμέτρητων "βυσσινί" δακρύων και στεναγμών.

Οι μνήμες και τα γεγονότα πάντα ξεθωριάζουν στο διάβα των καιρών, η μορφή όμως του Αντόνιο ποτέ!

Ανακοίνωση

Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021

Η αποστολή της ΑΕΛ για τον αυριανό αγώνα του Πρωταθλήματος Super League 2 με τον Aπόλλων Λάρισας είναι οι εξής:

Θεοδωρόπουλος, Σουλούκος, Θεολόγου, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Μπέρτος, Παπαγεωργίου ΑΘ., Μαιδανός,Tahar, Maksymenko, Colombino, Παπαγεωργίου Κων., Νικολιάς, Γιάκος, Συμελίδης, Γλυνός, Όγκμποε, Κούστα, Γαρουφαλιάς, Μαυριάς, Αcuna, Γρηγορόπουλος.

Ανακοίνωση

Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021

Η ΑΕΛ δημοσιοποιεί το δώρο των παικτών και της Διοικήσεως της ΚΑΕ Λάρισα προς τον κ. Αλέξη Κούγια, που είναι μία φανέλα με τις υπογραφές όλων των μπασκετμπολιστών για την σωτηρία της ζωής του κ. Κούγια από το σοβαρό ατύχημα που είχε προ ολίγων ημερών.

 

                                            

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Βουλευτής Λαρίσης-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

 

 

 

Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2021

 

Προς

 

 

ΠΑΕ ΑΕΛ

 

Κύριε Πρόεδρε,

 

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

 

Σας ευχαριστώ για την ευγενική σας πρόκληση.

Δυστυχώς, προγραμματισμένες από καιρό υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να παραβρεθώ στα εγκαίνια της μπουτίκ της ομάδας.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στην εκδήλωσή σας.

 

Με εκτίμηση

 

Μάξιμος Χαρακόπουλος

 

Ανακοίνωση

Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021

 

Σήμερα είναι μια πολύ σπουδαία ημέρα για τον οργανισμό της ΑΕΛ.

Σήμερα ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Ραφαήλ τέλεσε τα εγκαίνια της μπουτίκ της ΑΕΛ στην καρδιά της πόλης, δίπλα στα δικαστήρια, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, απέναντι από το κτίριο που στεγάζεται το AEL RADIO 104,8.

Παρόντες εκπρόσωποι όλων των βουλευτών, εκτός μιας συγκεκριμένης κυρίας, εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Πινακάς, ο εκπρόσωπος του Δήμου Λαρισαίων Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Αναστασίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Γιαννακόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παπαλέξης, ο εκπρόσωπος του εργατικού κέντρου, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Μπουχλαριώτης, εκπρόσωποι των παλαιμάχων της ΑΕΛ, σύσσωμοι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ ανδρών, Κ20, Κ17 με τους προπονητές τους, αλλά και πλήθος κόσμου.

Την εκδήλωση τίμησε με την αυτοπρόσωπη παρουσία του ο αντιπρόσωπος στην Ελλάδα και χορηγού της ΑΕΛ διεθνούς φήμης εταιρείας «DOLE», κ. Στάθης Πισλής.

Σημειωτέον ότι από το πλήθος κόσμου που παραβρέθηκε στην εκδήλωση θα δημοσιευθούν αύριο πλήθος φωτογραφίες σε όλα τα μέσα της Λάρισας και όχι μόνο, διεκόπη η κυκλοφορία των ταξί και των λεωφορείων στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Άνοιξε η κυκλοφορία με παρέμβαση της τροχαίας μόνο όταν επήλθε κατάσταση έκτακτης ανάγκης γιατί έπρεπε να περάσει ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το πλήθος συμμορφώθηκε με υποδειγματικό τρόπο.

Αυτή την υποδειγματική εκδήλωση η οποία διαφημίστηκε μόνο 2 ημέρες, οι προσκλήσεις παραδόθηκαν χθες Παρασκευή, οι πιο γνωστές «τσουτσούδες» της Λάρισας, οι άνθρωποι που εμφανίσθηκαν απέξω από το Ιασώ όταν χειρουργούταν από τον κ. Μπασδέκη ο Πρόεδρος της ΑΕΛ, με μια νεκροφόρα (ας μας επιτραπεί να κάνουμε λίγο χιούμορ) για να του ευχηθούν περαστικά, προσπάθησαν σήμερα και προ ολίγης ώρας να υποβαθμίσουν την επιτυχία των εγκαινίων μία ώρα πριν αρχίσει η τελετή.

Πρέπει να τους πείραξε η αποθεωτική υποδοχή στον κ. Αλέξη Κούγια με χειροκροτήματα από αγνούς οπαδούς της ΑΕΛ.

Η τελετή άρχισε και έκλεισε με τον ύμνο της ΑΕΛ και όλοι εύχονταν καλή επιτυχία στην ομάδα μας και κατάκτηση του πρωταθλήματος.

 

 

Πριν από λίγες μέρες σε συνέντευξη μου σε πολύ γνωστό τηλεοπτικό σταθμό είχα δηλώσει ότι αυτή την στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο επικρατεί τρόμος και αναφερόμουν σε τρομοκρατημένους παράγοντες, ιδιοκτήτες ΠΑΕ, διαιτητές ποδοσφαίρου, παρατηρητές, αλλά δεν περίμενα ποτέ ότι αυτοί οι εγκληματίες του παρασκηνίου που κρύβονται πίσω από όσα παράνομα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες εβδομάδες, προκειμένου να τρομοκρατήσουν και το τελευταίο ανάχωμα νομιμότητας που είναι το Διαιτητικό Δικαστήριο και προκειμένου να σωθούν από την βέβαια έκπτωση των προσώπων που υλοποιούν τις παράνομες αποφάσεις τους, θα έφταναν με το θράσος που έχουν και με την ατιμωρησία της οποίας απολαμβάνουν να τρομοκρατήσουν και μέλος του Διαιτητικού Δικαστηρίου το οποίο πιθανότατα λόγω της εντιμότητας του δεν ελέγχουν.

Τις τελευταίες ώρες παρατηρώ τις εσπευσμένες ανακοινώσεις της ΕΠΟ περί του ότι δήθεν η μαφιόζικη επίθεση σε μέλος του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, το οποίο θα αποφασίσει στις 23/11/2021 για την έκπτωση των Δημητρίου, Αντωνίου και Τζαφέρη από το Δ.Σ. της ΕΠΟ λόγω της πρωτοφανούς παραβιάσεως των κανονισμών από την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της οποίας ήταν μέλη, είναι άσχετη με το ποδόσφαιρο.

Αυτή η ανακοίνωση προσβάλει την δικαστική προσωπικότητα και την εν γένει προσωπικότητα του Προέδρου Εφετών των Διοικητικών Δικαστηρίων κ. Κουτρίκη, ο οποίος σημειωτέον ήταν και ο εισηγητής σε αυτή την υπόθεση και αναμένω ανακοίνωση από την Ένωση Διοικητικών Δικαστών, αλλά και την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα κ. Κωνσταντίνου Σπυρόπουλου.

Κύριε Αυγενάκη πρέπει να καταλάβετε ότι η ανοχή την οποία επιδεικνύεται σε όλες αυτές τις παρανομίες που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα μετατρέψουν την ποδοσφαιρική κοινωνία σε μία τρομοκρατημένη κοινωνία επιπέδου μαφίας στην Σικελία.

Επιτέλους πρέπει να αφυπνιστούν οι κ.κ. Αλαφούζος, Σαββίδης και Μαρινάκης και να αντιληφθούν τι τους περιμένει, αφού δεν ενεργοποιούν όλους τους διωκτικούς μηχανισμούς του ελληνικού κράτους, ώστε να συλλάβουν όπως έγινε και στο παρελθόν όλους αυτούς τους εγκληματίες, οι οποίοι θα διώξουν και τους τελευταίους Έλληνες από τα γήπεδα και θα μείνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο μόνο ποδοσφαιρικές εταιρείες που ελέγχουν πρόεδροι ενώσεων που έχουν εκλεγεί με παράνομους τρόπους, γήπεδα άδεια από οπαδούς και τους στοιχηματζήδες να στήνουν παιχνίδια ακόμη και τοπικών πρωταθλημάτων.

 

Ανακοίνωση

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021

 

H ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι τα εισιτήρια του αγώνα με τον Απόλλων Λάρισας θα είναι στην διάθεση των οπαδών μας από  αύριο Παρασκευή 12/11/2021 στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ, Κύπρου 72, Λάρισα, 5ος όροφος.

Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνει αύριο Παρασκευή 12/11/2021 από 9:00-14:00 και 18:00 – 21:00, το Σάββατο 13/11/2021 από τις 10:00 – 15:00 και την Κυριακή 14/11/2021 από 10:00 – 12:00.

Οι τιμές των εισιτηρίων ημέρας θα είναι για τις θύρες 1, 2, 4 και 5 τιμή 10€, για την θύρα 3 τιμή 15€ και για την θύρα 3 VVIP τιμή 50€.

Η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας συνεχίζεται από τα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ και γίνεται τις ίδιες ώρες που έχουν ήδη ανακοινωθεί δηλαδή:

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9:00-14:00 & 18:00-21:00 και ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ 9:00-16:00.

Βασική προϋπόθεση για όσους επιθυμούν να προμηθευτούν είτε εισιτήρια ημέρας, είτε εισιτήρια διαρκείας είναι ότι βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β’ 3117) για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της επικράτειας, να προσκομίσουν την βεβαίωση πλήρους εμβολιασμού τους για την δυνατότητα παρουσίας τους στο γήπεδο, φωτοτυπία της ταυτότητας τους και το ΑΜΚΑ τους.

Ένα ποσοστό έως 5% των εισιτηρίων και των εισιτηρίων διαρκείας μπορεί να διατεθεί σε νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο (σχετική βεβαίωση), φωτοτυπία της ταυτότητας τους και το ΑΜΚΑ τους για να μπορούν να εισέλθουν.

Οι ανήλικοι άνω των δεκατριών ετών (13) και έως δεκαεπτά ετών (17) κάτοχοι των εισιτηρίων και διαρκείας εισιτηρίων θα πρέπει εκτός των υπολοίπων στοιχείων (ταυτότητα – ταυτότητα κηδεμόνα – ΑΜΚΑ), σε κάθε αγώνα να προσκομίζουν PCR test εντός 72 ωρών ή Rabid test εντός 48 ωρών προ της διεξαγωγής του αγώνα για να μπορούν να εισέλθουν.

Οι ανήλικοι έως δώδεκα ετών (12) κάτοχοι των εισιτηρίων και διαρκείας εισιτηρίων θα πρέπει εκτός των υπολοίπων στοιχείων (ταυτότητα – ταυτότητα κηδεμόνα – ΑΜΚΑ), σε κάθε αγώνα να προσκομίζουν αρνητικό Self Test που θα έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη την διάρκεια παραμονής στο γήπεδο.

Στο γήπεδο λόγω των μέτρων του κορωνοϊού COVID-19 την ημέρα του αγώνα, δεν θα υπάρχουν εκδοτήρια εισιτηρίων.

 

Ανακοίνωση

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

 

Ένα όνειρο των οπαδών της ΑΕΛ, μία μπουτίκ στο κέντρο της πόλης το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 12:00 γίνεται πραγματικότητα.

Ανοίγει στην Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, απέναντι από το AEL Radio 104.8 και εμείς το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΛ σας προσκαλούμε να μοιραστείτε αυτή την μεγάλη χαρά μαζί μας και μαζί με όλους τους ποδοσφαιριστές όλων των ποδοσφαιρικών τμημάτων της ΑΕΛ (Πρώτη ομάδα - U20 - U17) και με όλους τους προπονητές μας και τα στελέχη μας.

Λάρισα 10/11/2021

                                       Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

                                     Αλέξιος Κούγιας

 

 
Από το Γραφείο Τύπου της ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνεται, ότι, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο για τον αγώνα της ομάδας μας με την ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Κυριακή 14/11/2021, ώρα 15:00), θα ισχύσουν για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ημερήσιες ονομαστικές διαπιστεύσεις.
Οι ενδιαφερόμενοι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ θα πρέπει να αποστείλουν τα αιτήματά τους αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  μέχρι την Παρασκευή  12/11/2021 και ώρα 17:00.
 

Βασική προϋπόθεση για όσους επιθυμούν να εισέλθουν στο γήπεδο,  είναι ότι βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β’ 3117) για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της επικράτειας, να προσκομίσουν την βεβαίωση πλήρους εμβολιασμού τους για την δυνατότητα παρουσίας τους στο γήπεδο με  φωτοτυπία της ταυτότητας τους ή πιστοποιητικό  νοσήσης το τελευταίο εξάμηνο (σχετική βεβαίωση) με φωτοτυπία της ταυτότητας τους ή RAPID TEST αρνητικό (48ωρών) ή PCR TEST αρνητικό (72ωρών) (σχετική βεβαιώση) με φωτοτυπία της ταυτότητας τους.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη την διάρκεια παραμονής στο γήπεδο.

 

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

 

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ

 

Αλεξίου Κούγια του Χρήστου – Κωνσταντίνου, δικηγόρου Αθηνών, κατοίκου Αθηνών, επί της λεωφ. Βασιλ. Σοφίας, αριθμ. 55, υπό την ιδιότητα του Προέδρου και ιδιοκτήτη της εδρεύουσας στη Λάρισα, επί της οδού Κύπρου, αριθμ. 72, ΠΑΕ ΑΕΛ.

 

ΠΡΟΣ

 

            1)    Τον προεδρεύοντα της ΕΠΟ, Παναγιώτη Δημητρίου.

            2)    Τον Ιάκωβο Φιλιππούση, Εκτελεστικό Διευθυντή της ΕΠΟ.

            3)    Τον Νικόλαο Μπάρτζη, δικηγόρο, Προϊστάμενο Νομικής Υπηρεσίας της ΕΠΟ.

4)    Τον Βασίλειο Σαράκη, Νομικό Σύμβουλο της ΕΠΟ, Διευθυντή της Υπηρεσίας Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, κάτοικοι άπαντες Αθηνών – Πάρκο Γουδί.

 

 

Πληροφορήθηκα ότι κατά παράβαση των κανονισμών των Fifa και Uefa οι δύο πρώτοι εξ υμών καταργήσατε τη διεύθυνση Αδειοδοτήσεως και τον Διευθυντή της κο Γεώργιο Δημητρίου, πρόσωπο το οποίο ετύγχανε της απολύτου εμπιστοσύνης όλων των νομίμων αδειοδοτημένων ΠΑΕ του ελληνικού ποδοσφαίρου, και χωρίς καν να το αποφασίσει το ΔΣ της ΕΠΟ τοποθετήσατε αυτήν την υπηρεσία υπό τις εντολές και τον έλεγχο της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ, της οποίας ο τρίτος εξ υμών είστε επικεφαλής και ο τέταρτος μέλος, καθιστώντας όλους υμάς γνώστες απορρήτων στοιχείων, των οποίων σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς των Fifa και Uefa κοινωνοί είναι μόνο εντεταλμένοι υπάλληλοι μιας ανεξάρτητης εντελώς υπηρεσίας της κάθε Ομοσπονδίας, η οποία σύμφωνα με τις εντολές των Fifa και Uefa, τις οποίες ουδέποτε τηρήσατε, θα έπρεπε να εδρεύει σε ανεξάρτητο εντελώς κτίριο από το κτίριο στο οποίο εδρεύει η ΕΠΟ.

Επειδή οι επιλογές των δύο πρώτων από εσάς και η αποδοχή εκ μέρους του τρίτου και τέταρτου εξ υμών των θέσεων ως υπαλλήλων μίας υπηρεσίας της ΕΠΟ είναι εντελώς παράνομες και ελεγκτέες τόσο από το διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, όσο και από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ.

Επειδή σε περίπτωση κατά την οποία διαρρεύσει έστω και ένα απόρρητο στοιχείο από το φάκελο αδειοδοτήσεων της ιδιοκτήτου υπ’ εμού ΠΑΕ ΑΕΛ θα έχετε διαπράξει, εκτός του πειθαρχικού αδικήματος της παραβιάσεως των κανονισμών της ΕΠΟ, παράνομη πράξη, για την οποία επιφυλάσσομαι να προσφύγω, μόλις έχω στην κατοχή και γνώση μου όλες τις παράνομες αποφάσεις, βάσει των οποίων προβήκατε σε όλην αυτήν την προκλητικά παράνομη επιλογή, και να προβώ στην υποβολή μηνύσεων για την παραβίαση των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα περί δημοσιοποιήσεως απορρήτων.

Επειδή για τους τρίτο και τέταρτο εξ υμών, οι οποίοι εξακολουθητικά αφενός μεν παρίσταστε ως νομικοί εκπρόσωποι της ΕΠΟ και υποστηρίζετε σε δικαστήρια που λειτουργούν υπό την αιγίδα της ΕΠΟ, καινοφανείς νομικές απόψεις, οδηγώντας ειδικά το Διαιτητικό Δικαστήριο στη λήψη αποφάσεων εντελώς αντίθετων με πρόσφατες αποφάσεις, προκαλώντας ανεπανόρθωτη βλάβη στα συμφέροντα της ΠΑΕ, της οποίας είμαι ιδιοκτήτης.

Επειδή ήδη έχω ενημερώσει προφορικά τον Πρόεδρο του ΔΣΑ κο Δημήτριο Βερβεσό γι’ αυτές τις συμπεριφορές σας.

Επειδή επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος της ΠΑΕ ΑΕΛ για την προσφυγή μας στα ποινικά και στα πολιτικά δικαστήρια κατά της ΕΠΟ και προσωπικά απέναντι σε ένα έκαστο εξ υμών, αφού όλοι συνεργαστήκατε για τη θέση της πλέον αξιόπιστης υπηρεσίας της ΕΠΟ υπό τον απόλυτο έλεγχο προσώπων, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν όσον αφορά τη λειτουργία τους σε σχέση με την συγκεκριμένη υπηρεσία, σύμφωνα με τα καταστατικά των Fifa και Uefa, και το ισχύον καταστατικό της ΕΠΟ, το οποίο ο πρώτος και ο δεύτερος εξ υμών, με τη συνεργασία του τρίτου και τετάρτου, καταργήσατε.

Επειδή ο τρίτος και τέταρτος εξ υμών, ενώ ασκείτε το λειτούργημα του δικηγόρου αποδεχτήκατε, διαπράττοντας πειθαρχικό αδίκημα, την ιδιαίτερα υποτιμητική θέση του υπαλλήλου, ο οποίος διευθύνει όχι μία ανεξάρτητη αρχή, αλλά μία απλή υπηρεσία της ΕΠΟ, καθιστάμενοι υφιστάμενοι της Προϊσταμένης προσωπικού της ΕΠΟ, κυρίας Μυρσίνης Ψαροπούλου, γυμνάστριας, με σπουδές φυσικής αγωγής ούτε καν σε ελληνική σχολή, αλλά σε σχολή της Ρουμανίας, υποβιβάζοντας με ακραίο τρόπο το λειτούργημα του δικηγόρου, επιλογή σας, η οποία σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα των δικηγόρων είναι πειθαρχικά ελεγκτέα και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε διαγραφή από τα μητρώα των μελών του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, του οποίου ακόμα είστε μέλη και δεν έχετε, δυστυχώς δι’ εσάς, την ευπρέπεια να ζητήσετε την αναστολή της ιδιότητας του δικηγόρου.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Σας προσκαλώ όπως άμεσα μου χορηγήσετε αντίγραφα των αποφάσεων των δύο πρώτων εξ υμών, βάσει των οποίων οι τρίτος και τέταρτος εξ υμών, αλλά και εσείς οι ίδιοι θα γίνετε παρανόμως κάτοχοι και γνώστες όλων των απορρήτων στοιχείων όλων των φακέλων αδειοδοτήσεως όλων των ΠΑΕ των SL1 και SL2.

ΑΛΛΩΣ ΣΑΣ ΔΗΛΩ ότι όσον αφορά τους δύο πρώτους εξ υμών και την ΕΠΟ, την οποία εκπροσωπείτε νόμιμα θα ζητήσω να μου παραδοθούν αυτές οι αποφάσεις με απόφαση του Προέδρου Πρωτοδικών Αθηνών με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων και όσον αφορά τον τρίτο και τέταρτο εξ υμών θα προσφύγω ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ, γιατί, χωρίς την ενημέρωση του ΔΣΑ, αποδεχτήκατε να καταστείτε υπάλληλοι με προϊσταμένη την κα Μυρσίνη Ψυροπούλου, γυμνάστρια στο επάγγελμα, εκθέτοντας μόνο και μόνο για οικονομικούς λόγους το λειτούργημα του δικηγόρου, ο οποίος τη μόνη ιδιότητα την οποίαν μπορεί να έχει είναι αυτή του νομικού συμβούλου, άλλως θα πρέπει να ζητήσει την αναστολή του λειτουργήματος του δικηγόρου επ’ απειλή της διαγραφής του από τα μητρώα δικηγόρων του ΔΣΑ.

Αθήνα, 4/11/2021

Ο ΕΞΩΔΙΚΩΣ ΔΗΛΩΝ

Αλέξιος Κούγιας

 

Ανακοίνωση

Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2021

 

Λόγω της αναβολής του αυριανού αγώνα, θα διεξαχθεί αύριο το πρωί προπόνηση και αμέσως μετά την προπόνηση στις 12:00 το μεσημέρι σύσσωμο το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΛ, οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, τα στελέχη της ΠΑΕ, αλλά και ο κ. Αλέξης Κούγιας που θα έρθει για αυτό τον σκοπό στην Λάρισα, θα μεταβούμε στους Αγίους Αναργύρους για να αφήσουμε λουλούδια και να τιμήσουμε την μνήμη του αείμνηστου 13χρονου Θωμά Μπουχλαριώτη που άφησε την τελευταία του πνοή από ξαφνικό θάνατο φορώντας την φανέλα της ΑΕΛ.

Όλοι θα καταθέσουν στον τάφο του αείμνηστου παιδιού λευκά τριαντάφυλλα κάνοντας εμφανές ότι όλη η οικογένεια της ΑΕΛ τιμά την μνήμη του και συμπαρίσταται νοερά στην οικογένεια του αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι όλοι στην ΑΕΛ είμαστε μία οικογένεια με τους οπαδούς μας, είμαστε μαζί στις χαρές και στις λύπες τους και ότι όταν είσαι ΑΕΛ είναι κάτι παραπάνω από ποδόσφαιρο.

 

Ανακοίνωση

Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2021

 

Το Δ.Σ. μετά την δικαίωση της ΠΑΕ Ζάκυνθος από το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ε.Π.Ο., όπως είναι γνωστό η ΠΑΕ ΑΕΛ με εξώδικη πρόσκληση και δήλωση της προς το Δ.Σ. της Super League 2, ζήτησε πρώτον την αναβολή της ενάρξεως του πρωταθλήματος και την διεξαγωγή νέας κληρώσεως των αγώνων του πρωταθλήματος.

Σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση του το Δ.Σ. της Super League 2 έκανε δεκτά, μετά από σύμφωνη εισήγηση και της νομικής υπηρεσίας, όλα τα αιτήματα της ΑΕΛ όπως τέθησαν από τον κ. Αλέξη Κούγια, πλην όμως αποφάσισε και την ένταξη εκτός από την ΠΑΕ Ζάκυνθος, στον Βόρειο όμιλο και της ΠΑΕ Καβάλα.

Κατόπιν αυτών των εξελίξεων:

  1.    Αναβάλλεται η έναρξη του πρωταθλήματος για το επόμενο Σαββατοκύριακο 6 και 7 Νοεμβρίου 2021 και

  2.    Την Δευτέρα 1/11/2021 θα διεξαχθεί νέα κλήρωση και των δύο ομίλων της Super League 2.

Όσοι αγόρασαν εισιτήριο ημέρας για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ Β’ θα αντικατασταθεί με εισιτήριο του πρώτου εντός έδρας αγώνα της ομάδος μας.

 

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

 

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

 

Της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΕΛ, εδρεύουσας στη Λάρισα, οδός Κύπρου, αρ. 72, νομίμως εκπροσωπουμένης, με ΑΦΜ 997183228, Β΄ Δ.Ο.Υ. Λάρισας, email: info@aelfc.gr., τηλ: 2410 259000, φαξ: 2410 259001,

 

ΠΡΟΣ

 

την Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 Εθνικής Κατηγορίας - Super League 2 που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Θεμιστοκλέους 42, νομίμως εκπροσωπουμένη.

 

 

Πρίν από λίγη ώρα πληροφορηθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δικαίωσε την ΠΑΕ Ζάκυνθος και διέταξε την διοργανώτρια αρχή την Super League 2 να την εντάξει στο πρωτάθλημά της ως 33η ομάδα.

 

Μετά από αυτή την αμετάκλητη απόφαση, είμαστε βέβαιοι ότι η νομική υπηρεσία της Super League 2 θα σας έχει ήδη ενημερώσει ότι όλες οι προηγούμενες διαδικασίες,

α) Χωρισμός ομίλων και

β) Κλήρωση αγώνων των δύο ομίλων της Super League 2,

είναι αυτοδικαίως άκυρες και πρέπει να επαναληφθούν άμεσα, ώστε να μην χάνετε χρόνος, αφού ως αποφάσισε το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ παρανόμως δεν συμμετείχε η δικαιωθείσα σήμερα ΠΑΕ Ζάκυνθος σε καμία από αυτές τις δύο διαδικασίες δηλαδή δεν ψήφισε παρανόμως όπως δέχθηκε το Διαιτητικό, για το πώς θα συγκροτηθούν οι 2 όμιλοι και σε ποιο όμιλο η ίδια επιθυμεί να συμμετάσχει, όπως έγινε με τις ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καραϊσκάκης, ώστε να ληφθεί απόφαση κατά απόλυτη πλειοψηφία από την Γενική Συνέλευση που είναι η μόνη αρμόδια κατά το καταστατικό της Super League 2 και ακολούθως να συμμετάσχει στην διαδικασία της κληρώσεως του ομίλου στον οποίο η Γενική συνέλευση θα αποφάσιζε να συμμετέχει.

Επειδή κατόπιν των ως άνω καθίστανται απολύτως άκυροι οι προγραμματισμένοι για το Σάββατο 30/10/2021 και για την Κυριακή 31/10/2021 αγώνες και των δύο ομίλων της Super League 2.

Επειδή η μόνη νόμιμη διαδικασία για να διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Super League 2 είναι η σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με την συμμετοχή της Ζακύνθου, ώστε το κυρίαρχο αυτό σώμα, αφού ακούσει την επιθυμία της ΠΑΕ Ζάκυνθος, να αποφασίσει μετά από την διεξαγωγή ψηφοφορίας σε ποιο όμιλο θα ενταχθεί η ΠΑΕ Ζάκυνθος και ακολούθως η νέα διεξαγωγή κλήρωσης και για τους δύο ομίλους της Super League 2, αφού η ένταξη της ΠΑΕ Ζάκυνθος δημιουργεί ένα εντελώς νέο νομικό καθεστώς και ένα νέο χάρτη των ομάδων που συμμετέχουν στην Super League 2 που είναι ένα πρωτάθλημα, αφού ο πρωταθλητής και ο δεύτερος της γενικής βαθμολογίας, αλλά και οι τέσσερις τελευταίοι και των δύο ομίλων επηρεάζονται άμεσα από τα αγωνιστικά αποτελέσματα των αγώνων που θα δώσουν με την ΠΑΕ Ζάκυνθος.

Επειδή επιφυλασσόμαστε να προσφύγουμε αρμοδίως στο αρμόδιο Δικαιοδοτικό όργανο στην περίπτωση κατά την οποία δεν εφαρμοστεί η νομιμότητα και έχοντας άμεσο έννομο συμφέρον θα ζητήσουμε την ακύρωση όλων των αγώνων και όλων των αποτελεσμάτων των αγώνων της Super League 2 για τις 30 και 31 Οκτωβρίου 2021.

 

            ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

 

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να εφαρμόσετε όσα προβλέπουν το καταστατικό της Super League 2,  αλλά και οι κανονισμοί της Ε.Π.Ο., της UEFA και της FIFA, ώστε να μην υποστούμε μία ταλαιπωρία διεξαγωγής αγώνων που δεν θα έχουν καμία νομιμότητα σε ένα πρωτάθλημα χωρίς νόμιμη κλήρωση και μετά από δικαστικές αποφάσεις βεβαίας ακύρωσης τους.

 

Λάρισα, 29/10/2021                                                       

                                                                                       Για την ΠΑΕ ΑΕΛ

                                   Αλέξης Κούγιας

                                  Πρόεδρος

                                                                           

 

Ανακοίνωση

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021

 

ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι τα εισιτήρια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ Β΄, θα είναι στην διάθεση των οπαδών μας από το απόγευμα σήμερα 29/10/2021 και ώρα 18:00-21:00, στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ, Κύπρου 72, Λάρισα, 5ος όροφος.

Επίσης η διάθεση των εισιτηρίων, όπως και σε όποιον επιθυμεί να αγοράσει εισιτήριο διαρκείας, θα γίνει αύριο Σάββατο 30/10/2021 από τις 10:00 – 15:00 και την Κυριακή 31/10/2021 από 10:30 – 13:30.

Οι τιμές των εισιτηρίων ημέρας θα είναι για τις θύρες 1, 2, 4 και 5 τιμή 10€, για την θύρα 3 τιμή 15€ και για την θύρα 3 VVIP τιμή 50€.

Η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας συνεχίζεται από τα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ και γίνεται τις ίδιες ώρες που έχουν ήδη ανακοινωθεί δηλαδή:

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9:00-14:00 & 18:00-21:00 και ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ 9:00-16:00.

Βασική προϋπόθεση για όσους επιθυμούν να προμηθευτούν είτε εισιτήρια ημέρας, είτε εισιτήρια διαρκείας είναι ότι βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β’ 3117) για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της επικράτειας, να προσκομίσουν την βεβαίωση πλήρους εμβολιασμού τους για την δυνατότητα παρουσίας τους στο γήπεδο , φωτοτυπία της ταυτότητας τους και το ΑΜΚΑ τους.

Ένα ποσοστό έως 5% των εισιτηρίων και των εισιτηρίων διαρκείας μπορεί να διατεθεί σε νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο (σχετική βεβαίωση), φωτοτυπία της ταυτότητας τους και το ΑΜΚΑ τους για να μπορούν να εισέλθουν.

Οι ανήλικοι άνω των δεκατριών ετών (13) και έως δεκαεπτά ετών (17) κάτοχοι των εισιτηρίων και διαρκείας εισιτηρίων θα πρέπει εκτός των υπολοίπων στοιχείων (ταυτότητα – ταυτότητα κηδεμόνα – ΑΜΚΑ), σε κάθε αγώνα να προσκομίζουν PCR test εντός 72 ωρών ή Rabid test εντός 48 ωρών προ της διεξαγωγής του αγώνα για να μπορούν να εισέλθουν.

Οι ανήλικοι έως δώδεκα ετών (12) κάτοχοι των εισιτηρίων και διαρκείας εισιτηρίων θα πρέπει εκτός των υπολοίπων στοιχείων (ταυτότητα – ταυτότητα κηδεμόνα – ΑΜΚΑ), σε κάθε αγώνα να προσκομίζουν αρνητικό Self Test που θα έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη την διάρκεια παραμονής στο γήπεδο.

Στο γήπεδο λόγω των μέτρων του κορωνοϊού COVID-19 δεν θα υπάρχουν εκδοτήρια εισιτηρίων.

 

 

 

Μπράβο ρε Αελάρα  Βασίλισσα του Κάμπου και της Ελλάδος που τιμώρησες αυτούς που σε ρίξανε με τις πάσες και τα χέρια του Κάργα μέσα στο ιστορικό Αλκαζάρ εκεί που κατέκτησες μόνο εσύ από όλη την περιφερειακή Ελλάδα το πρωτάθλημα και τα δύο κύπελλα.

Εμείς έχουμε γίνει (ποδοσφαιριστές, προπονητές, διοίκηση, ιδιοκτησία και όλοι οι οπαδοί μας) μία όμορφη οικογένεια με 30 Έλληνες ποδοσφαιριστές νεαρής ηλικίας και 6 ξένους παικταράδες.

Τα καλύτερα έρχονται και καταφέραμε παρά τον βρώμικο πόλεμο από αδίστακτους κακοποιούς του παρασκηνίου στην Ελλάδα και στην Λάρισα, αντί να διαλυθούμε με τον άδικο υποβιβασμό μας, όπως έγινε πάντοτε στο παρελθόν με τελευταία φορά την λαίλαπα Πηλαδάκη και τα 19.000.000€ χρέη, να βγούμε πιο δυνατοί και να έχουμε ομάδα καλύτερη και από αυτή που είχαμε στην Super League 1.

Η καρδιά μας και η αγκαλιά μας είναι έτοιμες να δεχθούν ακόμη και αυτούς που παρασυρμένοι βρίζουν τις μητέρες μας και κάθε ιερό και όσιο.

Από την Κυριακή έχω δώσει εντολή να ανοίξει η ιστορική θύρα 1 των Ιερολοχιτών και των Monsters για να αποδείξουν όσοι φιλοξενηθούν εκεί, ότι πάνω από όλα έχουν την Αελάρα μας την πιο καθαρή και πιο υπερήφανη ομάδα στην Ελλάδα.

Θέλω να είμαστε όλοι μαζί τον Μάιο όταν θα πανηγυρίσουμε την άνοδο μας στην Super League 1 και διορθώνοντας τα λάθη μας, να μην υποβιβασθούμε ξανά ποτέ, γιατί η θέση μας ήταν και είναι στην Super League 1 για να διεκδικούμε και να κατακτούμε τίτλους και συμμετοχές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας και στους άξιους προπονητές μας και ευχαριστώ πολύ τους ηρωικούς εμβολιασμένους οπαδούς που βρέθηκαν στο γήπεδο και ενίσχυσαν τα παιδιά μας.

Κάνω μία έκκληση σε όλους εμβολιαστείτε και ελάτε να μας βοηθήσετε να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρα μας.

 

Ανακοίνωση

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021

Άμα έχεις πατέρα τον μεγαλύτερο απατεώνα που πέρασε από την Αθηναϊκή επιχειρηματική κοινωνία και ένα από τα μεγαλύτερα λαμόγια που πέρασαν από το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να περιμένει κανείς από εσένα τίποτα καλύτερο.

Εμείς θα τους νικήσουμε όλους, ότι και να κάνετε, όπως και να το κάνετε, στο τέλος θα πάτε φυλακή.

35 χρόνια θλίψης και οργής!

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021

Τρεις ναυτικές φωτοβολίδες εκτοξεύτηκαν από χέρια "οπαδών" - δολοφόνων και η μία βρήκε τον ..."στόχο"!

Ήταν στην πλευρά των φιλάθλων της ΑΕΛ, άρα ...θανάσιμος εχθρός για τους Ούννους!!!

26 Οκτωβρίου 1986, ώρα 14:18'.

Το αθώο αίμα του 29χρονου Χαράλαμπου Μπλιώνα, καθηγητή της ΣΕΛΕΤΕ από το Λουτρό Ελασσόνας, κυλά πάνω στις κερκίδες του Αλκαζάρ.

Στιγμές απίστευτες, βγαλμένες από την Κόλαση του Δάντη, στιγμές ανείπωτης θλίψης και οργής.

Συμπληρώνονται σήμερα 35 χρόνια από την δολοφονία του Μπάμπη και οι εικόνες από το εμβρόντητο Αλκαζάρ ξανάρχονται σαν εφιάλτες στις σκέψεις όλων μας και σαν Ερινύες στα εσώψυχα των  φυσικών και ηθικών αυτουργών της πιο αποτρόπαιης πράξης που εκτυλίχτηκε ποτέ στα ελληνικά γήπεδα.

Η οικογένεια της ΠΑΕ ΑΕΛ με τους χιλιάδες οπαδούς και φίλους, κλίνει για μία ακόμη φορά ευλαβικά το γόνυ στη μνήμη του αδικοχαμένου Χαράλαμπου Μπλιώνα, συμπάσχει με τους οικείους του, κατανοεί τον πολύχρονο Γολγοθά τους και εύχεται η μορφή του Μπάμπη και η άδικη αποδημία του, ν' αποτελέσουν επιτέλους μνημείο προβληματισμού για όλους.

Ιδιαίτερα δε για εκείνους, που μετέτρεψαν το κορυφαίο κοινωνικό γεγονός σε αρένα βιαιοτήτων και ευτελών προσωπικών και σωματειακών επιλογών.

Ανακοίνωση

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Η αποστολή της ΠΑΕ ΑΕΛ για τον αυριανό αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ είναι οι εξής:

Θεοδωρόπουλος, Σουλούκος, Θεολόγου, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Μπέρτος, Παπαγεωργίου ΑΘ., Μαιδανός, Abud, Maksymenko, Colombino, Παπαγεωργίου Κων., Νικολιάς, Γιάκος, Συμελίδης, Γλυνός, Όγκμποε, Κούστα, Μιλτιάδης, Μαυριάς, Αcuna, Badibanga.

Ανακοίνωση

Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021

Σε μία εξαιρετική ενέργεια προέβη ο επίλεκτος Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Ματίας Ακούνια, αναγνωρίζοντας ότι ήταν λάθος του να φύγει από την προπόνηση γιατί ένιωσε ενοχλήσεις στο σημείο του πρόσφατου τραυματισμού του χωρίς να ενημερώσει τους κ.κ. Φυντάνη και Παραφέστα, αφού ενώπιον όλων των παικτών ζήτησε συγνώμη και απέδωσε την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε στην απουσία ισπανόφωνου μεταφραστή (δεν μιλάει ούτε αγγλικά, ούτε ελληνικά), στην πρόσληψη του οποίου θα προχωρήσει η ΑΕΛ.

Ανακοίνωση

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει, ότι μετά από πολλά αιτήματα που έλαβε είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω email από οπαδούς της που ζητούσαν να υπάρχουν και εισιτήρια ημέρας ώστε να μπορούν να δουν κάποιους αγώνες της αγαπημένης ομάδας τους, αφού δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν εισιτήριο διαρκείας, αποφάσισε να υπάρχουν εισιτήρια ημέρας τόσο στο Κύπελλο Ελλάδας, όσο και στο πρωτάθλημα της Super League 2 που αρχίζει την επόμενη εβδομάδα.

Οι τιμές των εισιτηρίων ημέρας θα είναι για τις θύρες 2, 4 και 5 10€, για την θύρα 3 15€ και για την θύρα 3 VVIP 50€.

Οι τιμές των εισιτηρίων ημέρας θα είναι ίδιες σε όλη την ποδοσφαιρική περίοδο 2021-2022 και στους αγώνες κυπέλλου και στους αγώνες πρωταθλήματος.

Επίσης κάποιοι οπαδοί μας εξέφρασαν την οικονομική αδυναμία να αγοράσουν μετρητοίς ένα εισιτήριο διαρκείας, για αυτούς που έχουν αυτή την δυσκολία η ΠΑΕ ΑΕΛ τους δίνει την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα εισιτήριο διαρκείας για όλα τα παιχνίδια της ομάδας μας σε δύο δόσεις, μία δόση 50% με την αγορά του εισιτηρίου διαρκείας και μία δόση στις 20 Δεκεμβρίου το υπόλοιπο 50%.

Από την Δευτέρα μετά τις 11:00 το πρωί θα αρχίσει η διάθεση των εισιτηρίων ημέρας του αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος με τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ από τα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ, Κύπρου 72, 5ος όροφος.

Η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας θα γίνεται από τα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ καθημερινά με το εξής ωράριο:

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΡΑΣΚΕΥΗ 9:00-14:00 & 18:00-21:00 και ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ 9:00-16:00.

Βασική προϋπόθεση για όσους επιθυμούν να προμηθευτούν είτε εισιτήρια ημέρας, είτε εισιτήρια διαρκείας είναι ότι βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β’ 3117) για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της επικράτειας, να προσκομίσουν την βεβαίωση πλήρους εμβολιασμού τους για την δυνατότητα παρουσίας τους στο γήπεδο , φωτοτυπία της ταυτότητας τους και το ΑΜΚΑ τους.

Ένα ποσοστό έως 5% των διαρκείας εισιτηρίων μπορεί να διατεθεί σε νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο (σχετική βεβαίωση), φωτοτυπία της ταυτότητας τους και το ΑΜΚΑ τους, αλλά θα πρέπει σε κάθε αγώνα να προσκομίζουν PCR test εντός 72 ωρών ή Rabid test εντός 48 ωρών προ της διεξαγωγής του αγώνα για να μπορούν να εισέλθουν.

Οι ανήλικοι άνω των δώδεκα ετών (12) και έως δεκαπέντε ετών (15) κάτοχοι διαρκείας εισιτηρίων θα πρέπει εκτός των υπολοίπων στοιχείων (ταυτότητα – ταυτότητα κηδεμόνα – ΑΜΚΑ), σε κάθε αγώνα να προσκομίζουν PCR test εντός 72 ωρών ή Rabid test εντός 48 ωρών προ της διεξαγωγής του αγώνα για να μπορούν να εισέλθουν.

Οι ανήλικοι έως δώδεκα ετών (12) κάτοχοι διαρκείας εισιτηρίων θα πρέπει εκτός των υπολοίπων στοιχείων (ταυτότητα – ταυτότητα κηδεμόνα – ΑΜΚΑ), σε κάθε αγώνα να προσκομίζουν αρνητικό Self Test που θα έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη την διάρκεια παραμονής στο γήπεδο.

Προσωπική δήλωση κ. Αλέξη Κούγια

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021

 

Κάποιοι δημοσιοποίησαν ότι ανοίγει το Casino στο Ρίο και δημοσιοποίησαν και ανακοίνωση των εργαζομένων, νομίζοντας ότι το ανοίγει ο Πηλαδάκης, ενώ το Casino το ανοίγουν μόνοι τους οι εργαζόμενοι, όπως χρόνια τώρα το λειτουργούν λόγω των χρημάτων που έχουν να εισπράττουν από την εργοδοσία, αφού δεν πληρώνονται.

Αυτό τουλάχιστον γνωρίζω εγώ γιατί οι ίδιοι μου το έλεγαν όταν διανυκτέρευα εκεί, λόγω των δικαστηρίων που έχω στην Πάτρα.

Εκείνο που δεν έχω καταλάβει είναι εάν ένας αριστερούλης έχει αναλάβει εκπρόσωπος τύπου των πρώην επιχειρήσεων Πηλαδάκη.

Με το αζημίωτο βέβαια.

Υπάρχουν κάποιοι αριστεροί και νοσταλγοί του βαθέως ΠΑΣΟΚ με πολύ δεξιές τσέπες.

 

Προσωπική δήλωση κ. Αλέξη Κούγια

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021

 

Πληροφορήθηκα τώρα το βράδυ κάποιες δηλώσεις του Πανουργιά του οπλαρχηγού.

Ο άνθρωπος μάλλον χρειάζεται ψυχίατρο.

Μάλλον κάποιος άλλος πρέπει να του γράφει τις ανακοινώσεις, γιατί τις τελευταίες δύο ημέρες με έχει πάρει πέντε φορές τηλέφωνο, που στο τελευταίο μου μιλούσε σαν να ήταν ο καλύτερος φίλος μου, κάνοντας μου παράπονα για τον Γρηγορίου και την προετοιμασία που έκανε και όταν εγώ του είπα ότι τα ίδια έκανε και σε εμάς κάνοντας προετοιμασία μία εβδομάδα στην Νάουσα γιατί μάλλον δεν γνωρίζει να κάνει προετοιμασία, αυτός μου είπε δεν πειράζει αφού θα τον διώξω και αφού μου είπε ότι ο Συρογιάννης στενοχωρήθηκε γιατί τον είπα χοντρό, με κάλεσε για φαγητό στην Γραβιά όταν ανέβω στο σπίτι μου στον Παρνασσό.

Μάλλον θα του έκανε παρατηρήσεις ο Γιαννάκης.

 

Ανακοίνωση

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021

Έντονη διαμαρτυρία της ΠΑΕ ΑΕΛ προς το αγωνιστικό τμήμα της ΕΠΟ για τον μη ορισμό, μέχρι τώρα δηλαδή 15:30 της Πέμπτης 21/10/2021, του αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Λάρισα.

Συγκεκριμένα όλη την βδομάδα ο κ. Τάσος Χριστακόπουλος προσπαθεί να επικοινωνήσει με το αγωνιστικό τμήμα της ΕΠΟ και να πληροφορηθεί το πότε θα διεξαχθεί ο αγώνας κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα, με δεδομένο ότι στις 31/10/2021 και ώρα 15:00 έχει ορισθεί ο πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος της Super League 2 με τον ΠΑΟΚ Β’ στην Λάρισα και άλλοτε κανείς δεν απαντά στις κλήσεις μας, ώστε να ενημερωθεί ο προπονητής μας κ. Φυντάνης και οι συνεργάτες του για να προγραμματίσουν τις προπονήσεις της ομάδας και σήμερα που επιτέλους μιλήσαμε με το αγωνιστικό τμήμα η αρμόδιος υπάλληλος μας ενημέρωσε ότι δεν γνωρίζει το πότε θα αγωνισθούμε, αφού δεν έχει καμία ενημέρωση ακόμα για να μας δώσει μία απάντηση.

Η ΑΕΛ εκτός των άλλων δέχεται πολύ μεγάλη πίεση και από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας για να προγραμματίσουν τα μέτρα τάξης που είναι απαραίτητα για την διεξαγωγή του αγώνα, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να δώσουμε καμία απάντηση.

Αυτά τα πρωτοφανή συμβαίνουν στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και όλοι αντιλαμβανόμαστε γιατί το ποδόσφαιρο βρίσκεται σε αυτή την τραγική θέση και σε πλήρη απαξίωση, ενώ σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, αλλά και στις υποανάπτυκτες χώρες είναι η κορυφαία κοινωνική εκδήλωση και εδώ στην Ελλάδα το πρόβλημα της ΕΠΟ είναι πως θα μπει σε εύκολο όμιλο στην Αθήνα η Ηλιούπολη και για αυτό στείλανε τον ιστορικό Πανιώνιο να αγωνίζεται στην Κρήτη, χωρίς δυστυχώς κανείς να τολμάει από φόβο να αναδείξει και να δημοσιοποιήσει αυτό το τεράστιο σκάνδαλο και την ακραία προσβολή στην ιστορία αυτής της μεγάλης και ιστορικής ομάδας.

 

Πληροφορηθήκαμε ότι η γνωστή Ξάνθη, που τον τελευταίο χρόνο εμφάνισε ως ιδιοκτήτη έναν δήθεν δισεκατομμυριούχο με το εντυπωσιακό όνομα και επώνυμο Bill Pappas αντί του αληθινού Βασίλης Παπαδημητρίου, αδειοδοτήθηκε για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Super League 2, παρά τις συνεχείς αναβολές για την έκδοση αυτής της απόφασης, λόγω του ότι ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της σύμφωνα με δημοσιεύματα χρησιμοποίησε την Ξάνθη για πλυντήριο μαύρου χρήματος και συγκεκριμένα 15 εκατομμυρίων δολαρίων, χρήματα τα οποία απέκτησε από απάτες εις βάρος αυστραλιανών και ευρωπαϊκών Τραπεζών, παράνομες πράξεις από τις οποίες απεκόμισε, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια.

Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας αφενός μεν εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Βασίλη Παπαδημητρίου που είχε το θράσος να κάνει συνέντευξη τύπου προ ολίγων ημέρων, αφετέρου δε ζήτησε την έκδοσή του από την Ελλάδα που κρύβεται στην Αυστραλία για να λογοδοτήσει για τις πράξεις τους.

Για την ΑΕΛ έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η υπόθεση αφού ενώ εμείς θα προσπαθούμε χωρίς έσοδα από οπουδήποτε, λόγω του κορονοϊού και λόγω της απαξίωσης της Super League 2, μία από τις αντιπάλους μας θα διαθέτει πακτωλό εκατομμυρίων κέρδη από κακουργήματα τα οποία θα ξεπλένει σε ένα μέχρι τώρα βρώμικο πρωτάθλημα με βρώμικες ομάδες καταργώντας κάθε δυνατότητα υγιούς ανταγωνισμού.

Κατόπιν αυτών των συγκλονιστικών εξελίξεων καλούμε την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να ανακαλέσει αμέσως το πιστοποιητικό συμμετοχής της Ξάνθης, αφού προηγουμένως έρθει σε επαφή με το ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Αυστραλίας για να πληροφορηθεί τί ακριβώς συμβαίνει με αυτή την πολύ βρώμικη υπόθεση που έχει άμεση σχέση με τον ανταγωνισμό μας με την ομάδα της Ξάνθης, που είναι μία από τις αντιπάλους μας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και της οποίας ο ιδιοκτήτης και οι συνεργάτες του στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι άνθρωποι, αφού είναι βέβαιο ότι κανείς νομοταγής Έλληνας πολίτης δεν θα δεχόταν να συνεργαστεί με έναν διεθνή μεγαλοαπατεώνα ο οποίος σκόπιμα επέλεξε το ανοχύρωτο ελληνικό ποδόσφαιρο για να ξεπλύνει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια χωρίς να ελέγχεται. Θα περιμένουμε την άμεση αντίδραση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού γιατί την επομένη Κυριακή αρχίζει το πρωτάθλημα.

Σε περίπτωση κατά την οποία δεν έχουμε αυτεπάγγελτη επέμβαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού θα προβούμε σε καταγγελία, αφού μας υποχρέωσαν με βρώμικους τρόπους και διαδικασίες (αισχρές διαιτησίες, παράνομες ανακλήσεις δελτίων) να αγωνιζόμαστε στην Super League 2 αντί για εκεί που ανήκουμε.

Εμείς θα τους αντιμετωπίζουμε μόνο με τη νομιμότητα έχοντας βοηθούς μας τους Εισαγγελείς και τους τακτικούς Δικαστές.

 

 

Διάβασα και είδα τις διαμαρτυρίες του Παπαϊωάννου και του Γρηγορίου για την διαιτησία για τον παιχνίδι με τον Άρη και έχω ξεκαρδιστεί στα γέλια.

Η ομάδα ανέκδοτο στην Super League 1, με το γήπεδο κοτέτσι που από τότε που εμφανίστηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, έχει πάρει τα περισσότερα πέναλτι, έχει βάλει γκολ με πέντε παίκτες οφσάιντ στον κρισιμότερο αγώνα της, την περσινή σεζόν όποτε γλιστρούσε ο Deletic στο γήπεδο βουρκότοπος – πισίνα – χιονοδρομικό κέντρο έπαιρνε τα πέναλτι σαν στραγάλια, η ομάδα του Ζαχαριάδη, Σκουλά και Παπαδόπουλου που ο ιδιοκτήτης της είχε το θράσος να πανηγυρίζει όταν μας ανακαλούσαν τα δελτία μισή ώρα πριν αρχίσει το μεταξύ μας παιχνίδι τα υποχείρια του Γιάννη Παπαδόπουλου, Δέδες, Διακοφώτης, Γιαρένης και Φρέρης (έρχεται η ώρα τους να λογοδοτήσουν και να μας αποζημιώσουν) και ο γιός του τσοπάνη που ξαφνικά έγινε εκατομμυριούχος όπως ο ίδιος δήλωσε σε χθεσινές του δηλώσεις, με χαρακτήριζε μπαταξή, ενώ ο ίδιος μου χρωστάει ακόμη 10.000€ από την υπόθεση Fation και γνωρίζει ότι επί 41 χρόνια είμαι ιδιοκτήτης ιστορικών ομάδων και δεν οφείλω ούτε ένα ευρώ σε χιλιάδες ποδοσφαιριστές και προπονητές που τους έδωσα ψωμί και τους έκανα γνωστούς στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, τολμάει να κατηγορεί την διαιτησία που χωρίς αυτή και τον Γιάννη Παπαδόπουλο η ομάδα του θα έπαιζε ντέρμπυ ακόμα με το Λιανοκλάδι.

Τώρα αντιλαμβάνονται τι σημαίνει Γρηγορίου, τι σημαίνει να κάνει προετοιμασία ο Γρηγορίου και όχι ο προηγούμενος και τι σημαίνει να εμπιστεύεσαι αυτό το προπονητικό έκτρωμα, που σε μας τον έκανε μάγκα ο Warda και ο Κace, στην Λαμία ο Παπαδόπουλος και ο Deletic και στην Κέρκυρα ο Λιπάντσης και οι γνωριμίες του.

Δεν έχει καταλάβει ο Παπαϊωάννου ότι όταν μπλέξεις, «με αυτούς που έχεις μπλέξει», έχεις πάντα και ημερομηνία λήξης και στο τέλος θα μείνει με τον Τσικνή των εκλογών της ΕΠΣ Λαμίας και τον άλλο τον χοντρό τον Συρογιάννη να πίνουν καφέ στην Γραβιά και να ψάχνουν από τους ήρθε.

Δυστυχώς δεν υπάρχει και η εκπομπή του Θωμαΐδη στο Οpen με το 1,5% τηλεθέαση και με την σιτεμένη την μπεμπέκα να του κάνει στημένες ερωτήσεις και να συκοφαντήσει εμένα που τον έχω ευεργετήσει κατ’ επανάληψη με την επιστήμη μου.

Περιμένω να δω εάν ο νέος ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας για τις χθεσινές του δηλώσεις του ασκήσει δίωξη και να τον καλέσει σε απολογία, γιατί εμένα οι προστάτες του με έχουν καταδικάσει και έχω πληρώσει περισσότερα από 900.000€ σε πρόστιμα για δηλώσεις μου για την διαιτησία και ο Τζαφέρης δεν δέχθηκε τα τελευταία 55.000€ να τα εισπράξει από το solidarity και μία ώρα πριν τελειώσει η προθεσμία των μεταγραφών αναγκάστηκα να τα πληρώσω μετρητά, ενώ προηγουμένως με κορόιδευε για να με κοιμίσει.

Τους την χάρισα με τα δύο προηγούμενα Koriopolis, αλλά η ΑΕΛ και εγώ θα τα εισπράξουμε όλα και από όλους.

 

Ανακοίνωση

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021

 

Mε μαύρα περιβραχιόνια θα αγωνισθεί η ΑΕΛ στον αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο αγώνας αυτός θα είναι αφιερωμένος στην μνήμη του αείμνηστου Θωμά Μπουχλαριώτη, ο οποίος έχασε την ζωή του σε ηλικία 13 ετών πριν από ενάμιση μήνα από αιφνίδιο καρδιακό θάνατο.

Το τραγικό γεγονός έκανε γνωστό στον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ κ. Αλέξη Κούγια η αδελφή του Μαριτίνα Μπουχλαριώτη και ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στον πρώτο επίσημο παιχνίδι της ΑΕΛ και να επισκεφθούν τον τάφο του στους Αγίους Αναργύρους Λάρισας οι ποδοσφαιριστές και προπονητές της ΑΕΛ, γιατί ο αδελφός της πέθανε φορώντας την στολή της ΑΕΛ και προηγουμένως σε όλη του την ζωή παρακολουθούσε με την αδελφή του και τους γονείς του όλους τους αγώνες της ΑΕΛ, από ηλικίας 4 ετών, έχοντας οικογενειακό εισιτήριο διαρκείας.

Ο κ. Κούγιας έκανε δεκτό το αίτημα της και η ΑΕΛ στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα αγωνισθεί με μαύρα περιβραχιόνια, η οικογένεια του αείμνηστου Θωμά θα είναι επίσημα προσκεκλημένη στον αγώνα και με την πρώτη ευκαιρία οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές και η Διοίκηση της ΑΕΛ θα επισκεφτούμε τον τάφο του και θα τιμήσουμε την μνήμη του.

 

Ανακοίνωση

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021

 

Για τις 25/10/2021 ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00 αναβλήθηκε η εκδίκαση της καταγγελίας της ΠΑΕ ΑΕΛ κατά του ΠΑΣ Γιάννινα για την πώληση των μετοχών (ποσοστό 51/%) της ΠΑΕ Γιάννινα στον συνέταιρο του Πολυχρόνη Συγγελίδη, ιδιοκτήτη κατά 50% της ΠΑΕ Ξάνθη, λόγω δικονομικού κωλύματος της εισηγήτριας της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού κ. Μαρούπα.

Όπως είναι γνωστό η ΠΑΕ ΑΕΛ κατήγγειλε τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Γιώργο Χριστοβασίλη διότι στις 27/2/2015 με συμβολαιογραφικά έγγραφα, που δεν επιδέχονται αμφισβητήσεως, μεταβίβασαν το 51% του ΠΑΣ Γιάννινα στον Γιάννη Αυδή, ο οποίος λίγο χρονικό διάστημα πριν είχε πουλήσει το ιστορικό κτίριο του ΝΑΤΟ στην Θεσσαλονίκη σε εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, όπως ο ίδιος ο Γιάννης Αυδής είχε αποκαλύψει στον κ. Κούγια.

 

 

Στη ζωή είτε από δικά σου λάθη, είτε γιατί έχεις κακή μοίρα ίσως να μην καταφέρεις να πετύχεις αυτά που ονειρεύτηκες, τόσο στην δουλειά σου, όσο και στην παρουσία σου στο κοινωνικό περιβάλλον που επέλεξες να ζεις, αλλά οι συνάνθρωποι σου δεν παύουν να σε εκτιμούν γιατί είσαι ένας αξιόλογος και καλός άνθρωπος.

Σήμερα και πριν λίγη ώρα μου έστειλαν μία ανάρτηση που ένας εντελώς αποτυχημένος άνθρωπος σε ότι διάλεξε να κάνει στην επαγγελματική του ζωή και ο οποίος κάθε μέρα όταν παραλαμβάνει από εμένα μία μήνυση ή αγωγή για τις συκοφαντίες και τις εξυβρίσεις που κάνει εις βάρος μου και διαμαρτύρεται και φωνάζει και γράφει ότι θέλω να φιμώσω την φωνή του και να καταργήσω την «ελευθερία» του τύπου και ο οποίος είναι ήδη κατηγορούμενος με το ατιμωτικότερο αδίκημα για δημοσιογράφο, ότι με τα δημοσιεύματα του στο site που του ανήκει με εκβιάζει, κατασκεύασε το πλέον σιχαμένο και αηδιαστικό δημοσίευμα πλαστογραφώντας την αλήθεια και δημοσιοποιώντας το σπασμένο φανάρι μιας Porsche, ταυτίζοντας την ψευδώς με το αυτοκίνητο που οδηγούσα και με το οποίο έπεσα θύμα ενός τρομακτικού ατυχήματος από το οποίο το ίδιου χρώματος αυτοκίνητο μου καταστράφηκε ολοσχερώς (φωτογραφίες του δικού μου αυτοκινήτου θα αναγκαστώ να δημοσιεύσω από Δευτέρα) και στην κυριολεξία από την θέση του οδηγού και μπροστά εξαφανίσθηκε, προσπαθώντας να με γελοιοποιήσει για όσα είπα στη χθεσινή μου συνέντευξη, όπου ευχαρίστησα τον θεό για την σωτηρία μου, αποκρύπτοντας σκόπιμα την πραγματική εικόνα του αυτοκινήτου μου και παρουσιάζοντας με δόλιο τρόπο μόνο το σπασμένο φανάρι, ενώ το αυτοκίνητο μου στην κυριολεξία πλέον δεν υπάρχει.

Το μίσος το οποίο θρέφει, το συγκεκριμένο αποτυχημένο στην επαγγελματική του ζωή άτομο, έχει απολυθεί από όπου έχει εργασθεί μεταξύ των οποίων και από εμένα και θα τον μηνύσω και θα τον ενάγω, αλλά στην κυριολεξία θα τον αναγκάσω να ζητήσει συγνώμη, δημοσιοποιώντας τις αληθινές φωτογραφίες από το εντελώς καταστρεμμένο αυτοκίνητο μου και εκείνο που ζητώ από τον ίδιο, αλλά και να το δημοσιοποιήσει, είναι να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέπτη και να τον φτύνει από την αηδία από αυτό που βλέπει.

Ο μόνος λόγος που δεν δημοσιοποίησα τις φωτογραφίες του πρώην πλέον αυτοκινήτου μου ήταν να μην στενοχωρηθούν τα παιδιά μου και οι άνθρωποι που με αγαπούν.

Ο συγκεκριμένος αν θέλει να διασταυρώσει αυτά που δημοσιοποιώ ας κάνει ένα τηλέφωνο στην Τροχαία Λαμίας και ας κάνει και τον κόπο να πάει ο ίδιος με μία φωτογραφική μηχανή και να φωτογραφήσει το αυτοκίνητο μου που είναι σκεπασμένο λόγω της βροχής, αφού έχει σπασμένα τζάμια, στο πρατήριο καυσίμων Χατζή στα Καμένα Βούρλα και αν δεν μπορεί ο ίδιος ας στείλει τους «συναδέλφους» του από τον τηλεοπτικό σταθμό της Λαμίας που έβγαινε να με κατηγορήσει το βράδυ που οι αλήτες της Ε.Π.Ο. ανακαλούσαν τα δελτία των 12 ποδοσφαιριστών μας μία ώρα πριν από το παιχνίδι με την Λαμία και στην κυριολεξία μας υποβίβασαν με αυτόν και τους συνεταίρους του να πανηγυρίζουν, γιατί νόμιζαν ότι μετά τον υποβιβασμό θα εγκαταλείψω την ΑΕΛ και θα φύγω.

 

Ανακοίνωση

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021

 

1. Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξης Κούγιας θα δώσει σήμερα συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ, Κύπρου 72, στις 14:00 το μεσημέρι.

Η συνέντευξη θα ξεκινήσει με την παρουσίαση του προπονητή κ. Ηλία Φυντάνη και θα συνεχιστεί με ενημέρωση επί όλων των θεμάτων της ΑΕΛ.

Η συνέντευξη θα είναι ανοικτή σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και θα μεταδοθεί ζωντανά από το AEL RADIO 104,8.

2. Στις 18:30 σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ στην Κύπρου 72, θα γίνει κοινή σύσκεψη των μελών του ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΛ με όλα τα στελέχη και όλους τους προπονητές όλων των ποδοσφαιρικών ομάδων της ΑΕΛ.

 

Ανακοίνωση

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021

Φιλικό αγώνα έκλεισε η ομάδα μας για την Κυριακή 17/10/2021 και ώρα 15:00 στην Κοζάνη με την Α.Ε.Π. Κοζάνης.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Ανακοίνωση

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021

 

Επέστρεψε ευτυχώς υγιής ο διεθνής ποδοσφαιριστής μας με την εθνική ομάδα της Κένυας Omar Abud.

Ο ποδοσφαιριστής μας αγωνίστηκε και στους δύο αγώνες απέναντι στην Εθνική ομάδα του Μαλί και ήταν βασικός στην θέση του αριστερού μπακ για 180 λεπτά.

 

Προσωπική δήλωση κ. Αλέξη Κούγια

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021

 

Μετά την σημερινή άρνηση του κ. Γιάννη Πετράκη ο οποίος με ευχαρίστησε για την τιμητική πρόταση που του έκανα για να αναλάβει ως πρώτος προπονητής της την ΑΕΛ και την διαπίστωση της διαφορετικότητας της φιλοσοφίας την οποία έχω για το ποδόσφαιρο διαχρονικά, μετά από συζητήσεις με άλλους Έλληνες γνωστούς προπονητές οι οποίοι έχουν κατακτήσει κατ’ επανάληψη το πρωτάθλημα της Super League 2, βρέθηκα σε αδιέξοδο για το ποια θα ήταν η επιλογή μου για την θέση του πρώτου προπονητού της ΑΕΛ μετά την λύση της συνεργασίας με τον κ. Κώστα Φρατζέσκο.

Ο κ. Γιάννης Πετράκης μου απάντησε αρνητικά προ μιας ώρας προβάλλοντας ως κύριο επιχείρημα ότι δεν θέλει να επιστρέψει ως προπονητής στην Super League 2, έστω και αν αυτή η ομάδα είναι η ΑΕΛ, δίνοντας μου ραντεβού για το καλοκαίρι.

Μετά από αυτή την οριστική άρνηση της οποίας η πρόταση έγινε χθες το πρωί και λόγω του ότι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι άμεσες, επικοινώνησα με τους κ.κ. Παραφέστα, Ζιώγα, Μαντζιώκα και Τσότσα ζητώντας τους να μου διατυπώσουν την πρόταση τους με ονοματεπώνυμο για να πάρω την τελική απόφαση.

Ο κ. Παραφέστας δεν θέλησε να προτείνει κανένα προπονητή αφήνοντας την επιλογή σε μένα , αλλά οι κ.κ. Ζιώγας, Μαντζιώκας και Τσότσας πρότειναν και οι τρείς με προπονητικά επιχειρήματα τον Ηλία Φυντάνη, ο οποίος κατά κοινή ομολογία τείνει ο πλέον επιτυχημένος προπονητής στον πάγκο της ΑΕΛ από το καλοκαίρι του 2016 που επανήλθαμε στην Super League 1 μέχρι και σήμερα, αφού μετά την τραγωδία Paus ανέλαβε την ΑΕΛ στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και όταν έφυγε την άφησε μακριά από τις τελευταίες θέσεις και στους τέσσερις του Κυπέλλου Ελλάδος αποκλείοντας με δύο νίκες εκτός και εντός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα και έχοντας στους ημιτελικούς νικήσει τον πρώτο αγώνα με την ΑΕΚ.

Ήταν ο προπονητής που ανέδειξε τον Γιάννη Μασούρα και επέλεξε τρείς από τις πλέον επιτυχημένες μεταγραφές της ΑΕΛ τους Milosavlevic, Gojkovic και Mladenovic.

Κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην ΑΕΛ συνοδεύτηκε από απόλυτη πειθαρχία, τόσο στα αποδυτήρια, όσο και στο προπονητικό πλάνο και όλοι οι ποδοσφαιριστές τον χαρακτήρισαν ένα δίκαιο προπονητή και στην κυριολεξία η ΑΕΛ τότε ήταν μία οικογένεια, όπου κυριαρχούσαν όπως και τώρα οι Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Με την πρόταση των ως άνω συνεργατών μου συμφωνώ και εγώ απολύτως και ήταν λάθος μου όταν μετά την απόλυση Γρηγορίου επέλεξα τους κ.κ. Τάτση και Festa,  αντί του κ. Φυντάνη, υποκύπτοντας στις απόψεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου και ειδικά του κ. Ντίνου Λαμπρογιώργου, οι οποίοι δεν τον ήθελαν.

Αναλαμβάνω την ευθύνη προσωπικά και να υπενθυμίσω ότι ο Ηλίας Φυντάνης ήταν ο προπονητής της Παναχαϊκής που την ανέστησε οδηγώντας την ως πρωταθλήτρια, κόντρα στην βρωμιά των εγκληματιών του Koriopolis στην Β’ Εθνική μετά από 5 χρόνια παραμονής στην Γ’ Εθνική, όταν αυτό απέτυχαν να κάνουν επί ιδιοκτησίας μου προπονητές σαν τον Ευγένιο Γκέραρντ, τον τωρινό προπονητή της Σέλτικ Άγγελο Ποστέκογλου, τον ΠαναγιώτηΤζαναβάρα του Αστέρα Τρίπολης και της Λάρισας και άλλοι πολλοί γνωστοί προπονητές επιπέδου Super League.

Άμεσος συνεργάτης του θα είναι ο Μιχάλης Ζιώγας με γυμναστές τους Κώστα Μαντζιώκα και Κυριάκο Παπαδόπουλο και προπονητή τερματοφυλάκων τον Βαγγέλη Τσότσα.

Εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν και προλάβει να είναι στην Λάρισα σήμερα και θα πραγματοποιήσει και την πρώτη προπόνηση του στα Δένδρα.

Λόγω σοβαρών επαγγελματικών υποχρεώσεων μου, τον κ. Φυντάνη θα παρουσιάσει στους ποδοσφαιριστές ο κ. Τάκης Παραφέστας.

 

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα της ΑΕΛ και τον πρόεδρο της κ. Αλέξη Κούγια για την τιμή που μου έκανε να υπηρετήσω και πάλι την ΑΕΛ μετά από χρόνια, όπως είχα κάνει και σαν ποδοσφαιριστής.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κώστα Φρατζέσκο που με επέλεξε να είμαι στο πλευρό του σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια, γιατί η ΑΕΛ είναι μεγάλο καράβι με πολλές ευθύνες.

Ευχαριστώ για ότι έζησα και είμαι σίγουρος ότι οι ποδοσφαιριστές θα οδηγήσουν την ΑΕΛ στην άνοδο γιατί το αξίζει.

 Εύχομαι στην ΑΕΛ κάθε επιτυχία να ανέβει εκεί που τις αξίζει να είναι, να γεμίσει το γήπεδο της με ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ και κάθε επιτυχία και υγεία σε όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Ευχαριστώ για την προσέγγιση και επιλογή μου από τον Πρόεδρο κ. Αλέξη Κούγια και θα ήθελα να προσφέρω τα καλύτερα σε αυτόν τον οργανωμένο σύλλογο, όπως και έκανα.

Όλοι ξέρουν από τον κάθε παίκτη και κάθε Λαρισαίο φίλαθλο, ποιος είναι ο Κώστας Φρατζέσκος και τους ευχαριστώ για την αποδοχή και την στήριξη που μου δείξανε.

 

Ανακοίνωση

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021

 

Πριν από λίγη ώρα και παρά τα όσα διαδίδονται από διάφορους «καλοθελητές», λύθηκαν κοινή συναινέσει τα συμβόλαια της ΑΕΛ, τόσο με τον κ. Κώστα Φρατζέσκο, όσο και με τον κ. Ηλία Κώτσιο ο οποίος μετά την αποχώρηση του Φρατζέσκου δεν θέλησε να παραμείνει στο προπονητικό τιμ.

Τόσο ο κ. Κούγιας, όσο και το υπόλοιπο Δ.Σ. της ΑΕΛ, τους ευχόμαστε ότι καλύτερο στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή και ποιος ξέρει, αφού ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι μικρός και όλα από την μία μέρα στην άλλη αλλάζουν, μπορεί να ξανασυναντηθούμε.

Πιθανότατα κάποιοι να ήθελαν να μην υπάρχει αυτή η εξέλιξη, αλλά τους υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Κούγιας μαζί με τον Γιώργο Κασιδόκωστα ανακάλυψε τον Κώστα Φρατζέσκο σαν ποδοσφαιριστή και ο κ. Κούγιας ήταν πρόεδρος του την δεκαετία του 1980 στον πανίσχυρο τότε Α.Ο. Βουλιαγμένης με προπονητή τον Κώστα Ελευθεράκη, αρχηγό της ομάδας τον Γιώργο Γονιό και ποδοσφαιριστές τους νεαρούς τότε Φρατζέσκο, Μπελεβώνη, Μπλέτσα, Τουρσουνίδη και άλλους που έκαναν πολύ μεγάλη καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κατακτώντας τότε το πρωτάθλημα και το κύπελλο στην ενιαία τότε με 300 ομάδες ΕΠΣ Αθηνών.

 

Ανακοίνωση

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021

Η ΠΑΕ ΑΕΛ δημοσιοποιεί, χωρίς να το επιθυμεί, σεβόμενη την ιστορία του κ. Κώστα Φρατζέσκου ως ποδοσφαιριστού, τους λόγους για τους οποίους αναγκάστηκε σήμερα να καταγγείλει το συμβόλαιο συνεργασίας μαζί του με εξώδικη καταγγελία συμβάσεως, ενώ επιθυμούσαμε την από κοινού και ειρηνική επίλυση των διαφορών μας χωρίς δημοσιοποίηση των λόγων που μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση μας, λύση την οποία ο κ. Κώστας Φρατζέσκος τορπίλισε για οικονομικούς και μόνο λόγους.

Σημειωτέον ότι η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν καταγγέλλει την σύμβαση με τον κ. Ηλία Κώτσιο ο οποίος θα αποτελέσει και έναν εκ των δύο συνεργατών, ο άλλος είναι ο Μιχάλης Ζιώγας, του νέου προπονητού μας.

Το περιεχόμενο της εξωδίκου – καταγγελίας είναι το εξής:

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ

Της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΕΛ, εδρευούσης στην Λάρισα, οδός Κύπρου 72, νομίμως εκπροσωπουμένης, με ΑΦΜ 997183228, Δ.Ο.Υ. Λάρισας, email: info@aelfc.gr , τηλ. 2410259000, φαξ: 2410259001.

ΠΡΟΣ

 

Κωνσταντίνο Φραντζέσκο του Σωτηρίου, προπονητή, κάτοικο Λαρίσης, οδός Αθανασίου Διάκου 19 - Α2, ΑΦΜ 036773682

Όπως σου είναι γνωστό, την 1.7.2021 προσελήφθης ως πρώτος προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδος της εταιρείας μας με συγκεκριμένες υποχρεώσεις και δικαιώματα, με ιδιωτικό συμφωνητικό διάρκειας ενός έτους (λήξη την 30.6.2022).

Έπρεπε να προπονείς όλους τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές μας, να τους διδάσκεις ποδοσφαιρικά συστήματα, να βελτιώνεις την ποδοσφαιρική προσωπικότητα των νεαρών ποδοσφαιριστών μας, να εποπτεύεις τις ομάδες under 20 – under 17 και να προετοιμάζεις τη βασική ποδοσφαιρική ομάδα, ώστε να αντιμετωπίζει τους αντιπάλους της τόσο στους αγώνες κυπέλλου, όσο και στους αγώνες πρωταθλήματος, αλλά το κυριότερο απ’ όλα να δημιουργείς στα αποδυτήρια μια ατμόσφαιρα οικογένειας, όπου με τη δική σου συμπεριφορά να εμπνέεις σαν πατέρας σεβασμό στους ποδοσφαιριστές, οι δε ποδοσφαιριστές να σε σέβονται και να σε εκτιμούν, λόγω της επαγγελματικής και της εν γένει προσωπικότητός σου αλλά και εξαιτίας όλων όσα τους διδάσκεις.

Όπως σου είναι επίσης γνωστό, επειδή μοναδικός στόχος της τρέχουσας σεζόν είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού μόνο ένας κερδίζει το εισιτήριο για την Super League 1, και παρά το ότι τα έσοδα της Super League 2 είναι ανύπαρκτα, η διοίκησή μας απέκτησε ό,τι καλύτερο υπάρχει τόσο στο ελληνικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον, όσο και στο διεθνές, λαμβανομένου υπόψη ότι πολύ δύσκολα είτε ταλαντούχοι και καταξιωμένοι Έλληνες ποδοσφαιριστές, είτε ξένοι ποδοσφαιριστές έρχονται να αγωνιστούν στην Ελλάδα και το κυριότερο απ’ όλα στη δεύτερη κατηγορία, εκτοξεύοντας την αξία του ρόστερ στο 1.680.000€, αποκτώντας ακόμη και την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, είτε με αγορά από τον Πανιώνιο, είτε ως ελεύθερους, τρεις ιδιαίτερα αξιόλογους ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα τους Ziguy Badibanga, Αymen Tahar και Μάρκο Νίνο, αλλά και προηγουμένως τον ιδιαίτερα αξιόλογο ποδοσφαιριστή Ηρακλή Γαρουφαλιά, διαπιστώνοντας ότι οι προηγούμενες δικές σου επιλογές και απόψεις για την αξία του ρόστερ, ειδικά μετά το φιλικό παιχνίδι με την αναγέννηση Καρδίτσας ήταν ανεπαρκείς.

Όπως επίσης γνωρίζεις, χωρίς κανέναν λόγο, αντί να επιβραβεύσεις τους ποδοσφαιριστές μας Μάριο Όγκμποε, Αντριάν Κολομπίνο και Ματίας Ακούνια, επειδή καθυστέρησαν ελάχιστα λεπτά να προσέλθουν στην προπόνηση, λόγω του ότι αγόρασαν γλυκά για να προσφέρουν στους συμπαίκτες τους, μετακινούμενοι με ένα αυτοκίνητο, λόγω της λάθος ποδοσφαιρικής προπονητικής αντιλήψεώς σου για την ψυχολογία των παικτών τούς τιμώρησες και τους προσέβαλλες ενώπιον όλων των ποδοσφαιριστών, με αποτέλεσμα οι δυο καλύτεροι ποδοσφαιριστές μας Κολομπίνο και Ακούνια να ζητήσουν να αποχωρήσουν από την εταιρεία μας, αλλά κυρίως ο Ακούνια, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος άνθρωπος με φιλανθρωπικό έργο στη χώρα του , την Ουρουγουάη, όπου μαγειρεύει για τους αστέγους, να ζητήσει να φύγει από την ομάδα μας, όπως και έπραξε και να αναγκαστούμε, για να τον επαναφέρουμε, να αλλάξουμε τους όρους του συμβολαίου του.

Το κυριότερο όμως απ’ όλα, για το οποίο σήμερα διαμαρτυρόμεθα και αποφασίσαμε να καταγγείλουμε τη μεταξύ μας σύμβαση, είναι ότι, ενώ επενδύσαμε σε μια δεκάδα νεαρών Ελλήνων ποδοσφαιριστών από όλη την Ελλάδα και διατηρήσαμε στο ρόστερ με τεράστια οικονομική μας επιβάρυνση 36 ποδοσφαιριστές, προσλαμβάνοντας, εκτός από εσένα και κατόπιν δικής σου απαιτήσεως, τον συνεργάτη σου Ηλία Κώτσιο, εσύ όχι μόνο μέχρι σήμερα έχεις αδιαφορήσει παντελώς γι’ αυτούς τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, ενώ θα έπρεπε ειδικά γι’ αυτούς να έχεις προγραμματίσει καθημερινές ειδικές προπονήσεις για την βελτίωση τους και δεν έχεις πραγματοποιήσει ούτε μια, αλλά το χειρότερο, άλλαξες και το χρόνο των προπονήσεων, κάνοντας πρωινές προπονήσεις, πριν παρέμβει ο ιδιοκτήτης της ομάδος κ. Κούγιας, στερώντας έτσι από τους διεθνείς νεαρούς ποδοσφαιριστές μας με την Εθνική Νέων της Ελλάδος Ζησούλη Κυριάκο και Αντωνόπουλο Λάμπρο τη δυνατότητα να προπονηθούν με τους καταξιωμένους Έλληνες και ξένους ποδοσφαιριστές μας, αποτρέποντας τη βελτίωσή τους και οδηγώντας τους σε ποδοσφαιρικό μαρασμό και καταστροφή της ψυχολογίας τους.

Εκτός των ως άνω, τις τελευταίες μέρες έχεις χάσει κάθε έλεγχο των αποδυτηρίων, αφού στον τελευταίο φιλικό αγώνα απέναντι στην αδύναμη ομάδα της Ελασσόνας, εκτός του ότι οι αγωνισθέντες ποδοσφαιριστές είχαν τραγική εικόνα, στο τέλος είχες πολύ σοβαρό επεισόδιο με τον εξαιρετικού ήθους ποδοσφαιριστή μας Θανάση Παπαγεωργίου, τον οποίο ενώπιον όλων των ποδοσφαιριστών προσέβαλλες περί του ότι δήθεν δεν γνωρίζει τη θέση, στην οποία αγωνίζεται επί 15 χρόνια, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο συγκεκριμένος Λαρισαίος ποδοσφαιριστής μας να σε προσβάλει ενώπιον όλων των ποδοσφαιριστών και όλων των προπονητών, λέγοντας σου ότι δεν έχεις δικαίωμα να του κάνεις κριτική, για τον τρόπο που αγωνίζεται, αφού ουδέποτε έχεις διδάξει στους ποδοσφαιριστές ποδοσφαιρική τακτική και αγωνίζονται μόνο με το ταλέντο και τη μεγάλη ποδοσφαιρική αξία τους για τα δεδομένα της κατηγορίας που αγωνίζεται η ΑΕΛ την τρέχουσα περίοδο.

Επιπλέον οι συνεργάτες σου μετέφεραν στον Πρόεδρο και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ κ. Κούγια ότι, εκτός του ότι ουδέποτε έχεις διδάξει τακτική, δεν έχεις διδάξει ούτε σε μια προπόνηση επί 3 μήνες που διαρκεί η προετοιμασία, τι θέσεις πρέπει να παίρνουν οι ποδοσφαιριστές στις επιθετικές και αμυντικές στημένες φάσεις, όπου όπως είναι γνωστό οι ποδοσφαιρικές ομάδες σημειώνουν και δέχονται το 48% των γκολ που επιτυγχάνονται σε κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα.

Επειδή ενόψει των ως άνω έχει χαθεί κάθε ψυχικός σύνδεσμος μεταξύ εσού και των υπολοίπων προπονητών, εκτός του άμεσου συνεργάτη σου Ηλία Κώτσιου, αλλά και μεταξύ εσού και των ποδοσφαιριστών της ομάδος, με αποκορύφωμα ο νεαρός διεθνής με την Εθνική Νέων ποδοσφαιριστής μας Νίκος Γκοτζαμανίδης να ζητήσει να αποχωρήσει από το δυναμικό της ομάδος μας, παρά το ότι έχει άλλα 4 χρόνια συμβόλαιο μαζί μας, και μάλιστα εσύ μετά τον αγώνα με την Ελασσόνα, αντί να προσπαθήσεις να τον μεταπείσεις, του… υποσχέθηκες (!!!!!!!!!!!!!) ότι θα πείσεις τον ιδιοκτήτη της ομάδος κ. Αλέξη Κούγια να λύσει το συμβόλαιο του και να μείνει ελεύθερος!

Επειδή, ενώ είχες συμφωνήσει με τους κ.κ. Κούγια Αλέξιο και Χριστακόπουλο Αναστάσιο να λυθεί κοινή συναινέσει το συμβόλαιο που σε συνέδεε με την ομάδα μας, αφού είσαι εξοφλημένος μέχρι και το τελευταίο ευρώ, εντελώς αιφνιδιαστικά και ενώ μετά από αυτή τη συμφωνία δεν προπόνησες τους ποδοσφαιριστές τη Δευτέρα 11.10.21, απαίτησες, για να λυθεί το συμβόλαιό σου, την καταβολή σε σένα και στο συνεργάτη σου Ηλία Κώτσιο μισθών τεσσάρων μηνών, αποδεικνύοντας ότι το μόνο που σε ενδιαφέρει, δεν είναι ούτε η πρόοδος της ομάδας ούτε η προπονητική σου αξιοπρέπεια, αλλά μόνο να εισπράττεις το μισθό σου.

Επειδή όμως ιδιαίτερα σοβαρός λόγος για την καταγγελία της μεταξύ μας συμβάσεως είναι και η προκλητική προσβολή της προσωπικότητας ενός εκ των μεγαλυτέρων ποδοσφαιριστών που ανέδειξε η ΑΕΛ και πρώτου σκόρερ στην ιστορία της Μιχάλη Ζιώγα, τον οποίο μαζί με τον άμεσο συνεργάτη σου Ηλία Κώτσιο προκλητικά αγνοούσατε, τόσο στις προπονήσεις, όσο και στους αγώνες, αποτρέποντας τον ακόμα και να σηκώνεται από τον πάγκο και να συνεργάζεται μαζί σας, παρά το ότι, εν αντιθέσει με εσάς τους δύο, έχει τεράστια προπονητική εμπειρία και έχει διατελέσει και πρώτος προπονητής της ΑΕΛ αλλά και προπονητής ιστορικών ομάδων.

Επειδή διαμαρτυρόμεθα εντονότατα για την ως άνω αντιεπαγγελματική συμπεριφορά σου, η οποία είναι πρωτοφανής για επαγγελματία προπονητή, ο οποίος εργάζεται σε επαγγελματική ομάδα του επιπέδου της ΠΑΕ ΑΕΛ.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ με αποκλειστική δική σου υπαιτιότητα το από 1.7.2021 μεταξύ μας ιδιωτικό συμφωνητικό και ΣΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι, εφόσον τελικώς αντιμετωπίσουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα με ποδοσφαιριστές μας, των οποίων η σχέση με την εταιρία μας έχει κλονιστεί εξαιτίας της συμπεριφοράς σου, θα διεκδικήσουμε από σένα οποιοδήποτε ποσό για τη θετική και αποθετική ζημία, την οποία τυχόν θα υποστούμε.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνον, στον οποίο απευθύνεται, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της παρούσης στην έκθεση επιδόσεώς του.

Αθήνα, 13/10/2021

Για την εταιρεία

Ο Πρόεδρος ΔΣ

Αλέξιος Χ. Κούγιας

Ανακοίνωση

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021

Αλήθεια πόσο «άρρωστοι» μπορεί να είναι κάποιοι ανεπάγγελτοι, επαγγελματίες Αελάρες, για να εξευτελίζουν με τόσο άσχημο τρόπο το ιστορικό όνομα της ΑΕΛ και να καταστρέψουν την προσωπικότητα  12χρονων, 13χρονων και 15χρονων παιδιών.

 

Εστάλη χθες εξώδικο σε εργαζόμενη του Καζίνο,  που σημειωτέον  εργαζόταν επί 16 χρόνια στο καζίνο, με την καταγγελία της σύμβασή της και την αιτιολογία «αντισυμβατικής συμπεριφοράς».

Απολύσεις και τρομοκρατία στους απλήρωτους και ανασφάλιστους εργαζόμενους, του Καζίνο Θράκης, καταγγέλλει με δελτίο τύπου που εξέδωσε και δημοσιοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων του Καζίνο Ξάνθης. 

Όπως αναφέρει  η ανακοίνωση «…Εμείς οι εργαζόμενοι στο καζίνο Θράκης, έχουμε ζήσει πολλές απολύσεις με εργοδότη τον κ. Πηλαδάκη, δεν μας φοβίζουν.

Όπως δικαιώθηκαν και οι προηγούμενοι συνάδελφοι και συναδέλφισσες έτσι θα δικαιωθεί και η συνάδελφος που απολύθηκε …».

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου


Την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021, την επόμενη της επετείου απελευθέρωσης της Ξάνθης, η ιδιοκτησία του Καζίνο Θράκης με εξώδικο που απέστειλε σε εργαζομένη, που εργαζόταν για 16 χρόνια στο καζίνο, την ενημέρωσε, ότι καταγγέλλει την ατομική της σύμβαση για “αντισυμβατική συμπεριφορά”.

Ο κ. Πηλαδάκης αποφάσισε ότι μια εργαζομένη μητέρα, που εργαζόταν στο καζίνο επί 16 συναπτά έτη και από το 2014, όταν μεταφέρθηκε το καζίνο από την Ξάνθη στην Αλεξανδρούπολη, ήταν αναγκασμένη να ταξιδεύει 200 χιλιόμετρα καθημερινά, για να κερδίσει τα προς το ζην, για την ίδια και την οικογένεια της, πρέπει να απολυθεί για “αντισυμβατική συμπεριφορά” .

Αλήθεια ποιος επικαλείται “αντισυμβατική συμπεριφορά”, αυτός που επί σειρά ετών καταπατά το αυτονόητο και δεν καταβάλλει τη μισθοδοσία στους εργαζόμενους του καζίνο καθώς και τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ ;

Ο κ. Πηλαδάκης παρέλειψε να της καταβάλει του 2 μισθούς που οφείλει σε όλους τους εργαζόμενους στο καζίνο Θράκης.

Ενώ λοιπόν ο κ. Πηλαδάκης δεν “έχει” να καταβάλει τους 2 μισθούς στους εργαζόμενους, στο καζίνο Θράκης, την  ίδια στιγμή, του περισσεύουν τα χρήματα, για να καταβάλει αποζημιώσεις απόλυσης και βεβαίως το κόστος στους δικαστικούς επιμελητές με τα εξώδικα που κοινοποιεί στους εργαζόμενους .

Την ίδια εποχή που ο κ. Πηλαδάκης χρηματοδοτείται από το ελληνικό κράτος με χρήματα του ελληνικού λαού, βλέπε αναστολή συμβάσεων, πρόγραμμα “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”, επιστρεπτέες και μη επιστρεπτέες προκαταβολές, συνεχίζει τις αντεργατικές τακτικές απολύσεων, απλήρωτων και ανασφάλιστων εργαζομένων, ίσως προσβλέποντας σε μια ακόμη τροπολογία που συμπτωματικά θα είναι προς όφελος του.

Θυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο του 2019 ο τότε υπουργός εργασίας , κος Βρούτσης, κατάργησε διάταξη που επέβαλε ποινή ανάκλησης 2 μηνών στις επιχειρήσεις καζίνο που καθυστερούσαν την καταβολή δεδουλευμένων πέραν των 30 ημερών.

Τα μοναδικά καζίνο που εκείνη την περίοδο είχαν καθυστερήσεις στις καταβολές δεδουλευμένων, ήταν τα 3 καζίνο του κ. Πηλαδάκη.

Έτσι ο κ. Πηλαδάκης συνέχισε να μη καταβάλει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους των καζίνο.

Στο τέλος Αυγούστου του 2021 στο νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση, ψηφίστηκε τροπολογία του υπουργείου εργασίας, υπουργός ο κ. Χατζηδάκης , όπου δίνει το δικαίωμα σε επιχειρήσεις καζίνο που κινδυνεύουν με ανάκληση της αδείας εξαιτίας οφειλών στον ΕΦΚΑ, να προσφύγουν στο δικαστήριο με την προ πτωχευτική διαδικασία ή στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και αυτή η προσφυγή τους δίνει ασυλία έναντι όλων των πιστωτών.

Τα μοναδικά καζίνο που είχαν άμεσο κίνδυνο ανάκλησης αδείας, εξαιτίας οφειλών στον ΕΦΚΑ ήταν τα καζίνο Ρίο και Αλεξανδρούπολης, ιδιοκτησίας του κ. Πηλαδάκη.

Στις αρχές του Αυγούστου 2021, το πολυμελές πρωτοδικείο Κέρκυρας απέρριψε την προσφυγή και των τριών καζίνο του κ. Πηλαδάκη, με αίτημα την υπαγωγή τους στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα .

Ο κ. Πηλαδάκης οφείλει περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ στον ΕΦΚΑ, από τα καζίνο Ρίο και Αλεξανδρούπολης, μεταξύ αυτών και οι εργατικές εισφορές που παρακράτησε από τον μισθό των εργαζόμενων και δεν τις απέδωσε στον ΕΦΚΑ .

Ο κ. Πηλαδάκης οφείλει στο ελληνικό Δημόσιο, από φόρους, περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ, μεταξύ αυτών και ο φόρος μισθωτών υπηρεσιών που παρακράτησε από τους μισθούς των εργαζομένων και δεν τον απέδωσε στην Εφορία.

Αλήθεια μήπως μπορεί να μας απαντήσει, ο υπουργός εργασίας, για ποιους λόγους στηρίζει, με νομοθετικές πρωτοβουλίες, τον συγκεκριμένο επιχειρηματία με το παραπάνω επιχειρηματικό παρελθόν αλλά και παρόν ;

Εμείς οι εργαζόμενοι στο καζίνο Θράκης, έχουμε ζήσει πολλές απολύσεις με εργοδότη τον κ. Πηλαδάκη, δεν μας φοβίζουν .

Όπως δικαιώθηκαν και οι προηγούμενοι συνάδελφοι και συναδέλφισσες έτσι θα δικαιωθεί και η συνάδελφος που απολύθηκε.

Εμείς και όλα τα μέλη του σωματείου μας, ενωμένοι σαν μια γροθιά συνεχίζουμε τον αγώνα, απέναντι στα αντεργατικά μέτρα του κ . Πηλαδάκη .

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

   

 

 

 

Προσωπική δήλωση κ. Αλέξη Κούγια

Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2021

 

Σήμερα πληροφορήθηκα ότι ένας επιφανής επιστήμονας και καλός Σαμαρείτης γιατρός, ο πρώην πρόεδρος του Πανηλειακού τα δύσκολα χρόνια και σύζυγος επιφανούς ανωτέρας Εισαγγελέως, ο Αλέξης ο Κόρδας έφυγε χθες από την ζωή σε ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε ηλικία μόλις 67 ετών.

Ο Θεός καμία φορά είναι άδικος και παίρνει από κοντά μας τους καλύτερους ανθρώπους.

Η κοινωνία του Πύργου και της Ηλείας είναι σίγουρα φτωχότερη.

Θέλω να εκφράσω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην υπέροχη σύζυγο του και τα παιδιά του και να εκφράσω την λύπη μου γιατί λόγω σοβαρών επαγγελματικών υποχρεώσεων είναι αδύνατον να είμαι παρών στην κηδεία του.

 

 

Όπως κάναμε γνωστό από την πρώτη στιγμή του παράνομου υποβιβασμού μας από την Super League 1, μετά από το άγριο κυνηγητό του βρώμικου παρασκηνίου του ποδοσφαίρου με επικεφαλής τον διάδοχο του Θωμά Μητρόπουλου, τον Γιάννη Παπαδόπουλο και αυτούς που κρύβονται από πίσω του και τον υποκινούν για να ελέγχουν τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και τους αφανείς ιδιοκτήτες βρώμικων ποδοσφαιρικών ομάδων, χωρίς οπαδούς να τους ελέγχουν, με μοναδικό σκοπό να στήνουν αγώνες και να πλουτίζουν από το στοίχημα, η μοναδική μας διέξοδος εναντίον οιουδήποτε μας έβλαψε και έχει σκοπό να το κάνει και στο μέλλον, ήταν και είναι η προσφυγή μας στην δικαιοσύνη, τόσο στην αθλητική, όσο και στην τακτική, αφού πλέον αποφασίζουν έντιμοι, Ανεξάρτητοι Τακτικοί Δικαστές και όχι δικηγόροι, που για να παίρνουν ένα μισθό αυτοεξευτελίζονται, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε νομικό επίπεδο, αφού δεν έχουν ούτε προσωπική, ούτε νομική αξιοπρέπεια και δεν ντρέπονται, για να ικανοποιήσουν τους κακοποιούς του ποδοσφαίρου, τα αφεντικά τους, να εμφανίζονται ενώπιων Ανωτάτων Δικαστικών και να υποστηρίζουν παρανομίες και νομικές γελοιότητες, υποστηριζόμενοι από γνωστούς δικηγόρους που στο παρελθόν ήταν μεταφορείς χρημάτων που κατέληγαν στις τσέπες του Θωμά Μητρόπουλου και Σπάθα ή ήταν οι ίδιοι κατηγορούμενοι στην δικογραφία του εντίμου Εισαγγελέα Λακαφώση κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος για την κατασκευή πλαστών φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων.

Η ΑΕΛ υποβιβάσθηκε γιατί με τις ευλογίες της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ, τρία «εργαλεία» της παρανομίας του ποδοσφαίρου Διακοφώτης, Γιαρένης, Φρέρης μαζί με τον Αλέξη Δέδε ανακάλεσαν παράνομα τα δελτία έντεκα βασικών ποδοσφαιριστών της μία ώρα πριν ο διαιτητής Κουτσιαύτης παρουσία του κ. Κλάντεμπερκ σφυρίξει την έναρξη του κρισιμότερου αγώνα της χρονιάς στην Λαμία και γιατί σε 40 περίπου αγώνες!!! της ΑΕΛ, του Παναιτωλικού και της Λαμίας σφύριξαν οι Ζαχαριάδης, Παπαδόπουλος κατακρεουργώντας την ΑΕΛ και ευεργετώντας τους αντιπάλους της, γιατί μετά τις εκτός έδρας νίκες μας επί του ΟΦΗ, του Απόλλωνα και του Ατρομήτου, ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Βόλος έκαναν τα πάντα στα play-out για να υποβιβαστούμε για έναν μόλις βαθμό.

Το ίδιο προσπάθησε ο Γιάννης Παπαδόπουλος και οι υποτακτικοί του, όπως αποδεικνύεται από την παράνομη απόφαση των Δημητρίου, Αντωνίου και Τζαφέρη, να κάνουν και τώρα και να ευνοήσουν παράνομα εις βάρος της ΑΕΛ πέντε αντιπάλους της που συμμετέχουν στον βόρειο όμιλο της Super League 2, ώστε να ενισχυθούν νομικά και αγωνιστικά, εντελώς παράνομα και να αποκτήσουν απεριόριστο αριθμό ποδοσφαιριστών που δεν δικαιούνται, αλλά και να μην πληρώσουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ πριν την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα, αλλά ευτυχώς οι Ανώτατοι Δικαστές του Διαιτητικού Δικαστηρίου τους κατεξευτέλισαν, όπως εμείς είμαστε βέβαιοι ότι θα γίνει για αυτό καταθέσαμε και την προσφυγή, εκθέτοντας τόσο τα υποχείρια του Γιάννη Παπαδόπουλου και των αφεντικών του στην Εκτελεστική Επιτροπή και στην Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, όσο και στην νομική υπηρεσία της ΕΠΟ με τους δύο επικεφαλής της, οι οποίοι για να βλάψουν την ΑΕΛ, όπως έκαναν και στην περίπτωση της ανακλήσεως των δελτίων, όπου πάλι Ανώτατοι Δικαστές τους κατεξευτέλισαν, ήλθαν με δύο «γνωστούς» δικηγόρους που ήταν πάλι μαζί τους στην υπόθεση της ανάκλησης των δελτίων, υποστήριξαν διάφορες νομικές γελοιότητες.

Η νομική υπηρεσία της ΑΕΛ με επικεφαλής τον πρόεδρο της κ. Αλέξη Κούγια και τους συνεργάτες του θα παραλάβει σήμερα το σκεπτικό και το διατακτικό της απόφασης και περιμένουμε άμεσα από τον κ. Αυγενάκη να ενεργοποιήσει όλες τις νόμιμες δυνατότητες εις βάρος όλων αυτών που με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Δημητρίου, τον αναπληρωτή πρόεδρο κ. Αντωνίου, τον ταμία κ. Τζαφέρη και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής γελοιοποίησαν τον νόμο Αυγενάκη και τις αποφάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη και προσπαθούν να μετατρέψουν την Super League 2 στο καταφύγιο των διεθνών κακοποιών του παράνομου στοιχήματος, που ξαφνικά ερωτεύτηκαν όλες τις ομάδες σφραγίδες χωρίς οπαδούς του ελληνικού ποδοσφαίρου και με τους έλληνες συνεργάτες τους, που όλοι γνωρίζουμε ποιοι είναι, θέλουν να μετατρέψουν την κορυφαία παγκοσμίως κοινωνική εκδήλωση, το ποδόσφαιρο, σε προσωπική τους επιχείρηση, με σκοπό το «στήσιμο» ποδοσφαιρικών αγώνων και τα παράνομα κέρδη του στοιχήματος, αφού κανένα λόγο δεν έχει κανένας Αμερικάνος, Καναδός, Ιρανός, Αυστραλός να αγοράσει ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες και να συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα 40 ομάδων που μόνο ένας ανεβαίνει μετά από δύο ή τέσσερα μπαράζ και θα κερδίζει το εισιτήριο της ανόδου στην Super League 1.

Η νομική μας άποψη είναι ότι όσοι συμμετείχαν σε αυτή την παράνομη απόφαση πρέπει να κηρυχθούν έκπτωτοι και επειδή πρόκειται για το προεδρείο της ΕΠΟ, ο κ. Αυγενάκης εάν θέλει να σώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει σε συνεργασία με την UEFA να προχωρήσει στον διορισμό Διοικούσης Επιτροπής.

Οτιδήποτε άλλο είναι ουσιαστικά και νομικά αδύνατον να σώσει τις νόμιμες ομάδες από αυτό το καθεστώς της παρανομίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναμένουμε τις επόμενες ημέρες και το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την καταγγελία μας εις βάρος του ΠΑΣ Γιάννινα και την πώληση του σε αχυρανθρώπους την 27/2/2015 και ακολούθως και πάλι η νομική υπηρεσία μας θα προβεί στις σωστές νομικές ενέργειες για την αγωνιστική και οικονομική αποζημίωση μας.

Τον λόγο έχει πλέον μόνο η Ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη και η Κυβέρνηση δια του κ. Αυγενάκη.

 

Ανακοίνωση

Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021

 

Από χθες βρίσκεται στην Λάρισα πλέον ο Μathias Acuna και από σήμερα αρχίζει προπονήσεις με τους υπόλοιπους παίκτες υπό τις οδηγίες του Κώστα Φρατζέσκου και του επιτελείου του.

Όπως είναι γνωστό ο Μathias Acuna τραυματίστηκε σε ένα από τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας της ΑΕΛ και ζήτησε άδεια να κάνει την αποθεραπεία στην Ουρουγουάη και συγχρόνως να είναι κοντά στην γέννηση του τρίτου παιδιού του, μιας υγιέστατης κόρης.

Σήμερα θα εξετασθεί από το ιατρικό επιτελείο της ΑΕΛ και θα περάσει και εργομετρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί σε τι επίπεδο είναι η φυσική του κατάσταση.

Με τον Acuna η ΑΕΛ έχει μία ομάδα 6 αλλοδαπούς και ξένους ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα:

Τον Ουκρανό Maksym Maksymenko,

Τον διεθνή Κενυάτη Abud Οmar,

Τον Βρετανό Tahar Aymen,

Τον Βέλγο Batibanga Ziguy,

Τον Ουρουγουανό Colombino Adrian και

βέβαια τον Ουρουγουανό Acuna Mathias, οι οποίοι από πλευράς ποιότητας και ποδοσφαιρικής αξίας είναι πολυτέλεια για την Super League 2.

Σημειωτέον ότι η ΑΕΛ σε ένα ροστερ 35 παικτών συμπεριλαμβανομένων και των νεαρών επαγγελματιών και των διεθνών 16χρονων Ζησούλη – Αντωνόπουλου έχει μόνο 6 ξένους παίκτες και 29 έλληνες με πολύ μικρό μέσον όρο ηλικίας και όλοι τους συνδέονται με την ΑΕΛ με συμβόλαια τριών και πέντε ετών.

 

Ανακοίνωση

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι λόγω της εξαιρετικής αγωνιστικής και εξωαγωνιστικής συμπεριφοράς του επεκτάθηκε για άλλα τρία χρόνια το συμβόλαιο με τον Adrian Colombino.

Adrian Colombino είναι πλέον μέλος της ιστορίας μας και είναι βέβαιο ότι και μετά την συμπλήρωση των τριών ετών ή και πρίν από αυτά θα επεκταθεί το συμβόλαιο του για να τελειώσει την καριέρα του στην αγαπημένη μας ομάδα.

Η ανανέωση αυτή έγινε στα πλαίσια της απόφασης της διοίκησης να δημιουργηθεί μία βάση μονίμων παικτών στο ρόστερ και αυτό το σύνολο των βασικών παικτών, αλλά και όλων των νεαρών Ελλήνων παικτών, που προβλέπεται στο μέλλον να εκτοξεύσουν την ΑΕΛ, να έχουν συμβόλαιο από 3 έως 5 χρόνια.

Ο Adrian Colombino έχει ουσιαστικά αγωνιστεί στην καριέρα του μόνο σε δύο ομάδες, αφού στην Ουρουγουάη αγωνίσθηκε μόνο στην Wanderers Montevideo της οποίας ήταν και αρχηγός επί οκτώ χρόνια.

Ανακοίνωση

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021

 1. Τιμητική πρόσκληση για την ΑΕΛ.

 

Ο διεθνής αριστερός μπακ της ομάδας μας ABUD OMAR είναι αναντικατάστατο στέλεχος της Εθνικής ομάδας της Κένυας.

Σήμερα στα γραφεία μας ήρθε μία ακόμη πρόσκληση για τον διεθνή ποδοσφαιριστή μας για να συμμετάσχει στην αποστολή της Εθνικής Κένυας η οποία 7 και 10 Οκτωβρίου θα αντιμετωπίσει σε επίσημα παιχνίδια για να κερδίσει την συμμετοχή της στο παγκόσμιο κύπελλο του Κατάρ την Εθνική ομάδα του Μαλί σε αγώνες εκτός και εντός έδρας.

Κατόπιν αυτής της προσκλήσεως και της δικαιολογημένης απουσίας του Abud Omar, όλοι αντιλαμβανόμαστε το πόσο σημαντική είναι η παρουσία στην ομάδα μας του νεαρού Γιώργου Μαιδανού, ο οποίος με τις προσπάθειες του έχει αποκτήσει την εμπιστοσύνη του κ. Κώστα Φραντζέσκου και των συνεργατών του και έχει κατακτήσει δικαιολογημένα θέση βασικού στην ενδεκάδα της ΑΕΛ.

Σημειωτέον ότι τόσο ο Γιώργος Μαιδανός, όσο και ο Abud Omar έχουν άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο με την ΑΕΛ και σύντομα θα επεκταθούν.

2. Όπως είναι γνωστό χθες το μεγάλο αποτέλεσμα στους αγώνες του Champions League ήταν η μεγάλη νίκη της Sheriff Tiraspol στην Μαδρίτη επί της ιστορικής Real.

Για την ΑΕΛ είναι πολύ σημαντικό αυτό το γεγονός γιατί με την Sheriff Tiraspol αγωνίσθηκε για δύο σεζόν ο Βέλγος ποδοσφαιριστής μας Badibanga Zinguy κατακτώντας το πρωτάθλημα Μολδαβίας και παίζοντας στο Champions League την περίοδο 2017-2019.

 

 

 

 

 

 

Η ΠΑΕ ΑΕΛ μετά τα όσα πρωτοφανή για νομικούς, που ισχυρίστηκαν οι νομικοί σύμβουλοι της ΕΠΟ για να στηρίξουν την παράνομη απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, δημοσιοποιεί το περιεχόμενο εξωδίκου που κοινοποίησε στον Διευθυντή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, κ. Γιώργο Δημητρίου.

Τόσο το περιεχόμενο του εξωδίκου όσο και την απάντηση του κ. Γιώργου Δημητρίου η ΠΑΕ ΑΕΛ θα τα κοινοποιήσει στην Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της UEFA.

Οι δικηγόροι της ΕΠΟ ισχυρίσθηκαν το πρωτοφανές: ότι δηλαδή η κατάργηση του Γενικού Γραμματέα Αδειοδοτήσεων, της Πρωτοβαθμίου και Δευτεροβαθμίου Επιτροπής Αδειοδοτήσεων, αφενός μεν δεν είναι κατάργηση κανονισμών, αφετέρου δε ότι στο πρωτάθλημα της Super League 2 υποχρεώνονται να καταθέσουν φάκελο αδειοδότησης μόνο οι υπάρχουσες από την προηγούμενη σεζόν ΠΑΕ Super League 2, οι τέσσερις ΠΑΕ που ανέβηκαν με αγωνιστικά κριτήρια (ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΒΕΡΟΙΑ, ΚΑΒΑΛΑ, ΡΟΔΟΣ) από τις οποίες αδειοδότηση έλαβε μόνο η ΠΑΕ Βέροια, η οποία είναι η μόνη που δικαιούται να κάνει μεταγραφές, και δεν υποχρεώνονται, σύμφωνα με τους νομικούς συμβούλους της ΕΠΟ, να υπαχθούν στη διαδικασία της αδειοδοτήσεως και στην κατάθεση φακέλων αδειοδότησης οι 10 ΠΑΕ που μπήκαν από το παράθυρο και βάσει του Νόμου Αυγενάκη στην Super League 2, πολλές εκ των οποίων είχαν μάλιστα υποβιβαστεί και ήταν ήδη ερασιτεχνικά σωματεία ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ η ΕΠΟ με αποφάσεις και της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων και της Εκτελεστικής Επιτροπής τις είχε καλέσει κατ’ επανάληψη να καταθέσουν φακέλους αδειοδότησης.

Η εξώδικος πρόσκληση προς τον κ. Γιώργο Δημητρίου είναι η εξής:

 

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΕΛ, εδρεύουσας στη Λάρισα, οδός Κύπρου, αρ. 72, νομίμως εκπροσωπουμένης, με ΑΦΜ 997183228, Β΄ Δ.Ο.Υ. Λάρισας, email: info@aelfc.gr., τηλ: 2410 259000, φαξ: 2410 259001

ΠΡΟΣ

 

Γεώργιο Δημητρίου, Διευθυντή Διεύθυνσης Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κάτοικο ως εκ της θέσεώς του στην Αθήνα, Πάρκο Γουδή (πλησίον θεάτρου Badminton)

            Όπως Σας είναι γνωστό, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ συνεδρίασε στις 14.9.2021 με 1ο θέμα «Απόφαση επί των διαβιβασθέντων από τη Super League 2 αιτημάτων ΠΑΕ προερχόμενων από τη FootballLeague αναφορικά με την επιβολή των ποινών μη αδειοδότησής τους» και έλαβε την εξής πρωτοφανή απόφαση:

«Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ κατά την υπ’ αρ. 22/14.9.2021 συνεδρίασή της αποφασίζει τα ακόλουθα:

Α) Παρατείνεται έως 31.12.2021 ο χρόνος εκπλήρωσης των οικονομικών κριτηρίων (εξόφλησης ή ρύθμισης όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών) όλων των ομάδων της FootballLeague που λόγω της συγχωνεύσεως των κατηγοριών θα αγωνίζονται την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2021-2022 στην Super League 2, οι οποίες με βάση τον ισχύοντα Κανονισμό Αδειοδότησης δεν είχαν υποχρέωση να καταθέσουν φάκελο και να λάβουν άδεια (με βάση τα προαναφερθέντα άρθρα του Κανονισμού 1 και 16), ήτοι από την 3η έως την 9η του κάθε ομίλου σύμφωνα με τον πίνακα της τελικής βαθμολογίας του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 (σ.σ. οι ένατες των ομίλων κλήθηκαν να αντικαταστήσουν ομάδες που δεν δήλωσαν συμμετοχή). Εξαιρούνται οι τέσσερις (4) πρώτες (1η και 2η από κάθε όμιλο) της βαθμολογίας που πέτυχαν τον αγωνιστικό προβιβασμό τους στην Super League 2, αφού σύμφωνα με το άρθρο 16 του Κανονισμού Αδειοδότησης θα πρέπει να εκπληρώσουν το σύνολο των κριτηρίων για την εν λόγω κατηγορία. Η ημερομηνία υποβολής των φακέλων θα καθοριστεί από την Διεύθυνση Αδειοδότησης.

Β) Όλες οι ομάδες που υπάγονται στην ανωτέρω κατηγορία, για τις οποίες παρατείνεται ο χρόνος εκπλήρωσης των οικονομικών κριτηρίων τίθενται σε επιτήρηση, αρχόμενη από 1.10.2021. Ο τρόπος της επιτήρησης και οι ποινές θα οριστούν με νεότερη απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ, κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Αδειοδότησης.»

            Κατά της ως άνω απόφασης ασκήσαμε νόμιμα και εμπρόθεσμα προσφυγή, η οποία συζητήθηκε την 28.9.2021 ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, έχοντας έννομο συμφέρον προς τούτο, αφού η ως άνω απόφαση ελήφθη παρανόμως από αναρμόδιο όργανο κατά παράβαση του Καταστατικού της ΕΠΟ και του Κανονισμού Αδειοδότησης, τροποποίησε παρανόμως τον Κανονισμό Αδειοδότησης για τις συγκεκριμένες ευνοημένες ΠΑΕ της πρώην FootballLeague που δεν είχαν λάβει αδειοδότηση (πρόκειται για τις ομάδες Αλμωπός Αριδαίας, Τρίγλια [ήδη Ηρακλής], Θεσπρωτός, Ολυμπιακός Βόλου, Πανσερραϊκός, Αιγάλεω, Καλλιθέα, Απόλλων Πόντου, Αστέρας Βλαχιώτη και Ρόδος που έχει λάβει προσωρινή διαταγή), και επιπλέον κατήργησε τις εκδοθείσες αποφάσεις του Πρωτοβάθμιου ή/και Δευτεροβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης κατά περίπτωση που είχαν κρίνει ότι οι εν λόγω ΠΑΕ δεν λαμβάνουν άδεια συμμετοχής στη SuperLeague 2 και τιμωρούνται με τις υποχρεωτικές ποινές του άρθρου 8γ Κανονισμού Αδειοδότησης (πρόστιμο και περιορισμό μεταγραφών).

            Επίσης, η ως άνω απόφαση ερχόταν σε σύγκρουση με προγενέστερες αποφάσεις της ίδιας Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων που είχαν χορηγήσει δύο φορές παράταση προθεσμίας υποβολής φακέλου αδειοδοτήσεως (στις 28.6.2021 και στις 12.7.2021), αλλά και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που στις 30.7.2021 είχε απορρίψει αίτημα της SuperLeague 2 για παράταση του χρόνου ανανέωσης συμβολαίων για τις ομάδες που δεν είχαν αδειοδοτηθεί, και στις 9.9.2021 είχε συνεδριάσει, χωρίς να λάβει απόφαση επί του αιτήματος της Super League 2 για εξαίρεση των μη αδειοδοτημένων ομάδων από τις υποχρεωτικές ποινές.

Κατά τη χθεσινή συζήτηση της προσφυγής μας η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ ανέφερε:

- πρώτον ότι δεν υπάρχει καμία τροποποίηση του Κανονισμού Αδειοδότησης με την προσβαλλόμενη απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων,

- δεύτερον ότι η Διεύθυνση Αδειοδότησης λειτουργεί σαν μια υπηρεσία ανεξάρτητη με εσωτερικούς κανονισμούς και μάλιστα ότι ο Κανονισμός της δεν υπάγεται στην έννοια των «κανονισμών που διέπουν τις προϋποθέσεις συμμετοχής και την οργάνωση των διοργανώσεων της ΕΠΟ» κατά την έννοια του άρθρου 35θ του Καταστατικού της ΕΠΟ, τα δε Όργανα Αδειοδότησης δεν θεωρούνται δικαστικά όργανα, μολονότι επιβάλουν ποινές και λειτουργούν με δύο βαθμούς δικαιοδοσίας μετά από προηγούμενη ακρόαση των ενδιαφερόμενων ομάδων,

- τρίτον ότι δεν υπάρχει καμία παράβαση κανενός άρθρου είτε του Καταστατικού της ΕΠΟ είτε του Κανονισμού Αδειοδοτήσεως και ιδίως του άρθρου 16, με το σκεπτικό ότι σε λήψη αδειοδότησης υποχρεούνται μόνον οι ομάδες που προβιβάζονται αγωνιστικά στη SuperLeague 2 και όχι οι ομάδες που προβιβάστηκαν υποχρεωτικά με το νόμο 4809/2021,

-και τέταρτον ότι όλες οι ενέργειες της Διεύθυνσης Αδειοδότησης, των Οργάνων Αδειοδότησης και της ίδιας της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων που προηγήθηκαν της προσβαλλόμενης απόφασης, ήταν δήθεν εσφαλμένες και άδικες, διότι οι ενδιαφερόμενες ομάδες δήθεν δεν θα μπορούσαν ποτέ να ικανοποιήσουν τα κριτήρια της αδειοδότησης, οπότε με την προσβαλλόμενη απόφασή της η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων στις 14.9.2021 διόρθωσε εκ των υστέρων μια «αδικία» σε βάρος των ομάδων που δεν αδειοδοτήθηκαν, παρά το γεγονός ότι όλες οι ομάδες που ευνοούνται με την προσβαλλόμενη απόφαση υποβλήθηκαν στη διαδικασία της αδειοδότησης σύμφωνα με τις προθεσμίες που χορηγήθηκαν από την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων και τη Διεύθυνση Αδειοδότησης τον Ιούνιο και τον Ιούλιο 2021 και παρά το γεγονός ότι ορισμένες ομάδες αδειοδοτήθηκαν κατορθώνοντας αυτό που παρουσιάστηκε ως δήθεν «αδύνατο» ή «ανωτέρα βία» από τη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, όπως η Νίκη Βόλου σε πρώτο βαθμό και ο Πιερικός σε δεύτερο βαθμό (οι ομάδες αυτές μάλιστα είχαν υποβάλει το φάκελό τους πριν τη νομοθετική μεταβολή) και η Επισκοπή σε δεύτερο βαθμό, έχοντας υποβάλει το φάκελό της στις προθεσμίες που ορίστηκαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο 2021.

            Επειδή έχουμε έννομο συμφέρον για την ακύρωση της προσβαλλόμενης απόφασης της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, αφού νοθεύει τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των ομάδων και ιδίως το οικονομικό fairplay, επιτρέποντας τη συμμετοχή μη αδειοδοτημένων ομάδων στο πρωτάθλημα Super League 2 χωρίς καμία κύρωση (και ιδίως χωρίς κανένα περιορισμό μεταγραφών), άρα με τους ίδιους όρους που συμμετέχουν ομάδες, όπως η δική μας που έχει λάβει αδειοδότηση επιπέδου Super League 1, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια και πολλά έξοδα για την πλήρωση των διοικητικών, νομικών, οικονομικών κλπ κριτηρίων του Κανονισμού Αδειοδότησης.

            Επειδή έχουμε έννομο συμφέρον να θέσουμε υπόψη του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ την άποψη της Διεύθυνσης Αδειοδότησης επί των ανωτέρω, καθώς από τη διαδικασία προέκυψε ότι η Διεύθυνση Αδειοδότησης δεν ερωτήθηκε πριν την έκδοση της προσβαλλόμενης απόφασης της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, σε αντίθεση με αυτό που είχε συμβεί, όταν η ίδια Επιτροπή χορηγούσε προθεσμίες υποβολής φακέλων στις ομάδες της πρώην FootballLeague.

            Επειδή επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

 

            ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ όπως εντός 2 ημερών από τη λήψη της παρούσης μας απαντήσετε εγγράφως:

   1.      Αν η ως άνω αναφερόμενη απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ από 14.9.2021 παραβίασε ή τροποποίησε διατάξεις του Καταστατικού της ΕΠΟ ή/και του Κανονισμού Αδειοδότησης και ποιες συγκεκριμένα (επισυνάπτεται η απόφαση προς διευκόλυνσή Σας), λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα ανωτέρω αναφέρθηκαν και ιδίως το χρόνο έκδοσής της, αλλά και το δεδομένο ότι για τις ευνοούμενες ομάδες έχουν ήδη εκδοθεί απορριπτικές αποφάσεις του Πρωτοβάθμιού ή/και του Δευτεροβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης κατά περίπτωση, όπως έχει ανακοινωθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ, με αυτονόητη συνέπεια την επιβολή των υποχρεωτικών ποινών λόγω μη πλήρωσης των υποχρεωτικών κριτηρίων του Κανονισμού Αδειοδότησης.

    2.      Αν έως το χρόνο έκδοσης της ως άνω αναφερόμενης απόφασης της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων στις 14.9.2021 οι ομάδες της πρώην FootballLeague που προβιβάστηκαν στη Super League 2 δυνάμει της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων με το ν. 4809/2021 υποχρεούνταν να λάβουν άδεια συμμετοχής στη Super League 2 βάσει του Κανονισμού Αδειοδότησης με τις υποχρεωτικές ποινές που προβλέπονται επί μη πλήρωσης των υποχρεωτικών κριτηρίων του Κανονισμού Αδειοδότησης.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνον, στον οποίο απευθύνεται, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της παρούσης στην έκθεση επιδόσεώς του.

Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2021

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕ ΑΕΛ

Αλέξιος Χ. Κούγιας

Πρόεδρος ΔΣ

 

Ανακοίνωση

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021

 

Η αποστολή της ομάδας μας για το αυριανό παιχνίδι Κυπέλλου Ελλάδος με τον Απόλλων Λάρισας αποτελείται από τους εξής 20 ποδοσφαιριστές:

Θεοδωρόπουλος, Σουλούκος, Μπέρτος, Παπαγεωργίου Αθανάσιος, Abud, Μαιδανός, Ηλιάδης, Maksymenko, Θεολόγου, Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος, Πατράλης, Colombino, Νικολιάς, Συμελίδης, Γιάκος, Μιλτιάδης, Μαυριάς, Γλυνός, Όγκμοε και Κούστα.

 

Ανακοίνωση

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Περιζήτητη από πολύ σοβαρές εταιρείες διεθνούς εμβέλειας είναι η «φανέλα» και γενικότερα η στολή της ΑΕΛ.

Κατά την τρέχουσα περίοδο και παρά το ότι η ΑΕΛ θα αγωνίζεται στην Super League 2 θα διαφημίζονται οι διεθνούς φήμης πολυεθνικές εταιρείες ΥΦΑΝΤΗΣ, ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, DOLE, PIZZA FAN και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κλείσει και πολύ γνωστή στοιχηματική εταιρεία.

Όταν οι μισές και πλέον ΠΑΕ της Super League 1 δεν έχουν ούτε ένα χορηγό στην φανέλα τους, η ΑΕΛ μόνο από τους χορηγούς στην φανέλα θα εξασφαλίσει έσοδα που θα ξεπερνούν τις 400.000€.

Εάν υπήρχε χώρος στην φανέλα και στο σορτάκι και για άλλες διαφημίσεις τα έσοδα θα ξεπερνούσαν τις 500.000€.

Αυτό είναι πρωτοφανές γεγονός στην ιστορία της ΑΕΛ, αφού και στα χρόνια της μεγάλης ακμής της είναι ζήτημα αν είχε ένα χορηγό στην φανέλα της και τις περισσότερες φορές ο χορηγός αυτός ήταν κοινός για όλες της ΠΑΕ της Super League 1.

Ανακοίνωση

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

 

Με πολύ ενδιαφέρον η ΠΑΕ ΑΕΛ είδε τους διαιτητές που επιλέγησαν να διευθύνουν τον αγώνα κυπέλου της Κυριακής, λόγω και των πολύ στενών σχέσεων τους με συγκεκριμένα πρόσωπα και είμαστε βέβαιοι, όχι μόνο εμείς, αλλά και ο κ. Κλάτεμπεργκ, ότι θα τους καμαρώσουμε και στην ανώτερη κατηγορία.

Όπως είναι γνωστό η ΠΑΕ ΑΕΛ κατά την τρέχουσα σεζόν θα βιντεοσκοπεί όλους τους αγώνες της για να χρησιμοποιεί το βίντεο το προπονητικό τημ.

 

Ανακοίνωση

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021

H ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι η σύζυγος του ποδοσφαιριστή μας Mathias Acuna, γέννησε ένα ωραιότατο κοριτσάκι και οι οπαδοί μας, οι συμπαίκτες του, οι προπονητές μας και το Δ.Σ. της ΑΕΛ, αλλά και προσωπικά ο κ. Αλέξης Κούγιας με τον οποίο έχει μία ιδιαίτερη σχέση πατέρα προς γιό, ευχόμαστε σε αυτόν και στην σύζυγό του να είναι ευτυχισμένοι και το παιδάκι τους να είναι υγιές και καλότυχο.

Ο Mathias Acuna θα πάρει το αεροπλάνο από το Μοντεβιδέο την Τρίτη 28/9/2021 και θα είναι στην Λάρισα την Τετάρτη 29/9/2021 για να ενσωματωθεί με τους υπόλοιπους παίκτες μας, ώστε όλοι μαζί να κατακτήσουμε τον στόχο της ανόδου στην Super League 1.

Όπως διαβεβαίωσε ο Mathias Acuna τους ιατρούς μας έχει ολοκληρώσει την θεραπεία του και έρχεται έτοιμος για να ενταχθεί αμέσως στις προπονήσεις.

Ανακοίνωση

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021

 

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Super League 2 ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις:

 

1. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 2 ομίλους.

    Η ΑΕΛ συμμετέχει στον Βόρειο όμιλο με τις εξής ομάδες:

 

ΑΕΛ

Αναγέννηση Καρδίτσας

Αλμωπός Αριδαίας

Απόλλων Λάρισας

Απόλλων Πόντου

Βέροια

Θεσπρωτός

Νίκη Βόλου

Ξάνθη

Ολυμπιακός Πειραιώς Β’

Πανσερραικός

ΠΑΟΚ   Β’

Πιερικός

Τρίγλια

Τρίκαλα

 

2. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 30 κανονικές αγωνιστικές χωρίς play-off και play-out.

 

3. Οι πρωταθλητές των δύο ομίλων θα παίζουν δύο αγώνες μπαράζ και αυτός που θα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα θα ανέβει στην Super League 1.

   O ηττημένος θα αγωνισθεί σε δύο αγώνες μπαράζ με την προτελευταία ομάδα της Super League1.

 

4. Το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 10 Οκτωβρίου 2021.

 

5. Θα διεξαχθεί πρωτάθλημα Κ20 και όχι Κ19 κατόπιν αιτήματος της ΠΑΕ ΑΕΛ ώστε να μην μείνουν χωρίς αγώνες κανένας από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που είναι στο ροστερ της ΑΕΛ.

 

Κατόπιν όλων αυτών των αποφάσεων υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο ΑΛΚΑΖΑΡ θα έχουν μόνο οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας (πλήρως εμβολιασμένοι) και συμβουλεύουμε τους οπαδούς μας να σπεύσουν να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους, ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε πρόβλημα των τελευταίων ημερών.

 

Ανακοίνωση

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

 

Με αστραπιαίες διαδικασίες το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ε.Π.Ο. όρισε ως ημερομηνία εκδικάσεως της προσφυγής της ΠΑΕ ΑΕΛ κατά της παράνομης αποφάσεως της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, (πρόεδρος Παναγιώτης Δημητρίου, μέλη Αντωνίου, Τζαφέρης και Μπουτσικάρης), η οποία καταργώντας τον Γενικό Διευθυντή Αδειοδοτήσεων κ. Γιώργο Δημητρίου, την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Αδειοδοτήσεων, την Δευτεροβάθμια Επιτροπή Αδειοδοτήσεων, αλλά και τους κανονισμούς της Ε.Π.Ο., αγνοώντας το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ε.Π.Ο. και τις αποφάσεις του, επέτρεψε σε 11 ΠΑΕ της Super League 2 που μπήκαν στην κατηγορία από το «παράθυρο» να κάνουν μεταγραφές χωρίς περιοριστικούς όρους παρά το ότι δεν πήραν αδειοδότηση και μάλιστα και με παράταση προθεσμίας μεταγραφών, για την 28/9/2021 ημέρα Τρίτη και ώρα 16:00.

Σημειωτέον ότι η παράνομη αυτή απόφαση μεθόδευσε με παράνομο αίτημα του ο πρόεδρος της Super League 2 Λεωνίδας Λεουτσάκος και μειοψήφησε ο μοναδικός δικηγόρος της σύνθεσης της Επιτροπής, πρόεδρος της Super League 1 Λεωνίδας Μπουτσικάρης.

 

 

Πριν από λίγη ώρα και εντός της προθεσμίας των πέντε ημερών, ο συνεργάτης του γραφείου μας, κ. Κωνσταντίνος Συνοδινός, κατέθεσε προσφυγή κατά της παράνομης και κόντρα σε όλους τους κανονισμούς και τη νομολογία του Διαιτητικού Δικαστηρίου πράξης, με την οποία η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, με πρόεδρο τον Παναγιώτη Δημητρίου και μέλη τον Α΄ Αντιπρόεδρο της ΕΠΟ Α. Αντωνίου και τον ταμία Κ. Τζαφέρη, έλαβαν μια κατάπτυστη νομικά απόφαση να καταργήσουν τον γενικό διευθυντή Αδειοδοτήσεως κ. Γεώργιο Δημητρίου, την Πρωτοβάθμια επιτροπή Αδειοδοτήσεως, τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Αδειοδοτήσεως και το Διαιτητικό Δικαστήριο, που αποτελείται από Αεροπαγίτες, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Αυγέρη, και να επιτρέψουν σε έντεκα ομάδες, που χαριστικά με σκόπιμη παρερμηνεία του νόμου Αυγενάκη εντάχτηκαν στην Super League 2, να πραγματοποιήσουν μεταγραφές, ενώ δεν είχαν το δικαίωμα, διότι δεν αδειοδοτήθηκαν, αποκτώντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα εις βάρος των ΠΑΕ που αδειοδοτήθηκαν και εις βάρος των ΠΑΕ που ως πρωταθλήτριες ανέβηκαν στην Super League 2, όπως η Καλαμάτα, και στις οποίες απαγορεύτηκε να κάνουν μεταγραφές λόγω μη αδειοδοτήσεως.

Σύμφωνα με τα καταστατικά της FIFA, της UEFA και της ΕΠΟ, η παράνομη αυτή πράξη του Προέδρου, του Αντιπρόεδρου και του ταμία της ΕΠΟ οδηγεί στην αυτόματη έκπτωσή τους τόσο από το αξίωμα, το οποίο κατέχουν, όσο και από την ιδιότητα του μέλους του ΔΣ της ΕΠΟ.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ θα καταγγείλει για την παράνομη αυτή διαδικασία και τον Πρόεδρο της Super League 2 Λεωνίδα Λεουτσάκο, ο οποίος αγνόησε τον νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ, κο Αντώνη Βουγίδη, και ως «υποχείριο» του παρανόμου παρασκηνίου, το οποίο διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, μεθόδευσε αυτή την παρανομία υποβάλλοντας σχετικό αίτημα και ενεργώντας σκόπιμα εις βάρος των νομοταγών μελών της Super League 2, τα οποία με τεράστιες οικονομικές υπερβάσεις αδειοδοτήθηκαν και δικαιούνται να έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα κατά των υπολοίπων μελών του συνεταιρισμού που δεν αδειοδοτήθηκαν.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ εξετάζει και το ενδεχόμενο της προσφυγής τόσο στην ποινική Δικαιοσύνη, όσο και ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων κατά του νομικού προσώπου της ΕΠΟ, προσωπικά κατά των μελών της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, που έλαβαν την παράνομη απόφαση, αλλά και κατά του συνεταιρισμού της Super League 2 και του προέδρου της, ο οποίος παρανόμως, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, υπέβαλε το παράνομο αυτό αίτημα.

Δημοσιοποιούμε όλο το κείμενο της προσφυγής, το οποίο δεν επιδέχεται ουδεμιάς νομίμου αντικρούσεως, διότι βασίζεται σε όλα όσα προβλέπουν το καταστατικό της ΕΠΟ, οι κανονισμοί της ΕΠΟ, η νομολογία του Διαιτητικού Δικαστηρίου και της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.

Αθήνα, 20/09/2021

Με εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας

 

 

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΟ

ΠΡΟΣΦΥΓΗ

 

Της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΕΛ, εδρεύουσας στη Λάρισα, οδός Κύπρου, αρ. 72, νομίμως εκπροσωπουμένης, με ΑΦΜ 997183228, Β΄ Δ.Ο.Υ. Λάρισας, email: info@aelfc.gr., τηλ: 2410 259000, φαξ: 2410 259001

ΚΑΤΑ

 

     Του Ν.Π.Ι.Δ. με την Επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ», που εδρεύει στην Αθήνα, Πάρκο Γουδη, (Τηλ.: 210 9306000 Fax: 2109359666) και εκπροσωπείται νόμιμα (στο εξής ΕΠΟ) για την ακύρωση της από 14/09/2021 (αριθ. Πρακτικού 22) απόφασης της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων (ΕΕΘ/ΕΠΟ) ως προς το Θέμα 1ο .

******************

Λάρισα , 20 / 09/ 2021

Ι. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ – ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

 

         Στις 14.09.2021 και ώρα 18:45 συνεδρίασε δια περιφοράς κατόπιν πρόσκλησης του Αναπληρωτή Προέδρου της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Δημητρίου η ΕΕΘ/ ΕΠΟ προκειμένου να αποφασίσει επί των κατωτέρω θεμάτων ημερήσιας διάταξης :

Στην συνεδρίαση αυτή συμμετείχαν οι κ.κ.

                   Παναγιώτης Δημητρίου , Αναπληρωτής Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ

                   Αστέριος Αντωνίου, Α’ Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ

                   Κλέαρχος Τζαφέρης , Ταμίας της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ

                   Λεωνίδας Μπουτσικάρης , exofficio Β’ Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και Πρόεδρος του ΔΣ της Superleague 1

Στην συνεδρίαση της ΕΕΘ/ΕΠΟ δεν συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΕΠΟ καθώς μετά την παραίτηση του εκλεγέντος Προέδρου κ. Θ. Ζαγοράκη η θέση του Προέδρου παραμένει κενή.

Κατά την ανωτέρω συνεδρίαση η ΕΕΘ/ΕΠΟ συζητώντας επί του πρώτου θέματος ημερησίας διάταξης αποφάσισε τα ακόλουθα :

Η απόφαση αυτή ελήφθη με ψήφους 3-1 : υπερψήφισαν τα τρία Μέλη της ΕΕΘ/ΕΠΟ που προέρχονται από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ήτοι οι κ.κ. Δημητρίου , Αντωνίου και Τζαφέρης, ενώ μειοψήφησε ο κ. Λ. Μπουτσικάρης.

Την απόφαση αυτή προσβάλλουμε σήμερα και ζητούμε την εξαφάνισή της καθώς και την επιβολή εκ της εξαφάνισης αυτής συνεπειών στα πρόσωπα που έλαβαν την απόφαση αυτή για τους εξής λόγους :

 

   1.                 Παράβαση Καταστατικού ΕΠΟ – Αναρμοδιότητα Ε.Ε.Θ/ Ε.Π.Ο.

Σύμφωνα με το άρθρο 20 του εν ισχύ Καταστατικού της ΕΠΟ («Όργανα της Ομοσπονδίας»), τα όργανα της ΕΠΟ είναι:

«1.   Η Γενική Συνέλευση αποτελεί το ανώτατο και το νομοθετικό όργανο.

  2.            Η Εκτελεστική Επιτροπή είναι το εκτελεστικό όργανο.

 3.            Οι διαρκείς και ειδικές επιτροπές θα συμβουλεύουν και συνδράμουν την Εκτελεστική Επιτροπή στην εκπλήρωση των καθηκόντων της. Τα καθήκοντα, η σύνθεση και οι λειτουργίες τους ορίζονται στο παρόν Καταστατικό και/ή ειδικό κανονισμό που συντάσσεται από την Εκτελεστική Επιτροπή.

 4.            Η Γραμματεία είναι το διοικητικό όργανο.

5.            Τα δικαστικά όργανα είναι η Πειθαρχική Επιτροπή, η Επιτροπή Δεοντολογίας και η Επιτροπή Εφέσεων.[…..]

6.            Τα δικαιοδοτικά όργανα αδειοδότησης ομάδων είναι υπεύθυνα για το σύστημα αδειοδότησης ομάδων μέσα στην Ομοσπονδία.[…..]»

Σύμφωνα με το άρθρο 35 του ισχύοντος Καταστατικού ΕΠΟ («Εξουσίες Εκτελεστικής Επιτροπής») η Εκτελεστική Επιτροπή έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες :

« Η Εκτελεστική Επιτροπή:[…..]

α.    θα προετοιμάζει και συγκαλεί την Τακτική και Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο.,

β.    θα ορίζει τους προέδρους, αναπληρωτές προέδρους και μέλη των διαρκών

επιτροπών,

γ.     μπορεί να αποφασίσει τη σύσταση ειδικών επιτροπών, εφόσον απαιτείται,

οποτεδήποτε,

δ.      θα συντάσσει τους κανονισμούς για την οργάνωση των διαρκών επιτροπών και των ειδικών επιτροπών,

ε.      θα ορίζει ή παύει τον Εκτελεστικό Γραμματέα, μετά από πρόταση του Προέδρου  

στ.  θα προτείνει τους ανεξάρτητους ελεγκτές στη Γενική Συνέλευση,

 

θ.     θα συντάσσει κανονισμούς που διέπουν τις προϋποθέσεις συμμετοχής και την οργάνωση των διοργανώσεων της Ε.Π.Ο. και θα διασφαλίζει την εφαρμογή τους. Μόνο οι κανονισμοί των διοργανώσεων δεν δύνανται να τροποποιηθούν από την- έναρξη των πρωταθλημάτων και μέχρι τη λήξη τους και την επικύρωση των βαθμολογικών πινάκων. Τυχόν τροποποιήσεις ισχύουν, επί ποινή εκπτώσεως των μελών της Ε.Ε., από την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Κατ' εξαίρεση, τροποποιήσεις αναγκαστικού χαρακτήρα που αφορούν αποφάσεις των FIFA/UEFAισχύουν από την οριζόμενη από αυτές ημερομηνία θέσης σε ισχύ,

 

η. θα ορίζει τους προπονητές των αντιπροσωπευτικών ομάδων και το υπόλοιπο τεχνικό προσωπικό,

θ. θα εγκρίνει τους κανονισμούς οι οποίοι θα ορίζουν την εσωτερική οργάνωση της Ε.Π.Ο.,

ι. θα διασφαλίζει ότι εφαρμόζεται το Καταστατικό και θα υιοθετεί τις εκτελεστικές διευθετήσεις που απαιτούνται για την εφαρμογή του,

ια. μπορεί να παύσει ένα πρόσωπο ή ένα όργανο ή να αποκλείσει ένα Μέλος της Ε.Π.Ο. προσωρινά, μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση,

ιβ. μπορεί να αναθέσει εργασίες που προκύπτουν από τον χώρο της εξουσίας της σε άλλα όργανα της Ε.Π.Ο. ή σε τρίτους,

ιγ. μπορεί να προσκαλεί τρίτους να παρακολουθήσουν τη Γενική Συνέλευση ως προσκεκλημένοι ή ως σύμβουλοι χωρίς δικαίωμα ψήφου,

ιδ. μπορεί να θεσμοθετεί, οργανώνει και καταργεί επίσημες διοργανώσεις, σε εθνικό επίπεδο,

ιε. εγκρίνει, μετά από ουσιαστικό έλεγχο για την πλήρη εναρμόνιση, το καταστατικό, τους κανονισμούς και τις προκηρύξεις των Μελών (ερασιτεχνικών - επαγγελματικών) καθώς και τις τυχόν τροποποιήσεις τους όσον αφορά την εναρμόνισή τους με το καταστατικό και τους κανονισμούς της Ε.Π.Ο.,

ιστ. θα αποφασίζει για κάθε άλλο θέμα που δεν υπάγεται στην αρμοδιότητα της Γενικής Συνέλευσης.»

Σύμφωνα με την ως άνω διάταξη η σύνταξη και έκδοση Κανονισμών που διέπουν την διοργάνωση των πρωταθλημάτων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της ΕΕ/ΕΠΟ . Προς τους Κανονισμούς αυτούς εξομοιώνονται –εξ απόψεως τυπικής ισχύος – και οι αποφάσεις της ΕΕ/ΕΠΟ, στο βαθμό που δεν συγκρούονται με τις διατάξεις του Καταστατικού της ΕΠΟ ή του νόμου.  

Από την άλλη πλευρά , η «Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων» σύμφωνα με το Καταστατικό (αρ.41 παρ. 1) έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες :

«1. Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων θα ασχολείται με όλα τα θέματα για τα οποία απαιτείται άμεση απόφαση μεταξύ δύο συνεδριάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής. Η Επιτροπή θα αποτελείται από τον Πρόεδρο της Ε.Π.Ο., τον Αναπληρωτή Πρόεδρο, τον Β' Αντιπρόεδρο που είναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σούπερλιγκ Ένα Ελλάδα Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης (Super League 1), τον Ταμία και ένα (1) άλλο μέλος από την Εκτελεστική Επιτροπή το οποίο θα επιλέγεται από τον Πρόεδρο κατά περίπτωση.[….]».

     Η ΕΕΘ/ΕΠΟ δεν συγκαταλέγεται στα Όργανα της ΕΠΟ αλλά ούτε και στις διαρκείς επιτροπές της Ομοσπονδίας : όπως ακριβώς αναφέρει και το Καταστατικό είναι ένα όργανο διαχείρισης επειγόντων ζητημάτων, για τα οποία δεν προλαβαίνει να συγκληθεί η ΕΕ/ΕΠΟ και μάλιστα η λειτουργία της τελεί υπό την «επίβλεψη» αυτής : η παρ. 4 του αρ. 41 αναφέρει ρητώς ότι «Όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων θα αποστέλλονται στην Εκτελεστική Επιτροπή πριν την επόμενη συνεδρίασή της» , αρμοδιότητα της οποία κατά το αρ. 35(ι) είναι να «διασφαλίζει ότι εφαρμόζεται το Καταστατικό» και να «υιοθετεί τις εκτελεστικές διευθετήσεις που απαιτούνται για την εφαρμογή του».

        Εν προκειμένω δεν υπήρχε κανένα απολύτως επείγον ζήτημα που να απαιτούσε την παρέμβαση και διευθέτηση από την ΕΕΘ /ΕΠΟ. Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά ουσιαστικά την τροποποίηση ενός Κανονισμού της Ομοσπονδίας (του «Κανονισμού Αδειοδότησης») για το οποίο δεν υπάρχει καμία απολύτως επείγουσα ανάγκη . Στην πραγματικότητα πρόκειται για το ακριβώς αντίθετο: για μια μεθόδευση με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Προέδρου κ. Π. Δημητρίου ο οποίος με τρόπο αντικαταστατικό και αυθαίρετο αποφάσισε να εισάγει το θέμα στην ΕΕΘ για να ληφθεί μια απόφαση εν κρυπτώ και δια περιφοράς (!!!) (ήτοι χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία, ακόμα και με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως –κατά πληροφορίες - ψήφισε ο κ. Μπουτσικάρης !!!), η οποία αλλοιώνει ένα ολόκληρο επαγγελματικό πρωτάθλημα και ακυρώνει τον κανονισμό αδειοδότησης αλλά και τις αποφάσεις συγκεκριμένων θεσμοθετημένων δικαιοδοτικών οργάνων!!! Ειδικότερα :

                  Στις 19 Ιουνίου 2021 δημοσιεύθηκε ο νόμος 4809/2021 με τις διατάξεις των άρθρων 17 έως 26 του οποίου καταργήθηκε η τρίτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία ποδοσφαίρου (FootballLeague) και αποφασίστηκε ( παράγραφος 5 του άρθρου 19 του νόμου) ότι από την αγωνιστική περίοδο 2012/2022 συγχωνεύονται τα επαγγελματικά πρωταθλήματα της Α2 κατηγορίας Ανδρών ( Super League 2) και της Β΄ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών ( Football League) και ότι στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών (Super League 2) της αγωνιστικής περιόδου 2021/2022 θα συμμετέχουν και οι ομάδες των Π.Α.Ε., που σύμφωνα με τους οικείους κανονισμούς θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών (Football League), εφόσον πληρούν τις προϋποθέσει του άρθρου 109 και του χορηγηθεί το πιστοποιητικό της παραγράφου 3 του άρθρου 77Α του ν.2725/1999, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

                    Σε συνέχεια της δημοσίευσης του ν. 4809/2021 η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δια της ΕΕ/ΕΠΟ - με την συμμετοχή των κ.κ. Δημητρίου, Αντωνίου και Τζαφέρη, δηλαδή των προσώπων που εξέδωσαν ουσιαστικά την προσβαλλόμενη απόφαση - αποφάσισε στις 24.06.2021, πρωτοστατούντος του Προέδρου της Super League 2 Λεωνίδα Λεουτσάκου, «για λόγους ισονομίας των ομάδων», όλες οι ομάδες της FootballLeague, που απόκτησαν το δικαίωμα, δια της συγχωνεύσεως, να μετέχουν στο πρωτάθλημα της Super League 2 της αγωνιστικής περιόδου 2021/2022, «να αδειοδοτηθούν και από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με βάση τον ισχύοντα Κανονισμό Αδειοδότησης (έκδοση 2020)»

                   Στις 28.06.2021 η ΕΕΘ/ΕΠΟ έκανε δεκτό, με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, σχετικό αίτημα της SuperLeague 2 και όρισε ως καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των Φακέλων Αδειοδότησης την 14η Ιουλίου 2021, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί πριν την έναρξη του οικείου πρωταθλήματος η προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης των στοιχείων που απαιτεί ο Κανονισμός.

Η παράταση αυτή δεν αφορούσε τις ομάδες που είχαν ήδη κριθεί από το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης (ΠΟΑ). Συγκεκριμένα, πριν τη νομοθετική μεταβολή και σύμφωνα με την από 23.6.2021 ανακοίνωση το ΠΟΑ δεν χορήγησε άδεια Super League 2 στον Ολυμπιακό Βόλου, στον Πανσερραϊκό, στον Αστέρα Βλαχιώτη και στην Τρίγλια (ήδη Ηρακλής).                 

Στις 29.06.2021 η Διεύθυνση Αδειοδότησης Ομάδων απέστειλε προς τις ενδιαφερόμενες ΠΑΕ της Football League την προβλεπόμενη εγκύκλιο με την οποία τους ενημέρωνε για την καταληκτική ημερομηνία της 14ης Ιουλίου, για τα παράβολα που απαιτείται να καταβάλλουν και για τις υπόλοιπες οργανωτικές υποχρεώσεις τους ( π.χ. τον ορισμό Υπευθύνου του Φακέλου κ.λ.π.). Οι δέκα (10) ΠΑΕ προς τις οποίες εστάλη η εγκύκλιος είναι οι παρακάτω: Θεσπρωτός, Αλμωπός Αριδαίας, Απόλλων Πόντου, ΑΕΠ Κοζάνης, Καλλιθέα, Επισκοπή, Ιάλυσος, Σαντορίνη, Αιγάλεω, Ένωση Πανασπροπυργιακού. Η επίσημη ενημέρωση των υποψήφιων ΠΑΕ για τη λήψη άδειας SuperLeague 2 ήταν ακριβώς η ίδια με εκείνη που είχε σταλεί σε όλες τις συμμετέχουσες ομάδες της SuperLeague 2 και ακριβώς η ίδια με εκείνη που είχε σταλεί στις τέσσερις (4) ΠΑΕ της Football League που κέρδισαν τον αγωνιστικό προβιβασμό τους στη SuperLeague 2 και υποχρεωτικά έπρεπε να αδειοδοτηθούν με άδεια Super League 2 για να μπορούν να αγωνιστούν στην συγκεκριμένη κατηγορία στην αγωνιστική περίοδο 2021/2022. Σημειώνεται ότι οι ομάδες της Football League που διεκδικούσαν την άνοδο είχαν υποβάλει εμπρόθεσμα τους φακέλους τους (Βέροια, Καβάλα για το Βόρειο Όμιλο, Καλαμάτα και Ρόδος για το Νότιο Όμιλο) και εξ αυτών αδειοδότηση έλαβε μόνον η ΠΑΕ Βέροια, ενώ οι λοιπές τρεις δεν έλαβαν και τιμωρήθηκαν με τις υποχρεωτικές κυρώσεις του άρθρου 8γ του Κανονισμού Αδειοδότησης.

                Για τις δέκα (10) ενδιαφερόμενες ΠΑΕ η διαδικασία της αδειοδότησης τους προέβλεπε, όπως σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις, πως, εάν δεν εξασφαλίσουν την άδεια SuperLeague 2, λόγω μη εκπλήρωσης των υποχρεωτικών κριτηρίων του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων, θα τους επιβληθούν οι εξής κυρώσεις (άρθρο 8γ του Κανονισμού):

α. Χρηματικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ

β. Απαγόρευση μετεγγραφών άνω των 25 ετών ανεξαρτήτως ιδιότητας και υπηκοότητας (εκτός από τρεις (3) ποδοσφαιριστές, δυνατότητα απεριορίστου αριθμού μετεγγραφών Ελλήνων ποδοσφαιριστών κάτω των 25 ετών και απεριορίστου αριθμού μετεγγραφών αλλοδαπών ποδοσφαιριστών κάτω των 23 ετών καθώς και δυνατότητα ανανέωσης απεριορίστου αριθμού των υφιστάμενων συμβολαίων ανεξαρτήτως ηλικίας και υπηκοότητας σε περίπτωση μη αδειοδότησης.

                  Στις 12.07.2021 η ΕΕΘ/ Ε.Π.Ο., αυτή τη φορά χωρίς την έγγραφη τουλάχιστον συναίνεση του Διευθυντή Αδειοδότησης Ομάδων, αποφάσισε και έκανε δεκτό νέο αίτημα της Super League 2 να παραχωρηθεί στις δέκα (10) ενδιαφερόμενες ΠΑΕ επιπλέον παράταση για την υποβολή των Φακέλων τους, καταληκτική ημερομηνία ορίστηκε η 29η Ιουλίου 2021.

                   Με την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας της 29ης Ιουλίου 2021 ξεκίνησε από τη Διεύθυνση Αδειοδότησης της ΕΠΟ η προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης των Φακέλων των δέκα (10) ως άνω ΠΑΕ, ώστε οι εν λόγω φάκελοι στη συνέχεια να υποβληθούν, ομού με την εισήγηση του Διευθυντή Αδειοδότησης Ομάδων, στο Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης Ομάδων για να κριθούν, διαδικασία που ακολουθείται απαρέγκλιτα για όλες τις ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Super League 2.

                Στις 09 Αυγούστου 2021 το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης Ομάδων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας εξέτασε τους Φακέλους εννιά (9) ΠΑΕ της Football League και αποφάσισε να μην χορηγήσει άδεια Super league 2 για την περίοδο 2021/2022 στις ακόλουθες ΠΑΕ: Αιγάλεω, Καλλιθέα, ΑΕΠ Κοζάνης, Αλμωπός Αριδαίας, Επισκοπή, Θεσπρωτός Ηγουμενίτσας, Ιάλυσος, Σαντορίνη και Πιερικός. Με την ίδια απόφαση του ενημέρωσε τις ομάδες για το δικαίωμα έφεσης εντός προθεσμίας τριών ημερολογιακών ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης. Μόνο τέσσερις εξ αυτών αποφάσισαν να ασκήσουν έφεση, ήτοι για τις υπόλοιπες 5 ΠΑΕ ήδη η απόφαση κατέστη τελεσίδικη.

                  Στις 24 Αυγούστου 2021 το Δευτεροβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης (ΔΟΑ) εξέτασε τους Φακέλους τεσσάρων (4) ΠΑΕ της FootballLeague και αποφάσισε:

α. να μην χορηγήσει άδεια SuperLeague 2 για την περίοδο 2021/2022 στις ΠΑΕ Αιγάλεω και Καλλιθέα και

β. να αναπέμψει τις υποθέσεις των ΠΑΕ Πιερικός και Επισκοπή για να κριθεί εκ νέου από το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης (Π.Ο.Α.) η χορήγηση ή μη άδειας SuperLeague 2 για την περίοδο 2021/2022.

                  Στις 08 Σεπτεμβρίου 2021 το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης εξέτασε, δια της αναπομπής από το Δευτεροβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης, τους φακέλους δύο (2) ΠΑΕ της Football League και αποφάσισε να μην χορηγήσει αδεια Super League 2 στις ΠΑΕ Επισκοπή και Πιερικός για την αγωνιστική περίοδο 2021/2022.

                  Μετά την εκ νέου αρνητική κρίση από το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης των Φακέλων των ΠΑΕ Επισκοπή και Πιερικός, δεν κατατέθηκαν, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας των τριών ημερολογιακών ημερών, εφέσεις ενώπιον του αρμόδιου Δευτεροβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης. Όπως από την χρονική παράθεση των στοιχείων προκύπτει, οι υποθέσεις όλων των ενδιαφερόμενων ΠΑΕ της Football League έχουν τελεσιδικήσει και όλες οι προαναφερόμενες ΠΑΕ δεν έλαβαν την άδεια Super League 2 για την αγωνιστική περίοδο 2021/2022.

               Εν τω μεταξύ στα τέλη Ιουλίου 2021 έλαβε χώρα μια σημαντική εξέλιξη που επηρεάζει την υπό κρίση υπόθεση: Σύμφωνα με τον νέο ΚΙΜΠ οι ανανεώσεις συμβολαίων πρέπει να γίνονται έως την 30 Ιουνίου, αλλιώς θεωρούνται νέα συμβόλαια. Για όσες ομάδες είχαν λάβει αδειοδότηση, η πρόβλεψη αυτή δεν είχε πρακτική σημασία, αφού μπορούσαν να συνάψουν απεριόριστο αριθμό νέο συμβολαίων. Για όσες ομάδες όμως δεν είχαν λάβει αδειοδότηση, η πρόβλεψη αυτή είχε πρακτική σημασία, διότι μια καθυστερημένη ανανέωση συμβολαίου μετά τις 30.6 θεωρείτο μεταγραφή και η μεταγραφή αυτή μπορεί να ήταν απαγορευμένη, εάν ο ποδοσφαιριστής ενέπιπτε στον περιορισμό των μεταγραφών που προβλέπει ο Κανονισμός Αδειοδότησης για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες. Για το λόγο αυτό η Super League 2 ζήτησε από την ΕΠΟ να δώσει παράταση στην προθεσμία ανανέωσης συμβολαίων που έληγαν 30.6.2021, ώστε να θεωρηθούν ανανεώσεις και μετά την 30.6 και να παρακαμφθεί ο περιορισμός των μεταγραφών που προέβλεπε ο Κανονισμός Αδειοδότησης. Εντούτοις, στις 30.07.2021 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ απέρριψε το αίτημα παράτασης, αφού με τον τρόπο αυτό παραβιαζόταν ο Κανονισμός Αδειοδότησης.

                     Σε συνέχεια των ανωτέρω στις 03 Σεπτεμβρίου 2021 προς γενική έκπληξη και κατά σαφή παράβαση κάθε νόμιμης διαδικασίας κατατέθηκε υπόψη της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου (Ε.Ε.Π.) της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας νέο αίτημα «ΠΑΕ μελών της Super League 2», με το οποίο ζητείτο από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου να εισηγηθεί σχετικώς προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Το αίτημα είναι άγνωστο πώς διαβιβάστηκε και κατατέθηκε και σε καμία περίπτωση δεν προηγήθηκε ούτε καν συζήτηση επ’ αυτού στα όργανα της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος της Super League 2, στα οποία συμμετέχουμε συνεχώς ως μέλος της.

                    Το αίτημα, κατά παράβαση του Καταστατικού της ΕΠΟ, δεν καταγράφεται καν στις αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που συνεδρίασε στις 07 Σεπτεμβρίου 2021 και «εισηγείται στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ τη λήψη απόφασης επί του με αρ. πρωτ. 99511/3.9.2021 (πρωτ. ΕΠΟ 19113/3.9.2021) εγγράφου της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β΄ Εθνικής κατηγορίας σχετικά με αιτήματα των ΠΑΕ μελών της».

                     Στις 09 Σεπτεμβρίου 2021 , δηλαδή μόλις πέντε ημέρες πριν την λήψη της προσβαλλομένης απόφασης, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στη συνεδρίαση της με αριθμό 11 συζήτησε την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και δεν έλαβε καμία απόφαση, αρκούμενη στη διαπίστωση πως «κρίνεται αναγκαίο να ζητήσουμε διευκρινίσεις από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (UEFA) για το υπό συζήτηση θέμα για να έχουμε τις δικές της απόψεις, καθώς αυτή έχει την ευθύνη της Αδειοδότησης των Ομάδων σε όλες τις εθνικές ομοσπονδίες –μέλη της». Στη συνεδρίαση κατατέθηκε γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΠΟ υπέρ του αιτήματος των δέκα (10) ΠΑΕ με την παράθεση λόγων που αφορούν σε διατάξεις άρθρων του κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων για τις καταληκτικές ημερομηνίες εξόφλησης ή επίσημης ρύθμισης των τυχόν οφειλών των δέκα (10) ΠΑΕ, οι οποίες ήταν πρότερες της απόφασης να υποβληθούν στη διαδικασία της Αδειοδότησης. ΚΑΜΙΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΧΟΡΗΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΤΗΣΗΣ. Μάλιστα ο επικεφαλής της εν λόγω διεύθυνσης δεν παρίστατο καν στην εν λόγω συνεδρίαση της ΕΕ ΕΠΟ, εν αντιθέσει με το παγίως συμβαίνον σε θέματα που άπτονται της εν λόγω διεύθυνσης.

               Και ενώ υπήρχε αυτή η τοποθέτηση της ΕΕ/ΕΠΟ στις 09.09.2021 , έρχεται η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ μόλις πέντε ημέρες αργότερα, στις 14 Σεπτεμβρίου 2021 με μόλις τετραμελή σύνθεση και λαμβάνει την προσβαλλόμενη παράνομη και αντικαταστατική απόφαση.

Η επίμαχη αυτή απόφαση ευνόησε τις εξής 11 συνολικά ομάδες της πρώην Football League που δεν είχαν λάβει αδειοδότηση με αποφάσεις των οργάνων αδειοδότησης (Πρωτοβάθμιου και Δευτεροβάθμιου) και έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League2: Αλμωπός Αριδαίας, Τρίγλια (ήδη Ηρακλής), Θεσπρωτός, Ολυμπιακός Βόλου, Πανσερραϊκός, Πιερικός, Αιγάλεω, Επισκοπή, Καλλιθέα, Απόλλων Πόντου, Αστέρας Βλαχιώτη.

Ποια ήταν η ανάγκη κατεπείγουσας απόφαση στο συγκεκριμένο θέμα που στην ουσία η ΕΕ ΕΠΟ έχει εδώ και μήνες σε πολλαπλές συνεδριάσεις της αποφασίσει το αντίθετο; Ποιος λόγος οδήγησε τον κ. Δημητρίου και τους συν αυτώ να λάβουν τη συγκεκριμένη απόφαση με σκοπό να εξυπηρετήσουν φωτογραφικά συγκεκριμένες ομάδες και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η συγκεκριμένη απόφαση, πλην των συγκεκριμένων ομάδων που αποκτούν το δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα παραβιάζοντας ευθέως τις διατάξεις του Κανονισμού Αδειόδοτησης και τις τελεσίδικες αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων της ΕΠΟ, καθώς και καταστρατηγώντας ευθέως την θεμελιώδη αρχή της ακεραιότητας του αθλήματος;

     Όπως προκύπτει από τα αρ. 31 και 41 του Καταστατικού της ΕΠΟ η έκδοση Κανονισμών – όπως και η τροποποίηση τους – είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της ΕΕ/ΕΠΟ και καταρχήν δεν μπορεί να ασκείται από άλλο όργανο της Ομοσπονδίας . Εν προκειμένω η συγκεκριμένη απόφαση καταστρατηγεί το Καταστατικό της ΕΠΟ με περισσότερους από έναν τρόπους και οδηγούμαστε στο ακραίο ενδεχόμενο ένα σώμα αποτελούμενο από 5 μέλη όπως είναι η ΕΕΘ/ΕΠΟ (που λειτουργεί με απόλυτη πλειοψηφία 3/5) να υπερβαίνει τις εξουσίες και να καταργεί στην πράξη ένα σώμα αποτελούμενου από 17 μέλη όπως είναι η ΕΕ/ΕΠΟ. Ας φανταστεί απλώς κάποιος τι θα σήμαινε για την λειτουργία της Ομοσπονδίας, εάν μια απόφαση της ΕΕ/ΕΠΟ, στην οποία τα 3 από τα 5 μέλη της ΕΕΘ μειοψήφησαν (με ψήφους πχ 14-3), θα μπορούσαν ακολούθως (για λόγους εγωιστικούς ή ενδεχομένως και ιδιοτελείς, επειδή για παράδειγμα χρηματίστηκαν προσωπικά από κάποιον) να ανατρέψουν την απόφαση αυτή με μια απόφαση της ΕΕΘ/ΕΠΟ στην οποία έχουν πλειοψηφία, εισάγοντας το ίδιο θέμα προς συζήτηση χωρίς αυτό να εμπίπτει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της !!!!

     Η απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ συνιστά βαρύτατη παραβίαση της αυτονομίας και της ανεξαρτησίας των δικαστικών οργάνων του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων και γενικώς των δικαστικών οργάνων του ισχύοντος Καταστατικού ( άρθρο 57 του Καταστατικού) και των κανονισμών (άρθρο 7 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων). Η εν λόγω απόφαση δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων και είναι μια παράνομη πράξη κατάφωρης, πραξικοπηματικής αλλαγής τελεσίδικων και αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων, που ελήφθησαν σύμφωνα με όλο το τυπικό και τις προβλέψεις του ισχύοντος κανονισμού. Συνιστά, επίσης, αυθαίρετη κατάργηση της απόφασης της ΕΠΟ του Ιουνίου 2021 με την οποία δόθηκε εντολή στις ομάδες της FootballLeague να αποκτήσουν άδεια Superleague 2 για να μετάσχουν στο πρωτάθλημα της περιόδου 2021/2022 και στην Διεύθυνση Αδειοδότησης της ΕΠΟ να επιμεληθεί, όπως έχει αποκλειστική αρμοδιότητα, της σχετική διαδικασίας. Η κατάργηση της απόφασης της ΕΠΟ (Ιούνιος 2021) δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνιστά αρμοδιότητα της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, ήτοι δεν μπορεί να είναι « θέμα για το οποίο απαιτείται άμεση απόφαση μεταξύ δύο συνεδριάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής».

        Καταρχήν για τον ανωτέρω λόγο η προσβαλλόμενη απόφαση είναι παράνομη και θα πρέπει να εξαφανιστεί, καθώς και κάθε απόφαση που ερείδεται σε αυτή χορηγώντας στις εν λόγω 11 ομάδες επιπρόσθετη προθεσμία να διενεργήσουν μεταγραφές έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2021.

 

2. Παράβαση Καταστατικού – Τροποποίηση Κανονισμού Διοργανώσεων

 

   Όπως αναφέρουμε ανωτέρω, σύμφωνα με το αρ. 35(θ) του Καταστατικού ΕΠΟ η ΕΕ/ΕΠΟ «θα συντάσσει κανονισμούς που διέπουν τις προϋποθέσεις συμμετοχής και την οργάνωση των διοργανώσεων της Ε.Π.Ο. και θα διασφαλίζει την εφαρμογή τους. Μόνο οι κανονισμοί των διοργανώσεων δεν δύνανται να τροποποιηθούν από την έναρξη των πρωταθλημάτων και μέχρι τη λήξη τους και την επικύρωση των βαθμολογικών πινάκων. Τυχόν τροποποιήσεις ισχύουν, επί ποινή εκπτώσεως των μελών της Ε.Ε., από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.[….]».

   Ο Κανονισμός Αδειοδότησης (εκδ.2020) είναι ο κατεξοχήν κανονισμός που διέπει τις προϋποθέσεις συμμετοχής στις διοργανώσεις της UEFA καθώς και στα εθνικά πρωταθλήματα, αυτός που νομιμοποιεί τη συμμετοχή κάθε ομάδας σε μια εθνική κατηγορία πρωταθλήματος, και από την επιτυχή ή όχι απόκτηση της προβλεπόμενης για κάθε κατηγορία άδειας συμμετοχής εξαρτώνται όχι μόνο η συμμετοχή μίας ομάδας στο οικείο πρωτάθλημα αλλά και οι προϋποθέσεις συμμετοχής της κάθε ομάδας δηλ αν θα κάνει ή όχι μεταγραφές, τι ηλικίας ή εθνικότητας θα είναι αυτές οι μεταγραφές, ποιος ο αριθμός των μεταγραφών που θα πραγματοποιήσει κλπ. Οι διαδικασίες χορήγησης αδείας, τα αρμόδια όργανα (Πρωτοβάθμιο και Δευτεροβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης) και οι προβλεπόμενες ποινές για τις περιπτώσεις αποτυχίας λήψης αδείας προβλέπονται με ρητά και με σαφήνεια στις διατάξεις του Κανονισμού Αδειοδότησης, που είναι εφαρμοστέος για όλες τις επαγγελματικές ομάδες.

Ο υφιστάμενος ΚΑ εγκρίθηκε από την ΕΕ/ΕΠΟ κατά την συνεδρίαση της 17ης Δεκεμβρίου 2020 σε αντικατάσταση του προϋφιστάμενου ΚΑ 2019 και τέθηκε σε άμεση ισχύ (άρθρο 58) . Με την έκδοσή του , όπως αναφέρεται σχετικά από το προσωπικό σημείωμα του τότε Προέδρου της ΕΕ/ΕΠΟ κ. Ε. Γραμμένου,

     Αυτή η δέσμευση αποτυπώνεται και στο άρθρο 5 του ΚΑ όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι η ΕΠΟ έχει συστήσει μια κατάλληλη διεύθυνση αδειοδότησης όπως ορίζεται στο Άρθρο 6, έχει συστήσει δύο όργανα λήψεως αποφάσεων όπως ορίζεται στο Άρθρο 7, έχει καταρτίσει έναν κατάλογο κυρώσεων όπως ορίζεται στο Άρθρο 8, έχει καθορίσει την κύρια διαδικασία όπως ορίζεται στο Άρθρο 9, διασφαλίζει την ίση μεταχείριση προς όλες τις ομάδες που αιτούνται μια άδεια , κ.α.

          Σημειωτέον ότι σύμφωνα με το άρθρο 53 του Καταστατικού της ΕΠΟ σε συνδυασμό το άρθρο 7 του Κανονισμού Αδειοδότησης η απόφαση για την χορήγηση άδειας ή μη και την επιβολή των αντίστοιχων κυρώσεων ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Πρωτοβάθμιου και του Δευτεροβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης, τα μέλη των οποίων πρέπει να είναι αμερόληπτα, να απέχουν σε περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων και να εκδίδουν πλήρως αιτιολογημένες αποφάσεις.

     Σύμφωνα με το Προοίμιο του ΚΑ, «Ο παρών Κανονισμός εκδίδεται από την ΕΠΟ. Ο Κανονισμός καλύπτει όλα τα θέματα αναφορικά με την αδειοδότηση των ΠΑΕ για την εξασφάλιση άδειας στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA και τις διοργανώσεις των Ελληνικών Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων. Ειδικότερα αφορά στο πρωτάθλημα της Α΄ Επαγγελματικής Κατηγορίας (Super League 1), στις ομάδες που προβιβάζονται απο την Β΄ Επαγγελματική Κατηγορία (Super League 2),στις ομάδες που συμμετέχουν στην Β' Επαγγελματική Κατηγορία (Super League 2) και όσες προβιβάζονται σε αυτήν από την Γ’ Εθνική Κατηγορία (Football League). Στον Κανονισμό αυτό συμπεριλαμβάνονται, αποτελώντας ενιαίο σύνολο, τα ακόλουθα:

α) τα Παραρτήματα και

β) ο Δικονομικός Κανονισμός λειτουργίας των οργάνων λήψης αποφάσεων» .

        Περαιτέρω δε το Άρθρο 1 («Εύρος Εφαρμογής») ορίζει ότι

«1 Ο παρών Κανονισμός ισχύει για όλες τις ελληνικές ομάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις

διοργανώσεις της UEFA (εφ' εξής άδεια UEFA) καθώς και τα εθνικά επαγγελματικά πρωταθλήματα

(εφ' εξήςάδεια Super League 1 καιάδεια Super League 2).

2. Ο παρών Κανονισμός διέπει τα δικαιώματα, τα καθήκοντα και τις ευθύνες όλων των μερών που εμπλέκονται στο σύστημα αδειοδότησης ομάδων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ενότητα ΙΙ) και καθορίζει συγκεκριμένα:

α) τις ελάχιστες απαιτήσεις που πρέπει να εκπληρωθούν από την ΕΠΟ προκειμένου να ενεργεί ως

εκδότης για τις δικές της ομάδες, καθώς επίσης και τις ελάχιστες διαδικασίες που πρέπει να

ακολουθηθούν από την ΕΠΟ κατά την αξιολόγηση των κριτηρίων αδειοδότησης (κεφάλαιο 1),

β) την υποψήφια για άδεια και την άδεια που απαιτείται για τις διασυλλογικές διοργανώσεις της

UEFA και της ΕΠΟ (κεφάλαιο 2),

γ) τα ελάχιστα αθλητικά, υποδομής, διοικητικά, νομικά και οικονομικά κριτήρια που πρέπει να

εκπληρωθούν από την ομάδα προκειμένου να χορηγηθεί μία άδεια από την ΕΠΟ ως μέρος της

διαδικασίας αδειοδότησης στις διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις (κεφάλαιο 3).

3. Ο παρών Κανονισμός αφορά τον προσδιορισμό των κριτηρίων και των διαδικασιών για την εξασφάλιση άδειας στις εξής διοργανώσεις:

α) Στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA (άδεια UEFA).

β) Στην Α΄ τη τάξει Επαγγελματική Κατηγορία, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων που

προβιβάζονται από την Β' τη τάξει Επαγγελματική Κατηγορία (άδεια Super League 1).

γ) Στην Β' Επαγγελματική Κατηγορία (άδεια Super League 2), με διαφοροποίηση των κριτηρίων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στους πίνακες κριτηρίων». .

     Είναι απολύτως σαφές από τα παραπάνω ότι ο ΚΑ εμπίπτει στο πλαίσιο του άρθρου 35(θ) του Καταστατικού της ΕΠΟ καθώς α) είναι απόφαση της ΕΕ/ΕΠΟ και β) διέπει τις προϋποθέσεις συμμετοχής των ομάδων και την οργάνωση των διοργανώσεων της Ε.Π.Ο. Κατά συνέπεια δεν δύναται να τροποποιηθεί σε κανένα σημείο μετά την έναρξη των πρωταθλημάτων για την τρέχουσα περίοδο , επί ποινή εκπτώσεως των Μελών της ΕΕ που αποφάσισαν την τροποποίησή του, διότι πρωτίστως διασαλεύει την ισονομία και ισότητα των ανταγωνιστικών ομάδων που συμμετέχουν στο ίδιο πρωτάθλημα και ανταγωνίζονται για τον ίδιο σκοπό.

       Σύμφωνα με την παράγραφο 8(γ) του ΚΑ τα κριτήρια για την χορήγηση αδείας στην SuperLeague 2 διακρίνονται σε :

α) υποχρεωτικά κριτήρια, η μη εκπλήρωση των οποίων οδηγεί σε απόρριψη της άδειας με τις εξής κυρώσεις:

α. Χρηματικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ

β. Απαγόρευση μετεγγραφών άνω των 25 ετών ανεξαρτήτως ιδιότητας και υπηκοότητας (εκτός από τρεις (3) ποδοσφαιριστές, δυνατότητα απεριορίστου αριθμού μετεγγραφών Ελλήνων ποδοσφαιριστών κάτω των 25 ετών και απεριορίστου αριθμού μετεγγραφών αλλοδαπών ποδοσφαιριστών κάτω των 23 ετών καθώς και δυνατότητα ανανέωσης απεριορίστου αριθμού των υφιστάμενων συμβολαίων ανεξαρτήτως ηλικίας και υπηκοότητας σε περίπτωση μη αδειοδότησης.

β) προαιρετικά κριτήρια, η μη εκπλήρωση των οποίων οδηγεί σε κυρώσεις κατά τα οριζόμενα στη παράγραφο 2 του 8(γ) .

Η εκπλήρωση των οικονομικών κριτηρίων ανήκει στα Υποχρεωτικά Κριτήρια , ο δε υφιστάμενος ΚΑ δεν προβλέπει καμία απολύτως διαδικασία επιτήρησης για ομάδες που τυχόν δεν θα καταφέρουν να εκπληρώσουν τα σχετικά κριτήρια .

     Με την προσβαλλομένη παράνομη και αντικαταστατική απόφαση της ΕΕΘ/ΕΠΟ α) καταργούνται εν μέρει τα Υποχρεωτικά Κριτήρια του ΚΑ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο καθώς παρατείνεται ως 31.12.2021 ο χρόνος εκπλήρωσης των οικονομικών κριτηρίων συγκεκριμένων ΠΑΕ και όχι όλων των ομάδων της κατηγορίας, και μάλιστα μετά την τελεσιδικία όλων των διαδικασιών ενώπιον των οργάνων αδειοδότησης (ενώ κανονικά όλες οι ομάδες υποχρεούνται να αποδείξουν ότι εξόφλησαν ή ρύθμισαν έως την 31.3.2021 τις οικονομικές τους υποχρεώσεις που έγιναν ληξιπρόθεσμες έως την 31.12.2020), β) εισάγεται μια διαδικασία επιτήρησης για τις συγκεκριμένες ΠΑΕ η οποία δεν προβλέπεται από τον ΚΑ σε κανένα σημείο και γ) καταργούνται, άλλως καθίστανται ανενεργές οι υποχρεωτικώς επιβληθείσες ποινές στις ομάδες που δεν έλαβαν αδειοδότηση (και ιδίως ο περιορισμός μεταγραφών που ενδιαφέρει περισσότερο).

Και όλα αυτά, όταν η διαδικασία της αδειοδότησης των ΠΑΕ της Football League που θα συμμετείχαν στο πρωτάθλημα της SL2 της περιόδου 2021/2022 αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, εξελίχθηκε κανονικά σε όλα τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό στάδια, οι φάκελοι των ΠΑΕ κρίθηκαν σε πρώτο (Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης) και σε δεύτερο βαθμό (δευτεροβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης) σύμφωνα με τις επίσημες διαδικασίες, οι αποφάσεις δημοσιεύθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ και οι υποθέσεις τελεσιδίκησαν, με βάση τις προθεσμίες που ο Κανονισμός Αδειοδότησης προβλέπει.

     Αφού έχουν προηγηθεί όλες αυτές οι διαδικασίες ήρθε η ΕΕΘ/ΕΠΟ σε χρονικό σημείο που απαγορεύεται από το Καταστατικό της ΕΠΟ επί ποινή εκπτώσεως των Μελών που έλαβαν τη συγκεκριμένη απόφαση –αφού ήδη τα εθνικά πρωταθλήματα ΕΠΟ είχαν ξεκινήσει - να τροποποιήσει τον ΚΑ, να αλλάξει τις διαδικασίες αδειοδότησης επ’ ωφελεία συγκεκριμένων μόνο ομάδων, όταν οι υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας έχουν ήδη υποστεί τις συνέπειες της αδυναμίας αδειοδότησης τους, και να καταργήσει επί της ουσίας τελεσίδικες αποφάσεις των δικαστικών οργάνων του ΚΑ. Με την προσβαλλόμενη απόφαση της ΕΕΘ/ΕΠΟ α) τροποποιείται ο Κανονισμός Αδειοδότησης αυθαίρετα και πραξικοπηματικά με άμεση ισχύ για την τρέχουσα περίοδο και μετά την έναρξη των εθνικών πρωταθλημάτων, τα οποία καταλαμβάνει, ειδικά στο άρθρο που προβλέπει την επιβολή συγκεκριμένων κυρώσεων για τις ομάδες εκείνες που δεν θα λάβουν άδεια Super League 2, β) ακυρώνονται κατά παράβαση της ακεραιότητας του αθλήματος, επιλεκτικά και φωτογραφικά για numerousclausus ομάδες οι κυρώσεις που προβλέπει ο ΚΑ, γ) αποφασίζονται αυθαίρετα νέες προθεσμίες για την εκπλήρωση των υποχρεωτικών κριτηρίων (31.12.2021) και δ) τέλος, καταργούνται με ζημία της ΕΠΟ τα προβλεπόμενα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί με τις τελεσίδικες και αμετάκλητες αποφάσεις του Πρωτοβάθμιου και του Δευτεροβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης στις έντεκα ενδιαφερόμενες ΠΑΕ (συνολικά 110.000€).

     Για τους λόγους αυτούς θα πρέπει όχι απλά να ακυρωθεί η προσβαλλομένη απόφαση, αλλά έτι περαιτέρω σύμφωνα με το αρθρο 35 (θ) του Καταστατικού ΕΠΟ να απαγγελθεί με απόφαση του Δικαστηρίου Σας η έκπτωση από το αξίωμά τους ως Μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ των κ.κ.      Παναγιώτη Δημητρίου, Αναπληρωτή Πρόεδρου της Ε.Ε./ ΕΠΟ,    

                 Αστέριου Αντωνίου, Α’ Αντιπρόεδρου της Ε.Ε./ ΕΠΟ,      

                 Κλέαρχου Τζαφέρη , Ταμία της Ε.Ε./ ΕΠΟ

οι οποίοι και υπερψήφισαν κατά τη λήψη της σχετικής απόφασης .

Επειδή, η εταιρεία μας είναι μέλος της Super league 2 και συμμετέχει στο πρωτάθλημα που διοργανώνεται απ’ αυτήν κατόπιν εξουσιοδοτήσεως της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.). Ως ΠΑΕ έχουμε ήδη υποβληθεί στη βάσανο της διαδικασίας Αδειοδότησης, όπως προβλέπεται από τον εν ισχύ Κανονισμό Αδειοδότησης ΕΠΟ για τις ΠΑΕ που πρόκειται κατά την τρέχουσα περίοδο 2021/2022 να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Super league 2, και έχουμε λάβει άδεια κατόπιν απόφασης του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης και μάλιστα επιπέδου Super League 1.

Συνεπώς , έχουμε κάθε έννομο συμφέρον να προσβάλλουμε τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς οι ομάδες που ευνοούνται από την ανωτέρω απόφαση συμμετέχουν στο ίδιο πρωτάθλημα με εμάς, χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις του Κανονισμού Αδειοδότησης όπως υποχρεωθήκαμε να πράξουμε εμείς, ενώ ταυτόχρονα μπορούν με τα ίδια «όπλα» να διεκδικήσουν τους ίδιους στόχους με εμάς.

   Ειδικότερα, με την προσβαλλόμενη απόφαση χάνουμε το πλεονέκτημα της εξ αρχής αδειοδότησης, διότι ως οικονομικά συνεπής ομάδα και έχοντας λάβει αδειοδότηση Super League 1 οργανώσαμε και ανανεώσαμε το ρόστερ μας κάνοντας τη σχετική προετοιμασία, ενώ οι 11 ευνοούμενες ομάδες έπρεπε να αρκεστούν στους ποδοσφαιριστές που είχαν ήδη, και στους νέους ποδοσφαιριστές που επιτρεπόταν να εντάξουν στο ρόστερ τους σύμφωνα με τον περιορισμό μετεγγραφών. Με την προσβαλλόμενη απόφαση όμως δίνεται πλέον η ευκαιρία και η χρονική δυνατότητα (λόγω της παράτασης της προθεσμίας μεταγραφών για 10 ακόμη ημέρες έως 27.09.2021) σε αυτές τις 11 ευνοούμενες ομάδες να συμπληρώσουν το δυναμικό τους με πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές χωρίς κανέναν περιορισμό και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, κάτι που κανονικά όμως δεν δικαιούνται, αφού δεν ήταν οικονομικά συνεπείς και δεν τήρησαν το οικονομικό fairplay, γεγονός που πιστοποιήθηκε με τις αντίστοιχες αποφάσεις των καθ’ ύλην αρμοδίων οργάνων της ΕΠΟ, δηλ. του ΠΟΑ και του ΔΟΑ.

Η προσβαλλομένη απόφαση νοθεύει τον ανταγωνισμό και εισάγει στο πρωτάθλημα της Super league 2 ομάδες διαφορετικών ταχυτήτων που εξαιρούνται από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον Κανονισμό Αδειοδότησης φωτογραφικά κατά παράβαση των θεμελιωδών αρχών της ισότητας και της ισονομίας και σε κάθε περίπτωση αντίθετα στην αρχή της ακεραιότητας του αθλήματος. Οι λόγοι που επικαλούνται οι φωτογραφικά ευνοηθείσες ομάδες είναι παντελώς αβάσιμοι και σε κάθε περίπτωση καμία τους δεν υποχρέωθηκε να συμμετάσχει στην Super league 2, αν δεν δύναται να πληροί τις ρητές προϋποθέσεις του Καταστατικού και των Κανονισμών της ΕΠΟ. Άλλωστε, ακριβώς αυτή η διαδικασία τηρήθηκε και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπου όλες οι συμμετέχουσες στην Super league 2 ομάδες κλήθηκαν να εκπληρώσουν ακριβώς τις ίδιες προϋποθέσεις.

    Επειδή , σύμφωνα με το αρ. 62 του Καταστατικού της ΕΠΟ (στο εξής το «Καταστατικό», «Διαδικασία Διαιτητικής Επίλυσης Διαφορών σε Εθνικό Επίπεδο») «Εντός της Ε.Π.Ο. λειτουργεί ένα αμερόληπτο και ανεξάρτητο Διαιτητικό Δικαστήριο, το οποίο επιλύει, σε τελευταίο βαθμό (αφού όλες οι άλλες εσωτερικές διαδικασίες και τα ένδικα μέσα έχουν εξαντληθεί), όλες τις εσωτερικές εθνικές διαφορές μεταξύ της Ε.Π.Ο., των Μελών, Ομάδων, Ποδοσφαιριστών, Αξιωματούχων και διαμεσολαβητών αγώνων και ποδοσφαιριστών της με τον αποκλεισμό κάθε τακτικού - εθνικού δικαστηρίου, εκτός αν απαγορεύεται από τον ελληνικό νόμο. Η Εκτελεστική Επιτροπή συντάσσει έναν ειδικό κανονισμό αναφορικά με τη σύνθεση, την δικαιοδοσία και δικονομικούς κανόνες αυτού του Διαιτητικού Δικαστηρίου».

    Σύμφωνα με το αρ.5 του «Κανονισμού Λειτουργίας Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου» (στο εξής: ΚΛΔΔ) (Αρμοδιότητες. Δικαιοδοσία. Υπαγόμενες διαφορές) « 1. Το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου είναι αρμόδιο για την εκδίκαση όλων των διαφορών που αφορούν θέματα οικονομικού ή άλλου συμφέροντος τα οποία συνδέονται επί της αρχής, σχετίζονται ή προκύπτουν με αφορμή το ποδόσφαιρο, […….]. Ειδικότερα δε των διαφορών :

α. Π.Α.Ε με άλλη Π.Α.Ε., ή με Επαγγελματική Ένωση, ή με Σωματείο, ή με την Ε.Π.Ο., ή με ποδοσφαιριστή, ή με διαμεσολαβητή. […..]

Εξάλλου, με την υπ’ αριθμ. 75/2018 απόφαση του Δικαστηρίου Σας, κρίθηκε ότι: «….. το παρόν Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ έχει δικαιοδοσία και αρμοδιότητα προς εκδίκαση της προκείμενης προσφυγής κατ’ άρθρο 62 του Κωδικοποιημένου Καταστατικού της Ε.Π.Ο., αφού κατά την ομοφώνως επικρατήσασα άποψη δι’ αυτής εισάγεται προς επίλυση εσωτερική εθνική διαφορά μεταξύ της Ε.Π.Ο και ενός μέλους της, για την οποία έχει αποκλειστεί κάθε τακτικό εθνικό δικαστήριο». Ενώ αντιστοίχως έκρινε και η υπ’ αριθμ. 104/2020 απόφαση του ιδίου ως άνω δικαστηρίου και στην οποία εκτίθεται ότι «…….έχει δικαιοδοσία και αρμοδιότητα προς εκδίκαση της προκείμενης προσφυγής, κατ’ άρθρο 62 του Κωδικοποιημένου Καταστατικού της ΕΠΟ, σε συνδ. Με άρθρο 5 του ΚλΔΔ και άρθρο 13 παρ ζ’ του Καταστατικού της ΕΠΟ, αφού δι’ αυτής εισάγεται προς επίλυση εσωτερική εθνική διαφορά μεταξύ της ΕΠΟ και Ομάδας της SUPER LEAGUE 2, που είναι μέλος της, για την οποία έχει αποκλειστεί κάθε τακτικό εθνικό δικαστήριο…..» . Επομένως στην προκειμένη περίπτωση, είναι προφανές ότι πρόκειται για εσωτερική εθνική διαφορά, μεταξύ αφενός της ΕΠΟ και αφετέρου ενός Μέλους της ΕΠΟ (δηλαδή της προσφεύγουσας ΠΑΕ ΑΕΛ) για την οποία κατά ρητή πρόβλεψη του καταστατικού της ΕΠΟ έχει αποκλεισθεί η δικαιοδοσία κάθε άλλου τακτικού δικαστηρίου. Κατά συνέπεια η παρούσα ασκείται παραδεκτά ενώπιον του Δικαστηρίου Σας.

        Επειδή, σύμφωνα με το αρ.7§2 (Προθεσμίες) «[….]3. Το αίτημα της προσβολής απόφασης του ΔΣ ή της ΕΕ μιας Ένωσης ή ενός οργάνου Ε.Π.Ο. κ.ο.κ., πρέπει να κατατεθεί στο Δικαστήριο εντός της προθεσμίας που ορίζεται ειδικά για κάθε περίπτωση. Σε περίπτωση που στο καταστατικό ή στον κανονισμό της Ε.Π.Ο., της οικείας ένωσης ή του αθλητικού οργάνου, δεν προβλέπεται για την προσβολή της απόφασης ειδική προθεσμία, τότε η προθεσμία θα είναι πέντε (5) ημέρες από την επόμεμνη ημέρα της νόμιμης κοινοποίησης της απόφασης που προσβάλλεται ή της αποδεδειγμένης γνώσης αυτής (στην περίπτωση που ο/η προσφεύγων /ουσα δεν ανήκει στα προς κοινοποίηση πρόσωπα) όχι όμως πέραν των δεκαπέντε (15) ημερών από την έκδοσή της» . Στην συγκεκριμένη περίπτωση η βάση της διαφοράς είναι η από 14/ 09/ 2021 απόφαση ΕΕΘ/ΕΠΟ (θέμα 1ο). Η απόφαση αυτή, η οποία ουδέποτε μας κοινοποιήθηκε, παρότι είμαστε Μέλος της Superleague 2, εκδόθηκε στις 14/09/2021 και ελλείπουσας οποιασδήποτε σχετικής άλλης προθεσμίας στο Καταστατικό της ΕΠΟ ισχύει η γενική προθεσμία των 5 ημερών του αρ.7§ 2 . Οπότε η παρούσα προσφυγή μας ασκείται ενώπιων Σας νομίμως και εμπροθέσμως.

        Επειδή, η ΠΑΕ ΑΕΛ συμφώνως προς το αρ.6§2(δ) Κ.Λ.Δ.Δ./Ε.Π.Ο. δηλώνει ότι αποδέχεται την δικαιοδοσία του δικαστηρίου Σας για την επίλυση της συγκεκριμένης διαφοράς.

        Επειδή, το περιεχόμενο της παρούσας προσφυγής αποδεικνύεται εξ εγγράφων, έχει καταβληθεί δε το προβλεπόμενο παράβολο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας .

        Επειδή η παρούσα ασκείται νόμιμα και εμπρόθεσμα και υπογράφεται από τον Πρόεδρο ΔΣ της ομάδας μας κ. Αλέξιο Κούγια που έχει δικαίωμα εκπροσώπησης αυτής ενώπιον των αθλητικών δικαιοδοτικών οργάνων σύμφωνα με το από 20.07.2021 πρακτικό συγκρότησης Διοικητικού Συμβουλίου που έχει αναρτηθεί νομίμως στο ΓΕΜΗ, το οποίο επισυνάπτεται στην παρούσα.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας αλλά και την εμπρόθεσμη υποβολή νόμιμων προσθέτων λόγων προς υποστήριξη της παρούσας προσφυγής

ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ

 

   Να γίνει δεκτή η παρούσα Προσφυγή μας .

   Να ακυρωθεί - εξαφανιστεί η από 14/09/2021 Απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων (Θέμα 1ο) αναφορικά με την «Απόφαση επί των διαβιβασθέντων από την SuperLeague 2 αιτημάτων ΠΑΕ προερχομένων από την FootballLeague αναφορικά με την επιβολή των ποινών μη αδειοδότησης τους» .

     Να απαγγελθεί με απόφαση του Δικαστηρίου Σας η σύμφωνα με το άρθρο 35 (θ) του Καταστατικού ΕΠΟ η έκπτωση από το αξίωμά τους ως Μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ των κ.κ.

                  Παναγιώτη Δημητρίου, Αναπληρωτή Πρόεδρου της Ε.Ε./ ΕΠΟ

                  Αστέριου Αντωνίου, Α’ Αντιπρόεδρου της Ε.Ε./ ΕΠΟ

                  Κλέαρχου Τζαφέρη , Ταμία της Ε.Ε./ ΕΠΟ

οι οποίοι και υπερψήφισαν τη λήψη της σχετικής απόφασης και την τροποποίηση ενός κανονισμού διοργανώσεων της ΕΠΟ κατά παράβαση του Καταστατικού .

     Να μας επιστραφεί το καταβληθέν παράβολο και να καταδικαστεί η αντίδικος στην δικαστική μας δαπάνη .

Με εκτίμηση,

Για την Π.Α.Ε. ΑΕΛ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

 

 

 

ΑΛΕΞΙΟΣ Χ. ΚΟΥΓΙΑΣ

 

 

Ανακοίνωση

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει τρείς ιδιαίτερα αξιόλογες μεταγραφές.

1. Η πρώτη μεταγραφή που ανακοινώνει η ΠΑΕ ΑΕΛ είναι η απόκτηση του Βέλγου ποδοσφαιριστή, του πολύ γνωστού στην Ελλάδα, Ziguy Badibanga.

Ο ZiguyBadibanga, αφού αγωνίσθηκε με εξαιρετική επιτυχία στην Super League 1 με τον Εργοτέλη και τον Αστέρα Τρίπολης, αγωνίσθηκε με επιτυχία σε ευρωπαϊκές ομάδες όπου πρωταγωνισθούσαν, αγωνιζόμενος κατ’ επανάληψη στο Europa League.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εν λόγω ποδοσφαιριστής υπήρξε συμπαίκτης του Ρομελου Λουκάκου στην Άντερλεχτ . 

 

Αναλυτικά το βιογραφικό του Βέλγου.

2010/2011 Άντερλεχτ 

2011/2012 Ντε Γραφτσααπ 

2012/2013 Σαρλερουα

2013/2014 Εργοτελης 

2014/2015 Αστέρας Τρίπολης 

2015/2016 Ομόνοια 

2016/2018 Σεριφ Τιρασπολ 

2018/2020 Ορνταμπασι

2020/2021 Σακχταρ Καραγκαντι

 

2. Η δεύτερη μεταγραφή που ανακοινώνει η ΠΑΕ ΑΕΛ είναι η απόκτηση του Αymen Tahar ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια ήταν ο κεντρικός μέσος του Παναιτωλικού έχοντας 53 συμμετοχές πάντοτε ως βασικός, αλλά προηγουμένως είχε αγωνισθεί με επιτυχία στις Sheffield United, Steaua Bucurest και Boavista.

3. Η τρίτη μεταγραφή που ανακοινώνει η ΠΑΕ ΑΕΛ είναι η απόκτηση από τον ιστορικό Πανιώνιο του γεννημένου το 2002, Μάρκο Νίνο.

Ο Μάρκος Νίνο είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και αγωνίζεται ως 10άρι και αριστερό winger.

Είναι δημιούργημα των εξαιρετικών ακαδημιών του Πανιωνίου και κατά την περσινή περίοδο ήταν βασικό στέλεχος της νεανικής ομάδας που δημιούργησε ο Κοροπούλης με τους συνεργάτες του κερδίζοντας το πρωτάθλημα στον όμιλο του στην Γ’ Εθνική, αφήνοντας δεύτερη την ιδιαίτερα ισχυρή Ηλιούπολη.

Ο Μάρκος Νίνο υπέγραψε συμβόλαιο 4 ετών.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ θέλει να ευχαριστήσει τους κ.κ. Σκούρα, Κωσταρίδη και Κοντοέ για την παραχώρηση αυτού του εξαίρετου ταλέντου στην ομάδα μας.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ καλωσορίζουμε και τα 3 νέα αποκτήματα στην οικογένεια μας και τους περιμένουμε την επόμενη βδομάδα να είναι όλοι στην Λάρισα και να τεθούν στην διάθεση του κ. Φραντζέσκου και των συνεργατών του.

 

Δημοσιοποιήθηκε η διθυραμβική είδησις ότι δήθεν κατά την εκδίκαση μίας αγωγής μου εις βάρος του παλιού ιδιοκτήτου του Εργοτέλη και παλιού επιχειρηματία του Ηρακλείου, Στράτου Τζώρτζογλου, ο οποίος σε μία γενική συνέλευση της ΕΠΟ, αφού περίμενε να φύγω έκανε μία συκοφαντική ομιλία εις βάρος μου, δήθεν φυγοδίκησα.

 Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική και είναι η εξής:

Η αγωγή αυτή είχε προσδιορισθεί τρεις φορές για να εκδικασθεί κατά την περίοδο κατά την οποία τα Δικαστήρια ήταν κλειστά λόγω covid και εχθές επαναπροσδιορίστηκε να εκδικασθεί, αλλά λόγω της στάσεως εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων η εκδίκασή της θα άρχιζε μετά τις 11.

Δυστυχώς για εμένα και ευτυχώς για τον Στράτο Τζώρτζογλου (ο παικταράς με το νούμερο 9 στην πλάτη), για τον οποίο δεν γνωρίζω τί εργασία κάνει σήμερα και πώς εξασφαλίζει τα προς το ζην αναγκαία, την ίδια ώρα ήμουν συνήγορος υπερασπίσεως στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών του μεγαλύτερου επιχειρηματία της Νοτίου Αμερικής και ιδιοκτήτου του Athens Metro Mall σε δίκη η οποία δεν ήταν δυνατό να διακοπεί και προτίμησα να αφήσω να εκδικασθεί ερήμην μου η αγωγή μου με την οποία διεκδικώ 50.000 ευρώ, τα οποία όμως δεν πρόκειται να τα γλυτώσει ο Στράτος Τζώρτζογλου αφού η εκδίκαση της υποθέσεως θα επαναληφθεί στο Εφετείο.

Εις βάρος του Στράτου Τζώρτζογλου εκκρεμεί και ποινικό δικαστήριο του οποίου η δίκη έχει προσδιορισθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πρώτη φορά στη ζωή μου έχω δει δικηγόρο και κατηγορούμενο να πανηγυρίζουν γιατί παρέστησαν σε μία δίκη και δίκασαν χωρίς να είναι παρών αυτός που ζητάει να του καταβληθούν 50.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση, δημοσιοποιώντας μάλιστα και το συκοφαντικού περιεχομένου βίντεο, όταν σε αυτή τη διαδικασία πρόκειται να ακολουθήσουν τουλάχιστον άλλες δύο δίκες σε πολιτικά δικαστήρια και αντίστοιχες δίκες σε ποινικά δικαστήρια.

Μάλλον ο δικηγόρος του Τζώρτζογλου αγνοεί ότι μόνο από την άσκηση της εφέσεως η απόφαση που εξεδόθη ερήμην εξαφανίζεται και η δίκη αρχίζει από την αρχή.

Ευτυχώς για αυτούς προτίμησα το υπερασπιστικό μου καθήκον σε μία δίκη όπου ο κατηγορούμενος κινδυνεύει με κάθειρξη τουλάχιστον δεκαπέντε ετών από το να πάρω 50.000 ευρώ από τον Τζώρτζογλου.

Άλλωστε ο δικηγόρος του θα πρέπει να τον ενημερώσει ότι θα τα πάρω με νόμιμο τόκο.

Όσο για αυτούς που δημοσιοποίησαν το συκοφαντικό βίντεο τους περιμένει η ίδια τύχη.

 

 Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι εντός της νομίμου προθεσμίας των πέντε ημερών θα προσφύγει ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου και θα ζητήσει να ακυρωθεί η εντελώς παράνομη απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, η οποία αγνοώντας παντελώς το Άρθρο 35 του Καταστατικού της ΕΠΟ περί μη τροποποίησης κανονισμών, αποφάσισε να καταργήσει στην ουσία τον Διευθυντή Αδειοδότησης, αλλά και τις Επιτροπές Αδειοδοτήσεων (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια), ώστε να μην επιβληθούν ποινές (απαγόρευση μεταγραφών – περιορισμοί μεταγραφών) σε 10 ομάδες της Super League 2 από τις νεοεισαχθείσες στις οποίες ο Διευθυντής Αδειοδοτήσεων και οι Επιτροπές Αδειοδοτήσεων δεν χορήγησαν άδεια ισότιμης συμμετοχής στην Super League 2.

 Η ΠΑΕ ΑΕΛ μετά την ακύρωση αυτής της παράνομης αποφάσεως θα προσφύγει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και θα καταγγείλει τόσο το προεδρείο της Super League 2 που υπέβαλε το παράνομο αίτημα, όσο και τα τρία μέλη της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων (Δημητρίου – Αντωνίου – Τζαφέρη) που υπερψήφισαν την πρόταση και αγνόησαν την άποψη του προέδρου της Super League 1 κ. Μπουτσικάρη, δικηγόρου ο οποίος αιτιολογημένα μειοψήφησε εις βάρος του προέδρου της Super League 2 κ. Λεουτσάκου που το υπέβαλε και που προβλέπεται από τους κανονισμούς η ποινή εκπτώσεως από το αξίωμά του.

Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League 2, όσο και στην επακολουθήσασα Γενική Συνέλευση, ούτε ο πρόεδρος της Super League 2 Λεωνίδας Λεουτσάκος, ούτε ο νομικός σύμβουλος Αντώνης Βουγίδης και ενώ ήταν παρών ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξης Κούγιας, έφεραν προς ψήφιση το συγκεκριμένο παράνομο αίτημα.

Όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη η παρουσία της ΑΕΛ στην Super League 2 θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από το παράνομο παρασκήνιο του ποδοσφαίρου το οποίο ουσιαστικά υπαγορεύει την λήψη παράνομων αποφάσεων από θεσμικά όργανα που δεν αντιδρούν και υπακούουν τυφλά στις επιταγές τους.

 

 

 

 

 

Ανακοίνωση

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι στις 3 Οκτωβρίου 2021, ημέρα Κυριακή και ώρα 17:00 θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας στο στάδιο ΑΛΚΑΖΑΡ με την ΠΑΕ Βέροια.

Στο γήπεδο θα έχουν δικαίωμα εισόδου μόνο οι εμβολιασμένοι και μόνο οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας.

Προσωπική δήλωση κ. Αλέξη Κούγια

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021

 

Όπως έχω δηλώσει από το καλοκαίρι απόλυτο κουμάντο στο ποδοσφαιρικό τμήμα κάνει ο εμβληματικός αρχηγός της ΑΕΛ Τάκης Παραφέστας, εγώ ασχολούμαι μόνο με το λειτούργημα μου και το πώς θα καλύψω το παθητικό ενός προϋπολογισμού σε ένα ποσό 1.580.000€.

Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των οπαδών της ΑΕΛ που από την εικόνα της ομάδας τις θεωρώ δικαιολογημένες, εγώ δεν πρόκειται να απολύσω κανέναν από τους προπονητές της ΑΕΛ.

Ο απόλυτος άρχοντας να το αποφασίσει και να το εισηγηθεί είναι μόνο ο Τάκης Παραφέστας.

Είναι αλήθεια ότι η εικόνα της ομάδας παρά τις 70 ημέρες προετοιμασίας, εκ των οποίων οι 20 στο Καρπενήσι, είναι αντιστρόφως ανάλογη της αξίας των ποδοσφαιριστών που είναι στο ροστερ.

 

Ανακοίνωση

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021

 

Δημοσιοποιήθηκε από κάποιο site της Λάρισας ότι δήθεν απολύθηκε ο προπονητής μας Κώστας Φραντζέσκος.

Η είδηση είναι ψευδέστατη και αποκρύπτει σκοπιμότητες αυτών με τους οποίους συνεργάζεται το site.

 

Ανακοίνωση

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021

 

 Kάθε χρόνο τέτοια μέρα οι λογισμοί όλων μας έχουν έναν συγκεκριμένο "προορισμό".

Το φωτεινό πρόσωπο, ο χαλκέντερος χαρακτήρας και το ποδοσφαιρικό πάθος του Γιώργου Μητσιμπόνα, ξανάρχονται στις οθόνες του νου,

για να μας θυμίσουν τα απίστευτα κατορθώματά του, αλλά κυρίως την τραγική αποδημία του.

Στις 13 Σεπτεμβρίου 1997, ο Γιώργαρος, το καθαρόαιμο άτι από την Τσαριτσάνη, που σφράγισε με το καταπληκτικό βολ πλανέ του τον κορυφαίο

τίτλο της αγαπημένης μας ομάδας, κάλπασε για τα γήπεδα τ' ουρανού.

Στέρεψαν τα δάκρυα, βουβό το κλάμα, άφωνη όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα.

Σήμερα, 25 χρόνια μετά, η μεγάλη απώλεια ξανασφίγγει τις καρδιές μας και μαζί με τα αγαπημένα του πρόσωπα, σύζυγο και κόρες, κρατάμε τη μορφή

του αναλλοίωτη και την ολόχρυση ποδοσφαιρική του κληρονομιά σαν φάρο φωτεινό.

 

 

 

Πριν από λίγες ώρες πέθανε ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου τα τελευταία 70 χρόνια.

Πέθανε ο Κύριος Γιάννης Μαντζουράνης, ο γνωστός «Εθνικάρας».

Ο «Εθνικάρας» πέθανε σε ηλικία 88 ετών και από 10 ετών δεν έχασε ούτε ένα παιχνίδι του Εθνικού, όπου και αν αυτός αγωνίστηκε, σε όποια κατηγορία και αν αγωνίστηκε.

Ήταν ένας αληθινός, οργανωμένος οπαδός με την εργασία του, με την οικογένειά του, με τα δύο του παιδιά και ένας αγνός άνθρωπος που υπηρετούσε τον Εθνικό χωρίς να ενδιαφέρεται ποιός είναι ο ιδιοκτήτης, ποιός είναι ο προπονητής, ποιοί είναι οι παίκτες και με το γνωστό σύνθημα του «Εθνικάρα» το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να είναι πάντοτε παρών και να βοηθάει τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή να κατακτήσουν τη νίκη. Ποτέ δεν έβρισε κανέναν, ποτέ δεν απείλησε κανέναν, και ποτέ κανείς δεν τον έβρισε, ούτε τον χτύπησε, ούτε τον απείλησε σε κάθε γήπεδο όπου και αν έπαιζε ο Εθνικός, γιατί όλοι αναγνώριζαν ότι βρίσκεται εκεί μόνο για την αγάπη του για τον Εθνικό και χωρίς να εξυπηρετεί οποιοδήποτε συμφέρον.

 

   Αιωνία του η μνήμη και ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. 

 

   Ο Πρόεδρος Αλέξης Κούγιας και τα μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΛ. 

   

 

 

Όπως είναι γνωστό, τόσο σε κεντρικά δελτία ειδήσεων, όσο και σε όλα τα οικονομικά sites, δημοσιοποιήθηκε η είδηση ότι ο ελεγκτικός μηχανισμός ΕΛΒΟ – Δήμητρα ανακάλεσε το πιστοποιητικό παρασκευής φέτας από την εταιρεία LA FARM, της οποίας κύριος μέτοχος είναι ο Βαγγέλης Πλεξίδας.

Αυτό συνέβη κατόπιν ελέγχων στην Σουηδία, Γερμανία και Ελλάδα, οπού διατίθενται τα προϊόντα.

Ορισμένοι επειδή δεν δημοσιοποίησα καμία αντίδραση μου, όπως συνέβαινε στο παρελθόν όπου υπήρξαν και σχετικές ανακοινώσεις μου, άρχισαν να παραπληροφορούν τον κόσμο της ΑΕΛ συνδυάζοντας το με την παρουσία μου στον γάμο της κόρης του στην Μύκονο το περασμένο Σαββατοκύριακο, λέγοντας το ψέμα περί του ότι αυτή η σιωπή μου οφείλεται στο ότι έχω συμφωνήσει ο Πλεξίδας να συμμετάσχει στην ιδιοκτησία της ΑΕΛ.

Αυτό μου το μετέφεραν και δημοσιογράφοι της Λάρισας και σοβαροί άνθρωποι της Λάρισας.

Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε υπήρξε, ούτε καν συζήτηση με τον Βαγγέλη Πλεξίδα για να συμμετάσχει στην ΑΕΛ και μάλιστα ο ίδιος όταν τον ρώτησα στον γάμο της κόρης του, γιατί έκανε τα ραντεβού με τον Νάκα και τον Καρέλια και γιατί η γυναίκα του αρχηγού των Αλβανών που με βρίζουν και βρίζουν και την οικογένεια μου εργάζεται στο μαγαζί του Καρέλια και ο ίδιος βάπτισε το παιδί του, μου έδωσε μία εξήγηση που δεν θέλω να δημοσιοποιήσω, την οποία την ίδια μου είχε δώσει και ο αδελφός του Σωτήρης.

Θέλω επίσης να δηλώσω κατηγορηματικά ότι στον γάμο της κόρης του πήγα γιατί έτσι είναι ο χαρακτήρας μου και έχω μάθει να συγχωρώ και επίσης θέλω να δηλώσω ότι όποιος έχει προσέξει την προσωπική μου διαδρομή, έχω συγχωρέσει όλους αυτούς που στην ζωή μου, μου έκαναν κακό ή προσπάθησαν να μου κάνουν κακό και ουδέποτε στην ζωή μου όταν ο άλλος «πέφτει» ή βρίσκεται σε δύσκολη θέση, εγώ του δίνω «μία» για να πάει πιο κάτω.

Πάντοτε αντιδρούσα με τους αντιπάλους μου μόνο όταν ήταν ισχυροί και ποτέ όταν κατέρρεαν.

Αυτό έχει συμβεί σε όλη μου την διαδρομή και στο επαγγελματικό μου περιβάλλον και στο ποδοσφαιρικό μου περιβάλλον και χαρακτηριστικά αναφέρω το πώς υπερασπίστηκα ανταγωνιστές μου δικηγόρους ακόμη και στα δικαστήρια, το πώς έσωσα τον Γκαγκάτση και το ΔΣ της ΕΠΟ από κακουργήματα και το πώς συγχώρησα τον Παπαδόπουλο, τον Τσακογιάννη, τον Μπέο, τον Χριστοβασίλη και άλλους στα ποινικά δικαστήρια που ήταν κατηγορούμενοι βοηθώντας τους να απαλλαγούν και ορισμένοι αγνώμονες από αυτούς κάνουν τα πάντα για να κάνουν κακό στην ΑΕΛ και σε μένα.

Την ίδια συμπεριφορά έχω επιδείξει και με τον Πηλαδάκη και δεν μίλησα καθόλου όταν πριν λίγες ημέρες τα δικαστήρια της Κερκύρας κατέστρεψαν με την απόφαση τους την προσπάθεια να κουρέψει τα χρέη του και να σώσει τα καζίνο.

Μακάρι να μπορώ να βοηθήσω τον Βαγγέλη Πλεξίδα και θα το κάνω, γιατί πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος και όταν σε καλεί στον γάμο του παιδιού του εκεί τελειώνουν όλα, γιατί εκεί φαίνεται το πόσο σε εκτιμάει και τι πραγματικά άποψη έχει για σένα.

Αυτό φάνηκε γιατί από όλους αυτούς του κατοστάρικου στην Λάρισα δεν κάλεσε κανένα.

Αλήθεια ρε αδέκαστοι εργάτες της ελευθεροτυπίας, αριστερούληδες και μη, τι μούγκα έπεσε;

 

Ανακοίνωση

Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021

 

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει, ότι κατόπιν αιτήματος του ποδοσφαιριστή Χαλάτση Αλέξανδρου, αλλά και λόγω της εξαιρετικής συμπεριφοράς που είχε όλη αυτή την περίοδο που ήταν στην ομάδα, λύθηκε το συμβόλαιο του.

Όλη η οικογένεια της ΑΕΛ του ευχόμαστε κάθε ποδοσφαιρική και προσωπική επιτυχία και εις το επανιδείν.

 

Ανακοίνωση

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021

H ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας γίνεται κανονικά από τα γραφεία της ομάδας Κύπρου 72, Λάρισα, 5ος όροφος.

 

Το ωράριο λειτουργίας των γραφείων για την διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας είναι ως εξής:

 

Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή  9:00 – 14:00 & 18:00-21:00,

 

Τρίτη, Πέμπτη 9:00 – 15:00 και  Σάββατο 10:00 –14:00.

 

Παρακαλούμε για την εξυπηρέτηση των φιλάθλων  που προσέρχονται  για την αγορά εισιτηρίων διαρκείας και για την άμεση εξυπηρέτησή των, 

να έχουν στην διάθεση τους τα σχετικά δικαιολογητικά (ταυτότητα, βεβαίωση εμβολιασμού, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ).

Ανακοίνωση

Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021

 

1. Σύσσωμα τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΛ και ο ποδοσφαιρικός Διευθυντής κ. Τάκης Παραφέστας ζήτησαν από τον κ. Αλέξη Κούγια να μην κάνει δεκτή την παραίτηση του αντιπροέδρου κ. Απόστολου Φωτάκη και κατόπιν αυτού η σύνθεση του Δ.Σ. παραμένει ως έχει.

2. Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι είναι εξαιρετική η ζήτηση των εισιτηρίων διαρκείας και ότι μόνο σήμερα και μέχρι αυτή την ώρα έχουν εκδοθεί 160 ατομικά εισιτήρια διαρκείας και συνολικά 220 διαρκείας σε όλες τις θύρες.

3. Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι μία ομάδα αποτελούμενη από τους νέους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας και ποδοσφαιριστές της Κ19 ενισχυμένη μόνο με τον Θεολόγου αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Ηρακλή Λάρισας.

Το γκολ της ΑΕΛ πέτυχε ο 18χρονος Μιχάλης Τσουμάνης.

Εντύπωση έκανε το σκληρό παιχνίδι των ποδοσφαιριστών του Ηρακλή Λάρισας παρά τον φιλικό χαρακτήρα του αγώνα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του διεθνούς 16χρονου ποδοσφαιριστή μας με την Εθνική Ελλάδος Κ17 Κυριάκου Ζησούλη.

 

Προσωπική δήλωση κ. Αλέξη Κούγια

Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021

 

Πληροφορήθηκα ότι παραιτήθηκε ο πρωταθλητής Ευρώπης από πρόεδρος της ΕΠΟ Θοδωρής Ζαγοράκης.

Διερωτώμαι τι χρειάζονται ακόμη, ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, ο Υπουργός κ. Γεραπετρίτης και ο Υφυπουργός κ. Αυγενάκης για να μας απαλλάξουν από αυτό το αθλητικό υποκείμενο, αθλητικό κακοποιό τον Γιάννη τον Παπαδόπουλο και τα υποχείρια του στην ΕΠΟ που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο μέσα από καφετέριες και γραφεία στοιχημάτων και με τις εντολές των κακοποιών του παράνομου στοιχήματος.

Εμάς στην ιστορική ΑΕΛ του ενός πρωταθλήματος και των δύο κυπέλων, μας έριξαν πέρυσι όταν μία ώρα πριν τον αγώνα με την Λαμία μας ακύρωσαν παράνομα τα δελτία μας ο Διακοφώτης, ο Γιαρένης και ο Φρέρης που φτιάχνει καφέδες στην Τήνο.

Σήμερα ετοιμάζουν στην συνεδρίαση της εκτελεστικής, ο Θωμαΐδης με την άλλη καφετέρια στο Αιγάλεω και τους υπολοίπους, ένα νέο ποδοσφαιρικό σκάνδαλο:

Από την Super League 2 των 40 ομάδων να μην ανεβαίνει κανείς στην Super League 1 απευθείας, αλλά να παίζουν μπαράζ οι δύο πρώτοι των δύο ομίλων μετά από 40 αγώνες και αυτός που θα χάνει να παίζει νέο μπαράζ με τον προτελευταίο της Super League 1.

Αυτό το κάνουν σκόπιμα τα μέλη της εκτελεστικής κατ’ εντολή του αφεντικού τους, που τελευταία το παίζει Σύριζα, για να κατεξευτελίσει την Κυβέρνηση και να εξευτελίσει τον Μητσοτάκη, τον Γεραπετρίτη και τον Αυγενάκη και δυστυχώς θα την πληρώσουμε εμείς οι υγιείς, ισχυρές και ιστορικές ομάδες της Super League 2, γιατί το μόνο που ενδιαφέρει τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο και τα φερέφωνα του σε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι όχι τα ανταγωνιστικά και τίμια πρωταθλήματα, αλλά μόνο το παράνομο στοίχημα με ομάδες της Super League 2, με «μπροστινούς» ιδιοκτήτες και από πίσω τους πραγματικούς ιδιοκτήτες που ήταν κατηγορούμενοι στο Koriopolis και λόγω παραγραφών παρουσιάστηκαν στην κοινωνία αθώοι για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους να στήνουν παιχνίδια, αντί να σαπίζουν στις φυλακές.

Όποιος ακούσει τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του Koriopolis θα καταλάβει αμέσως τι εννοώ και θα καταλάβει πως αθωώθηκαν αυτοί οι άνθρωποι και πως είναι σήμερα επικεφαλής ποδοσφαιρικών ομάδων, ακόμη και με αλλαγή του ονοματεπωνύμου τους.

Ας αποδείξει επιτέλους η Κυβέρνηση ποιος διοικεί αυτόν τον τόπο.

 

Προσωπική δήλωση κ. Αλέξη Κούγια

Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021

 

Πληροφορήθηκα ότι  ένας από τους αντιπροέδρους της ΑΕΛ, που αυτοπροτάθηκε για να συμμετάσχει στο Δ.Σ., θα εμφανιστεί αύριο σε εκπομπή ραδιοφωνικού σταθμού, ο παρουσιαστής της οποίας έχει παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη για σειρά ποινικών εγκλημάτων εις βάρος μου, με κορυφαίο το αδίκημα της εκβιάσεως, εκκρεμούν εις βάρος του δεκάδες αγωγές μου, κάθε μέρα προσπαθεί να διχάσει τον κόσμο της ΑΕΛ με συκοφαντικές ειδήσεις εις βάρος μου, εξυβρίζει αυτούς που αγοράζουν εισιτήρια διαρκείας και κατόπιν αυτής της εξελίξεως ζήτησα την παραίτηση του.

 

 

Είδα όπως και όλοι οι Έλληνες που αγαπούν την Εθνική ομάδα, το συνονθύλευμα του Φαν Σιπ, των μανατζαραίων και των ασχέτων ποδοσφαιρικά παραγόντων της ΕΠΟ, που επέλεξε ο Γιάννης Παπαδόπουλος να την διοικούν και θυμήθηκα τις συκοφαντικές ανακοινώσεις για το πρόσωπο μου, του Δ.Σ. της ΕΠΟ και του Δ.Σ. του ΠΣΑΠ, όταν τόλμησα ως γνώστης του ποδοσφαίρου και ως ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικά ομάδας της περιφέρειας της ΑΕΛ, να αναδείξω με ονοματεπώνυμα το τί ακριβώς συνέβαινε και συμβαίνει στην Εθνική Ελλάδος και εξευτελιζόμαστε διεθνώς.

Βεβαίως εναντίον και του Δ.Σ. της ΕΠΟ, αλλά και του Δ.Σ. του ΠΣΑΠ εκκρεμούν μηνύσεις και αγωγές μου, αλλά δυστυχώς δικαιώθηκα και διαβάζω σήμερα ότι ο δυστυχής Φαν Σιπ, αφού έπαιξε τον ρόλο που του ζήτησαν και στην Εθνική ομάδα της Ελλάδος, την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, έπαιξε ο κάθε πικραμένος αρκεί να τον έστελνε ο Γιαννάκης ο Παπαδόπουλος και η διοίκηση του στην ΕΠΟ και οι γνωστοί μάνατζερ, επίκειται η αντικατάσταση του για να γίνει προπονητής, αν είναι δυνατόν πάλι μία επιλογή του Γιαννάκη, ο Δέλλας.

Αυτά χωρίς κανένα άλλο σχόλιο.

 

 

Υ.Γ.   Για τον Διακοφώτη, τον Γιαρένη και τον Φρέρη, τους τρείς που ακύρωσαν τα δελτία της ΑΕΛ μαζί με τον Δέδε, αφού καθαρογραφεί η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων που δικαίωσε την ΑΕΛ και εμένα, θέλω να τους ενημερώσω ότι τους περιμένει η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Αυτονόητο είναι ότι μετά την καθαρογραφή της αποφάσεως θα καταθέσω και αγωγή αποζημιώσεως κατά της ΕΠΟ, γιατί λόγω εκείνης της αποφάσεως υποβιβάσθηκε η ΑΕΛ, αφού άλλαξαν όλα τα παιχνίδια απέναντι στην Λαμία και τελικώς υποβιβασθήκαμε για ένα μόλις βαθμό για να σωθεί η αγαπημένη ομάδα του Γιαννάκη και του Παπαχρήστου του υπαλλήλου του ΚΤΕΟ που είχε προπονητή τον τεράστιο Δέλλα, που μόνο εκεί εργάστηκε με απόλυτη επιτυχία τα τελευταία χρόνια.

Εγώ δυστυχώς για όλους δεν ξεχνάω τίποτα.

 

Ανακοίνωση

Κυριακή, 05 Σεπτεμβρίου 2021

"Το κουδούνισμα του μαύρου τηλεφώνου στο γραφείο της Εφορίας Σταδίου του Αλκαζάρ, ήταν παρατεταμένο.

Ο πρόεδρός της Βασίλης Παπαζήσης σήκωσε το ακουστικό, όμως σε δευτερόλεπτα έχασε το χρώμα του, δίνοντάς το στον γενικό γραμματέα της ΠΑΕ ΑΕΛ Αντώνη Μακρή.

-Κύριε Μακρή, είμαι ο υπομοίραρχος Πατσαρούχας από την Τροχαία.
 Συγνώμη, μήπως στείλατε ποδοσφαιριστές της ομάδας στην Αθήνα;
 
-Ναι, έχουν φύγει Κουκουλίτσιος, Μουσιάρης και Βαλαώρας για την Εθνική.
 
-Με πράσινο αυτοκίνητο μάρκας Citroen;
 
- Μάλιστα.
  Για ποιο λόγο όμως ρωτάτε κ. υπομοίραρχε;
  Συνέβη κάτι;   
       
-Κύριε Μακρή τα παιδιά δεν θα φτάσουν ποτέ στην Αθήνα.
 Συνέβη κάτι το φοβερό.
 Τα δύο σκοτώθηκαν, πολτοποιήθηκαν".
 
6 Σεπτεμβρίου 1979. Τα πιο υπέρλαμπρα ποδοσφαιρικά αστέρια του θεσσαλικού κάμπου, οι δύο αξιαγάπητοι Δημήτρηδες, περνάνε στην αιωνιότητα.
Τα λόγια στερεύουν, ποταμοί τα δάκρυα, βουνοκορφή απάτητη η πίκρα...
 
Σήμερα, 42 χρόνια μετά, οι μνήμες ξαναζωντανεύουν και το σύνθημα "Ζείτε, εσείς μας οδηγείτε", ξανάρχεται σαν ελάχιστος φόρος τιμής στα χείλη όλων των οπαδών της "βασίλισσας του κάμπου". 
 
ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ!!!

Σελίδα 1 από 25

interwetten_30.jpg

ΥΛΙΚΟ ΕΝΔΥΣΗΣ

  

ACERBISimage007.png

 

 

 

 

 

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

AEL_RADIO_-_LOGO_CR.jpg

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΠΑΕ ΑΕΛ: Κύπρου 72, 5ος Όροφος, 41222, Κεντρική Πλατεία Λάρισας  |  Τηλ.: 2410 259000, Fax: 2410 259001  |  Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

JoomShaper