BANNER_WEBSITE_1170X115---------------------11111_.jpg

σημερα
Λειτουργία γραφείων ΠΑΕ ΑΕΛ 09:00-17:00

Δικαίωση ΑΕΛ και Αλέξη Κούγια στην προσπάθεια της παράνομης αλλαγής του Καταστατικού της ΕΠΟ

Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020

 

Όπως είναι γνωστό η ΑΕΛ δια του ιδιοκτήτη και Προέδρου της κ. Αλέξη Κούγια συμμετείχε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ η οποία συνεκλήθη στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace στο Καβούρι στις 16/6/2020 με μοναδικό θέμα την τροποποίηση του Καταστατικού της ΕΠΟ, ώστε οι εκλογές για την ανάδειξη νέας Εκτελεστική Επιτροπής και Προέδρου να γίνουν ένα χρόνο νωρίτερα, γιατί όπως ψευδώς ανέφερε στην αιτιολογία η πρόσκληση, η οποία υπεγράφετο από τον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γραμμένο, αυτό αποτελούσε απαίτηση και εντολή των UEFA– FIFA.

Σε εκείνη την Γενική Συνέλευση ο κ. Αλέξης Κούγιας έλαβε το λόγο και ανέλυσε νομικά στους παρισταμένους Προέδρους των ΕΠΣ και των άλλων Προέδρων της Super League ότι αυτή η τροποποίηση είναι εντελώς παράνομη και θα απορριφθεί από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, το οποίο πρέπει να την εγκρίνει, αναδεικνύοντας συγχρόνως το ψεύδος του Προέδρου της ΕΠΟ κ. Γραμμένου, ότι δήθεν η διενέργεια ένα χρόνο νωρίτερα των εκλογών αποτελούσε απαίτηση των UEFA–FIFA, γιατί όταν ο κ. Κούγιας ζήτησε από τον κ. Γραμμένο να παρουσιάσει το έγγραφο των UEFA - FIFA, από όπου προέκυπτε αυτή η απαίτηση και εντολή, ο Πρόεδρος της ΕΠΟ αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι τέτοιο έγγραφο δεν υπάρχει και το μόνο το οποίο υπήρχε ήταν μια προφορική προτροπή, χωρίς ποτέ να κατονομάσει το πρόσωπο που του έκανε αυτήν την προτροπή.

Δυστυχώς σε εκείνη την Γενική Συνέλευση ενώ τα επιχειρήματα του κ. Κούγια ήταν νομικά καταλυτικά και κανείς από τους 7 νομικούς συμβούλους της ΕΠΟ δεν τόλμησε να αντικρούσει τη νομική επιχειρηματολογία του κ. Κούγια και ενώ ούτε οι δικηγόροι Βαγγέλης Γραμμένος – Πρόεδρος της ΕΠΟ, Μηνάς Λυσάνδρου – Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και Περικλής Λασκαράκης - Ταμίας της ΕΠΟ δεν τόλμησαν να αντικρούσουν τη νομική επιχειρηματολογία του κ. Κούγια, ο μόνος ο οποίος έλαβε το λόγο ήταν ο γραφικός Πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου κ. Τζώρτζογλου, ο οποίος επετέθη στον κ. Κούγια για αυτή του την παρέμβαση και τελικώς οι αγράμματοι νομικά Πρόεδροι των ΕΠΣ με συντριπτική πλειοψηφία ψήφισαν την πρόταση του Προεδρείου της ΕΠΟ, με αποτέλεσμα σήμερα για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΠΟ η Ελληνική Δικαιοσύνη να απορρίψει αίτημα της ΕΠΟ για αλλαγή του Καταστατικού της, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τόσο τη Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ, όσο και τους δικηγόρους που απαρτίζουν το Προεδρείο της και καταστρέφοντας τα σχέδια όλων αυτών οι οποίοι επί μήνες με επικεφαλής τον Γιάννη Παπαδόπουλο έχουν επηρεάσει τις εκλογές όλων των ΕΠΣ, ώστε να κυριαρχήσουν ελέγχοντας τόσο τη Διαιτησία όσο και τη γενικότερη λειτουργία της.

Μετά το τέλος της Γενικής Συνελεύσεως ο κ. Κούγιας προέβη σε δηλώσεις ενώπιον όλων των ΜΜΕ, όπου και προέβλεψε ότι την τελική απόφαση θα την λάβει η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη και στις δηλώσεις αυτές παραπέμπουμε.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη κατέρρευσε εντελώς κάθε προσπάθεια για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών στην ΕΠΟ και η ΑΕΛ περιμένει με αγωνία τις αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη, του κ. Γεραπετρίτη και του Υπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, ώστε να μην επαναληφθούν για άλλη μια φορά οι εκλογές τύπου Αλεξανδρούπολης το 1996 και συνεχιστεί η καταστροφή του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

 

interwetten_30.jpg

floga.jpg

ΥΛΙΚΟ ΕΝΔΥΣΗΣ

  

ACERBISimage007.png

 

 

 

 

 

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

AEL_RADIO_-_LOGO_CR.jpg

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΠΑΕ ΑΕΛ: Κύπρου 72, 5ος Όροφος, 41222, Κεντρική Πλατεία Λάρισας  |  Τηλ.: 2410 259000, Fax: 2410 259001  |  Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

JoomShaper